label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Bukaresti tűzvész - 39-re emelkedett az áldozatok száma

Több mint egy héttel a tragédia után a bukaresti tűzvész további hét sebesültje halt bele szombaton sérüléseibe, és ezzel 39-re emelkedett az áldozatok száma. A nap folyamán több sérültet külföldi kórházak vettek át.

Szombatra virradóra a tűzvész 16 súlyos sérültjét két - kórházzá alakított - katonai repülőgéppel Rotterdamba, illetve Brüsszelbe vitték. A Hollandiába szállított sérültek közül ketten a repülőgép földet érése után meghaltak. Öt sebesült a bukaresti kórházakban halt meg.

Szombaton további két sebesültet vittek a SMURD mentőszolgálat repülői Bécsbe. Vasárnap a SMURD gépeit Norvégiába és Finnországba indítják egy-egy sérülttel. (4)


Bukaresti tűzvész - 38-ra emelkedett az áldozatok száma

Több mint egy héttel a tragédia után a bukaresti tűzvész további hat sebesültje halt bele ma sérüléseibe, és ezzel 38-ra emelkedett az áldozatok száma.

Szombatra virradóra a tűzvész 16 súlyos sérültjét két - kórházzá alakított - katonai repülőgéppel Rotterdamba, illetve Brüsszelbe vitték. A Hollandiába szállított sérültek közül ketten a repülőgép földet érése után meghaltak. Négy sebesült a bukaresti kórházakban halt meg.

Szombaton további két sebesültet visznek a SMURD mentőszolgálat repülői Bécsbe. Vasárnap a SMURD gépeit Norvégiába és Finnországba indítják egy-egy sérülttel.

Sorin Cîmpeanu ideiglenes miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy a kormány minden külföldi kórházakba küldött sérült kezelésének költségét, valamint egy-egy hozzátartozójuk külföldi szállásköltségét és ellátását fedezi, függetlenül attól, hogy milyen hosszú időszakról van szó. Az ilyen súlyos égési sérülések esetében páciensenként 100-150 ezer eurós kezelési költséggel lehet számolni, így a tragédia sebesültjeinek kezelési költsége 13-15 millió euróra emelkedhet, amit főleg a kormány tartalékalapjából fedeznek - közölte. (4)


SZKT - Újraválasztották Biró Rozáliát az elnöki tisztségbe

Ismét Biró Rozália Bihar megyei szenátort, az RMDSZ Nőszervezetének elnökét választották a szövetségi képviselők az SZKT elnöki tisztségébe. A leadott 142 szavaztból 13O bizonyult érvényesnek, ebből 92 Biró Rozáliát támogatta. Kihívója, Budai Richárd, a bukaresti szervezet elnöke 38 szavazatot kapott.

Biró Rozália programjának ismertetésekor gyakoribb, és különböző színhelyeken megszervezendő SZKT-üléseket, gyors információáramlást, a fiatalok és nők hangsúlyosabb jelenlétét ígérte. (9)

 


SZKT - Csoma Botond: A magyar fiatalok körében is nagy a csalódottság

Hiú ábránd azt hinni, hogy a magyar fiatalok körében nincs jelen a csalódottság, a napok óta tartó, és egyre népesebb tüntetéseken nagyon sok magyar fiatal vesz részt – vélekedett Csoma Botond. Az RMDSZ Kolozs megyei elnöke Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) kolozsvári tanácskozásán arról beszélt: a szövetségnek azt kell bizonyítania a magyar közösség előtt, hogy olyan társadalom létrehozásában partner, ahol mindenki saját érdemeinek megfelelően boldogul. (9)


SZKT – Kovács Péter: Nem hiszek a kollektív bűnösségben …

Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke úgy vélekedett: kétségtelenül változásra van szükség, de nem csak a román politikában, hanem a román társadalom egészében egyaránt. Elmondta: nem hisz a “kollektív bűnösségben”, nem lehet mindenkit kritikátlanul megbélyegezni. Úgy fogalmazott: az RMDSZ-t most nem a kormányban való részvétel gondolata foglalkoztatja, hanem a közelgő helyhatósági választások, olyan személyeket kell jelölni a különböző önkormányzati tisztségekbe, akik nem klánháborúkkal, hanem a közösség érdekeinek érvényesítésével vannak, lesznek elfoglalva. (9)


SZKT - Kelemen Hunor: az utcai megmozdulásokon felszínre törő jobbító szándékot kell támogatni

Kolozsváron ülésezik ma az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT). Kelemen Hunor RMDSZ elnök az ülésen tartott politikai beszámolójában értékelte a romániai politikai helyzetet. Kijelentette: az elmúlt napok történései megmutatták, hogy Románia "megszűnt következmények nélküli ország lenni". Kelemen Hunor úgy vélte, az RMDSZ-nek az utcai megmozdulásokon felszínre törő jobbító szándékot kell támogatnia, nem pedig a zabolátlan indulatokat. Megállapította: Romániában nemcsak politikai, hanem társadalmi válság is van, erre azonban továbbra is a demokratikus intézményi keretben kell megadni a válaszokat. (3)


Bukaresti tűzvész – Még két személy elhunyt

Ma hajnalban belehalt sérüléseibe a múlt pénteki bukaresti tűzvész két áldozata, akiket az égési sérülések kórházában kezeltek.

Ezzel a Colectiv klubban történt tragédia áldozatainak száma 34-re emelkedett. Orvosi források szerint még több tucat sérült állapota súlyos vagy kritikus. (13)


Bukaresti tűzvész – Őrizetbe vették a kerület volt polgármesterét

Őrizetbe vette pénteken este a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) Critian Popescu Piedonét, Bukarest negyedik kerületének két nappal korábban lemondott volt polgármesterét, aki kiállította a múlt heti, 32 halálos áldozatot követelő tűzvészben leégett Colectiv-klub működési engedélyét.

Az ügyészek szerint a volt elöljáró a tűzrendészeti szabályokat figyelmen kívül hagyva, törvénytelenül adott működési engedélyt a klubnak, és ezzel hivatali visszaélést követetett el, amellyel több mint 60 ezer lejnyi jogtalan haszonhoz juttatva a részvényeseket.(13)


Az Ifjúság kapta a legtöbb jelölést az Európai Filmdíjra

Paolo Sorrentino Ifjúság című drámáját öt kategóriában jelölte az Európai Filmakadémia (EFA) a 28. Európai Filmdíjra, amelynek esélyeseit a Sevillai Európai Filmfesztiválon jelentették be szombaton.

Az Ifjúságot a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv kategóriában jelölték, de a két főszereplő, Rachel Weis és Michael Caine is az esélyesek között van a legjobb női, illetve férfi színész kategóriában – olvasható az EFA közleményében.

További részletek a Kult-Túra rovatban.


Kizárták Mihai Seplecant a PNL-ből

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Kolozs megyei szervezete megszavazta Mihai Seplecan, a Kolozs Megyei Tanács elnökének, egyben a szervezet kolozsvári fiókja alelnökének kizárását az alakulatból.
A péntek esti szavazáson 106-an voksoltak a kizárás mellett, 14 szavazat volt érvénytelen, és 18-an gondolták úgy, hogy Seplecant nem kell kizárni a pártból.
A megyei szervezet politikai bizottsága már október 23-án Seplecan kizárásáról döntött, ezt erősítette meg a szavazás. (13)

 


  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1077
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap