label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Gyorshírek
Tisztújítás a Nőszövetségben – Újraválasztották Biró Rozáliát az elnöki tisztségbe

Újra elnökévé választotta Biró Rozáliát (képünk) az RMDSZ Nőszövetsége. Ügyvezető elnök: Csóti Emese, székelyföldért felelős alelnök: Lőrincz Csilla, közép-erdélyért felelős alelnök: Hegedüs Csilla, partiumért felelős alelnök: Marina Ida Magdolna, Kárpátokon kívüli területekért felelős alelnök: Tudor Veronka, önkormányzatokért felelős alelnök: Horváth Anna, nőket és családokat érintő jogszabályokért felelős alelnök: Laczikó Enikő, programokért felelős alelnök: Száfta Szende, önkéntességért felelős alelnök: Takács Aranka, európai ügyekért felelős alelnök: Bálint Margit, pedagógusokért felelős ügyvezető alelnök: Farkas Anna Lili, szociális és családügyekért felelős ügyvezető alelnök: Csép Éva Andrea, egészségügyért felelős ügyvezető alelnök: Fehér Kardos Gabriella, vállalkozó szféráért felelős ügyvezető alelnök: Major Melinda, ifjúságért felelős ügyvezető alelnök: Kádár Petra, külügyekért felelős ügyvezető alelnök: Benkő Erika. (9)


Markó Béla: Mindaddig, amíg csak a férfiak vannak a politikában, a magyar közösség fele hiányzik a képviseletből

 "Attól függetlenül, hogy azt tartjuk, hogy a nők más mentalitást képviselnek vagy sem, rájuk szükség van a politikában, azon egyszerű igazságból kiindulva, hogy az emberiség fele nő. Nekünk, akik a magyarok arányos képviseletéért dolgozunk, el kell fogadnunk ezt a tényt, és ennek megjelenítésére kell törekednünk a magyar képviselet keretén belül is. Mindaddig, amíg csak a férfiak vannak a politikában, a magyar közösség fele hiányzik a képviseletből, hiányzik az az 50% ötlet, az az 50% kezdeményezés, és ezt mi nem engedhetjük meg magunknak." - hangzott el szombaton, az RMDSZ Nőszövetségének III. marosvásárhelyi küldöttgyűlésén. (9)

 


„Gazdagabb, megbízhatóbb és talán szimpatikusabb is lett általatok az RMDSZ” – mondta Kelemen Hunor az RMDSZ Nőszervezete III. Országos Küldöttgyűlésén

„Együtt kell tennünk azért, hogy az erdélyi magyar közösség sikeres legyen és ebben mindig partnerre találtok bennem. Az RMDSZ Nőszervezete abban segítheti a közös érdekképviseleti munkát, hogy 2016-ban meggyőző, jövőről szóló programmal és hiteles jelöltekkel vesz részt a választási megmérettetéseken. Tudom, hogy ehhez a Szövetség megyei szervezeteiben meg kell vívnotok a magatok csatáját, de ebben a jó értelemben vett versenyben rám mindenképp számíthattok” – fogalmazott Kelemen Hunor Marosvásárhelyen, az RMDSZ Nőszervezete III. Országos Küldöttgyűlésén , szombaton.

 

Hozzátette: annyira fontos az a közösségépítő munka, amelyet a nőszervezet megalakulása óta végzett, hogy úgy tűnik, mintha húsz éve működne. Gazdagabb, megbízhatóbb és talán szimpatikusabb is lett általatok az RMDSZ, az az érdekvédelmi szervezet, amely 26 éve a pályán van, és úgy kíván a pályán maradni, hogy folyamatosan képes változni, megújulni” – mondta a szövetségi elnök a küldöttgyűlésen. (9)

 


Kisebbségbarát politikát szorgalmaznak a V4+ fiataljai

A II. Visegrádi Ifjúsági Konferencián az ifjúsági vezetők közös, hét pontból álló nyilatkozatot fogadtak el. A nyilatkozatban szorgalmazzák a kormányzatok és a kisebbségek közötti együttműködést, főként a fiatalok nyelvoktatása terén. Emellett kiemelik, hogy a kisebbségekre erőforrásként és nem fenyegetésként kell tekinteni.

A dokumentumban kifejezték együttműködési szándékukat a közép-európai régiót érintő kérdésekben, és azon törekvésüket, hogy a nyilatkozat tartalmát közvetítik országuk vezetői, valamint az Európai Néppárt ifjúsági szervezete, a YEPP felé.  

A nyilatkozatot 18 ifjúsági szervezet egyhangúlag fogadta el, tartalmát pedig Böröcz László, a Fidelitas elnöke és Antal Lóránt MIÉRT-elnök a sajtó képviselőivel is ismertette.

„A Visegrádi Ifjúsági Konferencia mind szellemiségében, mind pedig a kitűzött céljaiban a közép-európai közösségek, nemzetek véleményének egymáshoz való közelítését jelölte meg. Európa, valamint a régiónk olyan közös problémákkal találta szemben magát, melyekre helyi, országos és európai válaszokat kell találnunk. Hiszen az Európai Unió csak akkor lehet igazán sikeres, ha térségünk is sikeres” – olvasható a dokumentumban. (9)

 


Gól nélkül a Kőváry-telepen

A labdarúgó I. liga 18. fordulójának szombati játéknapján a Kolozsvári CFR 1907 csapata a Jászvásári/Iaşi-i CSMS-t fogadta Dr. Constantin Rădulescu Stadionban.

Az összecsapás 0–0-lal végződött. (7)


Olimpia 2024 – Tizenhat ország, köztük Románia olimpiai bizottságai támogatják a budapesti pályázatot

Tizenhat közép- és dél-európai ország olimpiai bizottsága fejezte ki támogatását a 2024-es budapesti olimpiarendezéssel kapcsolatban az Európai Olimpiai Bizottság prágai közgyűlésén.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati tájékoztatása szerint a magyar pályázatot és a budapesti rendezést Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Görögország, Macedónia, Montenegró, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Törökország támogatja. 

"Büszkeséggel tölt el, hogy ez a régió a budapesti pályázat mögött áll. Ez egy fontos visszajelzés, egy jelentős külső megerősítése annak, hogy alkalmasnak tartanak bennünket olimpiarendezésre. Úgy is fogalmazhatunk, hogy Budapest regionális olimpiában is gondolkozik, ami azt jelenti, hogy Közép- és Dél-Európa régióját is szolgálni kívánjuk" - mondta Nagy Zsigmond. a MOB nemzetközi igazgatója.

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Los Angeles, Hamburg, Róma és Párizs verseng.
 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2017 szeptemberében, limai kongresszusán jelöli ki a rendezőt. (9)

 


Újabb fenyegetést intézett Párizs ellen az Iszlám Állam

Egy héttel a párizsi terrorcselekmények után újabb támadásokkal fenyegette meg a francia fővárost az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a Twitteren és a szervezethez kötődő honlapokon megjelentetett videoüzenetében - közölte a La Libre Belgique című belga napilap saját honlapján szombaton.

A felvétel szerint a várható merényletek még a 2001. szeptember 11-i amerikai támadásoknál is sokkal rosszabbak lesznek.  

A pénteken közzétett hatperces videóban - amelynek a "Párizs romokban" címet adták - többek között az összeomlott Eiffel-torony látható. Ezt a jelenetet egyébként a "G. I. Joe: a Kobra árnyéka" című 2009-es filmből vették át. Emellett a videó a francia csapatok szíriai bombázásainak, no meg az egy héttel ezelőtti párizsi terrorakcióknak a képsorait is felidézi.  

A videó legvégén megjelenő két férfi szóban is megerősíti a fenyegetést, majd hangsúlyozzák, hogy Francois Hollande köztársasági elnök többé nem érezheti magát biztonságban saját hazájában sem. (9)

 


Nyolc merényletet tervez az ISIS vasárnapra! – figyelmeztet az Anonymous

Az Anonymous hacker csoport, amely a francia Charlie Hebdo hetilap ellen elkövetett terrorista támadás után háborút hirdetett az Iszlám Állam és az al-Kaida ellen, azt állítja, hogy sikerült feltörnie a dzsihádisták titkos hálózatát, és azt a megdöbbentő felfedezést tette, hogy az ISIS újabb merénylterekre készül ezen a hétvégén. A stiripesurse.ro a brit Daily Express információira hivatkozva azt közölte: nyolc országban készülnek támadásokra a terroristák: az Egyesült Államokban, Franciaországban, Olaszországban, Indonéziában és Libanonban. Az ISIS három merényletet tervez Párizsban, egyet Rómában, egyet Indonéziában, egyet Milánóban, egyet Libanonban és egyet az Amerikai Egyesült Államokban. (9)

 


Belga miniszterelnök: “Legyenek éberek és óvatosak, de ne essenek pánikba" - a párizsihoz hasonló támadás készülhet Brüsszelben

Megerősítette szombaton Charles Michel belga miniszterelnök, hogy Brüsszeltérségében a legmagasabb szintre emelték az éjszaka folyamán a terrorfenyegetettség szintjét, miután az egy héttel ezelőtt Párizsban végrehajtott terrortámadáshoz hasonló terrorakció előkészületéről szereztek értesülést.

A nemzetbiztonsági tanács ülését követően tartott sajtótájékoztatón Michel arról számolt be, hogy több elkövető által több helyen előkészített potenciális merényletkísérletről szereztek tudomást. Több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy a belga főváros Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében vegyszereket és robbanóanyagot is találhattak egy házkutatásnál, de ezt Michel a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kommentálta.

A kormánytól független Fenyegetésértékelési Elemző Testület (OCAM), amely a készültség szintjének legmagasabb fokozatra emeléséről döntött, azt tanácsolja az embereknek, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, a tömegrendezvényeket, koncerteket, a tömegközlekedést, tartsák tiszteletben és segítsék a biztonsági ellenőrzéseket, és ne terjesszenek pletykákat, kövessék a hivatalos szervek tájékoztatásait. A fővárosban nem jár a metró, sok múzeum bezárt és focimeccseket is töröltek.

A kormány arra kérte a nagyobb rendezvények, koncertek, sportesemények szervezőit, hogy vegyék fel a kapcsolatot a központi válságközponttal, s amennyire lehet, csökkentsék az ilyen rendezvények számát. Emellett növelik a biztonsági intézkedéseket a tömegközlekedésben, ami a reptereket és pályaudvarokat is érinti. Ezen kívül a kormány nagyobb létszámban rendeli az utcákra a biztonsági erőket, és telefonos forródrótot is létrehozott, amelyen bárki érdeklődhet a helyzetről, vagy tanácsot kérhet a központi krízisközponttól. (9)


Párizsért! - bombákra írnak üzeneteket az oroszok

"Párizsért!" – ezt írják az orosz hadsereg technikusai a Szíriában ledobott bombákra, így fejezik ki szolidarításukat a gyászoló franciákkal – írja a nol.hu. A szíriai Hmeymim légibázison készült videót az orosz védelmi minisztérium tette közzé - írta meg a Reuters.

Oroszország a napokban vetette bele magát az eddiginél jóval nagyobb súllyal a szíriai bombázásokba, azok után, hogy az Iszlám Állam terroristái felrobbantottak egy egyiptomi orosz utasszállítót megölve 224, zömében orosz utast a fedélzeten, majd 130 embert öltek meg Párizsban.

Az oroszok azóta hangsúlyozzák, hogy a közös ellenséggel szemben a nyugatnak és a Kremlnek el kell ásnia a csatabárdod és egyesíteni az erőiket az iszlám szélsőségesekkel szemben. (9)


  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 694
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap