label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Jövő héten szavaz a szenátus Dan Şova ügyében

Jövő szerdán szavaz a felsőház plénuma Dan Şova szenátor őrizetbe vételéről és előzetes letartóztatásba helyezéséről – jelentette be ma Cătălin Boboc, a jogi bizottság elnöke.

„Az állandó bizottság által elfogadott program szerint holnap a jogi bizottság elemzi az anyagot, jelentést készít, és jövő héten, szerdán – mivel hétfő és edd szabadnap – a plénum elé kerül szavazásra” – ecsetelte hétfőn Boboc.

Mint részletezte, Dan Şovát hétfőn behívják a jogi bizottságba, hogy ő is áttekintse az anyagokat, amennyiben a jogi bizottság ezt támogatja.

„Beszélek a kollégáimmal a jogi bizottságból, és javasolni fogom, hogy ma nyissuk meg az dossziét, hogy legyen elég időnk, és talán holnap elkészülhet a jelentés” – fejtette ki Boboc. (4)


Sepsiszentgyörgyi felvonulásra hívja híveit az Új Jobboldal

Idén is sepsiszentgyörgyi felvonulásra hívja híveit december elsejére, a román nemzeti ünnepre a szélsőségesen nacionalista Új Jobboldal szervezet - írta ma a Székely hírmondó című napilap.

A párt honlapján közzétett felhívásban mindenkit arra biztatnak, hogy Kovászna megyében "a sepsiszentgyörgyi románok mellett" ünnepelje Románia nemzeti ünnepét. A tervezett felvonulás miatt felháborodásának adott hangot Mădălin Guruianu sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) helyi vezetője, aki 2014. december elseje után feljelentést tett az Új Jobboldal sepsiszentgyörgyi szélsőséges megnyilvánulásai ellen.

"Ha az Új Jobboldal szélsőségesei a román közösség helyi tanácsban jelen lévő, legitim képviselőinek a többszörös felhívása ellenére is úgy vélik, mégis ide jönnek, hogy december elsején botrányt provokáljanak, én személyesen meghívom őket, hogy 24 órából 24 órát, az év minden napján lakjanak és dolgozzanak itt. És szeressék Sepsiszentgyörgyöt, mert azt sértőnek tartom, hogy valaki csak azért érkezzen az otthonomba, hogy a szoba közepére kiöntse a szemetet" - idézte Guruianut a Székely hírmondó. (4)


December elsején kapcsolják be az ünnepi fényeket Kolozsváron

December elsején kapcsolják be a karácsonyi fényeket Kolozsváron. A led-égős girlandok, csillagokat, hópelyheket és 3D-s hóembereket formázó installációk, illetve a villanyoszlopokra szerelt világító díszek domináns színei a meleg árnyalatú fehér és a kék.

A kolozsvári önkormányzat ma közölte: a téli ünnepekre előkészített díszkivilágítás, amely teljes egészében ledekből áll, december elsejének estéjén gyullad majd ki, a Fő téren.

„Ebben a szezonban a legfontosabb színek a meleg fehér, illetve a kék. Girlandokat, világító díszeket szereltünk fel az oszlopokra, figurákat, csillagokat, 3D-s hóembereket helyeztünk el. Minden eszköz és dísz új. Az ünnepi díszkivilágítás munkálatainak becsült összköltsége meghaladja az 1,8 millió lejt” – tájékoztattak az önkormányzat illetékesei.

A kolozsvári ünnepi világításhoz szükséges eszközöket a temesvári Elba Com Rt. készítette a kolozsvári Neon Lighting Kft-vel közösen, egy 2013-as keretszerződés alapján. (4)


ANAF: 87 millió lej be nem vallott jövedelem

Az első tíz nagyvagyonosnak – abból a 336-ból, akiknek a vagyona meghaladja a 20 millió eurót –, akiknek a 2011-es vagyongyarapodását megvizsgálta az Országos Adóhatóság (ANAF), összesen 86,9 millió lejnyi be nem vallott jövedelme volt, ami után 14 millió lej adót kell fizetniük – közölte ma az ANAF.

„2015-ben lezárultak az ellenőrzések az első tíz nagyvagyonos magánszemélynél a 336-ból, akiknél be vannak tervezve a vagyonvizsgálatok” – mutat rá közleményében az adóhatóság.

A teljes összegből a be nem azonosított eredetű jövedelem 23,77 lejt tett ki, ami után a magánszemélyeknek plusz 3,8 millió lejnyi adót kell befizetniük, a késedelem miatti büntetések összege pedig megközelítőleg 2,44 millió lej. (4)


Saját tulajdonú ingatlanban lakik az Európai Unió lakosságának többsége

Az Európai Unió lakosságának több mint kétharmada saját tulajdonú ingatlanban lakik, a házban élők aránya 59,3 százalékot, a lakásban élőké pedig 40 százalékot tett ki tavaly - derült ki az unió statisztikai hivatala (Eurostat) által ma nyilvánosságra hozott jelentésből.

Részletek a Gazdaság rovatban. (4)


Egyre több menekültkérelmet nyújtanak be Ausztriában

Egyre több menekültkérelmet nyújtanak be Ausztriában, Salzburgban már az odaérkezők 20 százaléka szeretne az országban maradni.

Egy salzburgi tanácsos szerint feltehetőleg a hideg idő miatt csökkent az emberek mobilitása, és mire Ausztriába érnek, már több ezer kilométert hagytak maguk mögött. Hozzátette: mivel Németország egyértelműen kijelentette hogy az Iránból, Afganisztán és Irakból érkezőknek kevesebb esélyük van a menekültstátus megszerzésére, ezért ezek az emberek inkább Ausztriában maradnak.

Salzburgban egyre több menedékkérőt kell elhelyezni, ezért a lehető leggyorsabban igyekeznek szükségszállásokat felállítani. A város vezetése azonban emberjogilag aggályosnak tartja, hogy ezeken a szállásokon csupán ágyak vannak, tusolók nincsenek.

Ausztriában januártól októberig 63 ezer, míg 2014-ben 28 ezer, 2013-ban 17 ezer menedékjogi kérelmet nyújtottak be. A kormány az év végéig több mint 95 ezer benyújtott és mintegy 25 ezer elfogadott menekültkérelemmel számol. Előreláthatólag az idén menekültstátust szerzők fele családegyesítési igényét is jelzi majd. Az osztrák külügyminiszter szerint amennyiben megállítható a migránsáradat, úgy 2016-ban 40 ezer jóváhagyott kérelem is születhet, amennyiben továbbra is sokan érkeznek, úgy ez a szám csak emelkedhet. (4)


  « Első oldal    1    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 925
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap