label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2015. november 27.
Könnyen feketelevesbe válthat a fekete péntek
Villódzó akciókkal, zuhanó százalékokkal, csábítóbbnál csábítóbb ajánlatokkal zajlik minálunk már jó ideje a fekete péntek, ami tulajdonképpen hagyományosan november utolsó péntekét – vagyis pontosan a mai napot – jelenti.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Az új belügyminiszter is hamis doktor?
Plágium gyanúja merült fel Petre Tobă belügyminiszterrel szemben, ezért a tárcavezető csütörtökön maga kérte az illetékes etikai bizottságot, ellenőrizze doktori dolgozatát.

[Napirenden] Átmeneti megoldásként: Nottara a Cotroceni-ben
A Cotroceni-palotában lelhet ideiglenes otthonra a bukaresti Nottara Színház mindaddig, amíg sikerül számára új helyszínt találni – tájékoztatott a Mediafax hírügynökség, miután Klaus Johannis államfővel egyeztettek az intézmény képviselői.

[Kult-Túra] Fiatal zongoraművészek meséltek pályakezdésről, feladatokról
Vajon mit mondhat el magáról három fiatal, 24 éves zongoraművész, akik épp hogy elkezdték pályájukat, és még csak mesteri tanulmányukat folytatják? Ilyen és hasonló gondolatok jártak a fejemben, miközben a Györkös-emlékház novemberi ZeneSzó rendezvényére siettem. A másfél órás rendezvény (amelyet családias hangulata során szívesebben neveznék együttlétnek) után mindenki meggyőződhetett: a házigazda, Horváth Zoltán ismét jól választott, amikor ezt a három rendkívül tehetséges és melegszívű zongoraművészt (Oláh Boglárkát, Nagy Gergőt és Veress Gáspárt) ajánlotta a kolozsváriak figyelmébe. Az érdekes és kellemes beszélgetés mellett az esemény fénypontját mégis a fiatalok zongorajátéka képezte.

[Kult-Túra] Kíváncsinak lenni – megismerni – regényt írni
Romániáról, az itt élő nemzetiségek közötti viszonyokról, generációkról, barátságról, szerelemről, halálról, a máról szól a Szalamandrák éjszakái című regény, erről maga a szerző, Márton Evelin beszélt szerdán délután a Gaudeamus könyvesboltban. Mint mondta, nem voltak világmegváltó szándékai a kötettel, mindössze azokról a dolgokról írt, amelyek nap mint nap körülveszik. Nem akarta újramesélni a körülötte/vele történt eseményeket, az egyes szám első személyű elbeszélő sem föltétlenül ő, mint ahogyan a szereplőit sem kizárólag egyik-másik személyről mintázta a környezetéből. – Az itt jelen lévő nagytatám is benne van a könyvben, de nem ő maga; nem csak róla mintáztam a szereplőt, hiszen benne van egy másik nagytatám, egy hasonló korú ember is. Regényírás közben az ember megpróbál típusokat vagy karaktereket felépíteni, ez hellyel-közzel sikerül, de ugyanakkor igyekszik hitelessé tenni a karakterét. Ezért olyan személyekből indultam ki, akiket ismerek – magyarázta a szerző.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
A képzeletnek angyal- és villámröpte van: átszel tengereket, melyeken majdnem hajótörést szenvedtünk, sötét mélységeket, ábrándjaink elnyelőit, s örvényeket, melyekbe boldogságunk fulladt bele.

[Kult-Túra] mai nap

[Vélemény] Sikerült megtorpedózni az Iszlám Állam elleni összefogást?
Az orosz vadászgépet megsemmisítő török rakéták példát statuáltak Oroszországnak, ami hadászatilag ugyan védhető, de politikailag biztosan nem – kommentálta a keddi eseményeket Földi László az M1-nek nyilatkozva. Békében egy orosz gépet lelőni ugyanúgy nem szokás, ahogy egy amerikait sem – nyilatkozta tegnap a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Nógrádi György. Georg Spöttle szerint az ISIS komoly összegeket tehet zsebre olajból is, bár az orosz támadás legtöbb tartálykocsijukat tönkretette.

[Vélemény] Kiberháború: Anonymous vs. ISIS
„Totális háborút” hirdetett a párizsi terrortámadást követően az Anonymous hackercsoport az Iszlám Állam (ISIS) ellen. Az #OpParis (Párizs Hadművelet) nevű akcióban egyebek mellett több tízezer, az Iszlám Állammal kapcsolatba hozható Twitter-fiókot tettek elérhetetlenné az Anonymous hacktivistái. „Idioták” – érkezett a válasz a Telegram nevű alkalmazás egyik csatornáján keresztül, amit az ISIS-hez kötnek. George Osborne, a brit pénzügyminiszter szerint a terroristák a légi forgalmat irányító szervezetek és kórházak informatikai rendszerének feltörését tervezik. Az Egyesült Királyságban a tervek szerint meg is duplázzák a kibervédelmi költségvetést: 1,9 milliárd fontot költenek majd erre 5 év alatt. Múlt hétvégén újabb városokat, intézményeket nevezett meg az Anonymous az Iszlám Állam lehetséges célpontjaiként. Majd olyan hírek is érkeztek, ami szerint „meghekkelték” az Anonymoust, és nem is ők közölték a robbantási tervekről szóló információkat. Ez a néhány hír csak mazsolázgatás a közel két héttel ezelőtt meghirdetett kiberháborúval kapcsolatban. Két arcnélküli szervezet virtuális birkózásba kezdett, de mégis mi ez az egész és milyen hatásai lehetnek?

[Körkép] Még dolgoznak a megyei utakon – ameddig lehet
Viharos látogatást tett a Kolozs Megyei Tanácsnál tegnap Mircea Avram, a Megyei Köz- és Magánterület Fenntartó Önálló Gazdálkodás (RAADPP) igazgatója: a Mihai Seplecan tanácselnökkel nyílt konfliktusban levő vezető összeszólalkozott a megyevezető egyik tanácsosával.

[Körkép] Oszkár sapkában, karácsonyra hangolva
Első téli rendezvényét szervezi meg a Kincses Kolozsvári Egyesület december 11-e és 20-a között, amely programjában hasonlatos ugyan a Kolozsvári Magyar Napokhoz (KMN), de Gergely Balázs, az egyesület elnöke szerint „a nyári KMN-t és a téli fesztivált nem szabad összetéveszteni, összehasonlítani”.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:556
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 731
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap