label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Biró Zsolt: 2016 a magyar összefogás éve kell, hogy legyen

A Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke szerint 2016 a magyar összefogás éve kell, hogy legyen. Biró Zsolt (képünkön) a mai marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján beszélt erről.

A politikus a 2015-ös év legfontosabb eseményeinek a számbavételekor elsősorban arról a keretmegállapodásról beszélt, amelyet pártja az RMDSZ-szel kötött december 18-án. Úgy vélte, hogy a megállapodással nem az egyik vagy a másik párt, hanem az erdélyi magyar közösség nyert.

Biró Zsolt az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetőinek hétfői megbeszélését úgy értelmezte, hogy immár az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) is kezdi belátni az összefogás szükségességét a 2016-os választási évben. (4)


Alkotmányossági óvást terjesztettek be a dohányzást korlátozó törvénytervezet ellen

Alkotmányossági óvást terjesztett be 33 szenátor a dohányzást zárt közterületekről kitiltó, múlt héten elfogadott törvénytervezet ellen, amelynek hatályba lépéséhez már csak az államfő aláírására lett volna szükség - közölte ma a Mediafax hírügynökség.

Részletek a Napirenden rovatban. (4)


63-ra emelkedett a Colectiv klubban kitört tűz áldozatainak a száma

Csaknem nyolc héttel a tragédia után az október 30-i bukaresti tűzvész újabb sérültje halt meg egy angliai kórházban, és ezzel 63-ra emelkedett a halálos áldozatok száma - közölte ma a média.

Ez már a 12. haláleset a 40 sérült között, akit külföldre szállítottak kezelésre.

A Colectiv klubban kitört tűz miatt a tragédia éjszakáján 27-en haltak meg, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba. Azóta további 36 ember halt bele sérüléseibe, a mérgezés utóhatásaiba, illetve a fellépő szövődményekbe.

Az egészségügyi minisztérium szerint a sérültek közül 33-an még mindig kórházban vannak, közülük 12-en Bukarestben, egyikük állapota még mindig válságos.

A bukaresti tűzvész sérültjei közül nyolcat Belgiumban, négyet Hollandiában, hármat Nagy-Britanniában ápolnak, míg ausztriai, izraeli és németországi kórházakban két-két sérültet kezelnek. (4)


Nyakon csípték őket: egy hét alatt több, mint 1200 személy blattolt a vonatokon

Több, mint 1200 olyan személyt értek tetten a rendőrök az elmúlt héten, akik jegy nélkül utaztak vonattal. Összesen 700 bírságot rótta ki 133 ezer lej értékben.

A Román Rendőrség tájékoztatása szerint december 14. és 20. között a közlekedésügyi igazgatóság rendőrei a fő és a mellékvonalakon is ellenőrizték a vonatokat, hogy olyan személyeket érjenek tetten, akik jegy nélkül utaznak. Az idézett forrás szerint 1363 vonatot és 217 állomást ellenőriztek.

Ezek nyomán a közlekedésügyi igazgatóság rendőrei 75 bűncselekményt állapítottak meg, amelyből 25 gazdasági bűncselekmény. 703 személyre összesen 133 615 lej értékben róttak ki pénzbírságot. A rendőrök ugyanakkor 3740 lej értékben koboztak el javakat.

A büntetések közül 197 a közrendre vonatkozó szabályok be nem tartása vagy csendháborítás volt.

Az említett időszakban 1211 olyan utast találtak, akik jegy nélkül utaztak. Az egy héten át tartó akcióban naponta átlagosan 1276 rendőr vett részt. (4)


Csaknem két óra után újranyitották a Nagylak II határátkelőt

Újra megnyitották az A1-es autópályán található Nagylak II határátkelőt, miután az informatikai rendszer meghibásodása miatt nem történtek határellenőrzések, a be- vagy kilépésre jelentkező sofőröket pedig más átkelők felé irányították.

Daniel Iancu, az aradi határrendőrség szóvivője azt nyilatkozta, a Nagylak II határátkelőt csaknem két óra után nyitották újra, miután helyrehozták az informatikai rendszer problémáit.

Arról nem tudott részleteket közölni, hogy milyen hibáról volt szó.

Az A1-es autópályán található Nagylak II határátkelőt ma reggel zárták le, miután meghibásodás történt az informatikai rendszerben. Hogy ne alakuljanak ki hosszú sorok, az átkelésre jelentkező személygépkocsikat Nagylak I-re és Tornyára (Turnu), a teherautókat pedig Varsándra irányítják át.

A hiba bekövetkeztekor a Nagylak II határátkelőnél nem volt torlódás. (4)


Nagyszeben: három halott és három sérült; mikrobusszal ütközött egy ittas sofőr kamionja

Hárman meghaltak és további három személy súlyosan megsérült hétfőről keddre virradó éjjel, miután egy ittas sofőr által vezetett teherautó mikrobusznak ütközött az 1-es országút Szeben megyei szakaszán. A forgalom a főúton több mint öt órán keresztül állt.

Luciana Balteş, a Szeben megyei rendőrség szóvivője elmondta, a baleset az 1-es számú országúton, a Szeben megyei Nagyapold (Apoldu de Sus) területén történt.

„Kamion ütközött mikrobusszal. A balesetet a kamionsofőr okozta, aki ittas állapotban átsodródott az ellenkező irányú sávba, és nekicsapódott egy öt személyt szállító mikrobusznak” – mondta el Luciana Balteş.

A becsapódás következtében két férfi és egy nő meghalt, további három személy pedig – két nő és egy férfi – több súlyos sérülést szenvedett. (4)


Megvásárolja a Carrefour a Billa Románia 86 szupermarketből álló üzlethálózatát

Szerződést írta alá a Carrefour francia kiskereskedelmi hálózat a Rewe csoporttal az országos viszonylatban 86 szupermarkettel rendelkező Billa Románia megvásárlásáról. Az akvizíció révén a Carrefour piacvezetővé válik Romániában.

A Billa Románia boltjainak összfelülete eléri a 83 ezer négyzetmétert.

„Az akvizíció révén a Carrefour lesz a piacvezető a romániai szupermarketpiacon, megerősítve ezáltal ajánlatát” – mutat rá közleményében a francia vállalat.

A tranzakcióra még rá kell bólintania a Versenytanácsnak.

A Carrefour világviszonylatban a második legnagyobb kiskereskedelmi forgalmazó, Európában pedig első. 380 ezer alkalmazottja van. 35 országban van jelen több mint 12 ezer  bolttal, tavalyi üzleti forgalma pedig elérte a 100,5 milliárd eurót.

Romániában a Carrefour csoportnak 142 boltja van, amiből 24 hipermarket, 73 bevásárlóközpont típusú szupermarket, 44 lakónegyedi Express, illetve van egy webáruházuk is.

A Billa a Rewe International csoport része, ami a német Rewe csoporthoz tartozik, amely a kiskereskedelem mellett az idegenforgalomban is érdekelt. (4)


Feltételezett terroristákat fogtak el Szarajevóban

Feltételezett terroristákat fogtak el ma Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban - jelentette internetes oldalán a Nezavisne Novine című napilap.

A rendőrség 15 ember után kutat, akik a bizonyítékok és a rendelkezésre álló információk szerint kapcsolatban állnak szélsőséges szervezetekkel, az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, illetve olyan csoportokkal, amelyek a Szíriában és Irakban harcolókhoz köthetők. Eddig tizenegy férfit fogtak el az összehangolt akció keretében. A házkutatásokat abban a szarajevói városrészben kezdték, ahol egy hónappal ezelőtt egy támadás során két katonát gyilkolt meg az elkövető, aki később magával is végzett.

A boszniai ügyészség közleménye szerint a gyanúsítottak terrorcselekményekre bujtottak fel és toboroztak embereket. A házkutatások során megtalálták az Iszlám Állam zászlaját, illetve olyan tárgyi bizonyítékokat, amelyek az Iszlám Állammal való kapcsolatra utalnak.

Nem hivatalos információk szerint az elfogottak között van a boszniai feltételezett terroristacsoport egyik vezetője is.

Bosznia-Hercegovina tavaly fogadta el azt a törvényt, amely tiltja a részvételt külföldi harcokban. A jogszabály értelmében a külföldön harcoló boszniai zsoldosokat tíz évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják. Öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetők azok, akik katonai vagy félkatonai alakulatokat szerveznek külföldi harcokra, illetve felkészítik, kiképzik az önkénteseket. Négy évre ítélhetők azok, akik nyilvánosan, vagy a médián keresztül népszerűsítik a részvételt a külföldi harcokban. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 386
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap