label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2014. június 02.
Jó tanácsok közepette ballagtak Kolozsváron a maturandusok (FOTÓRIPORTOKKAL)
Öt színmagyar (az Apáczai-, a Báthory-, a Brassai-, a János Zsigmond Kollégium, a Református Kollégium) és egy tagozatos iskola (S. Toduţă Zenelíceum magyar) maturandusai ballagtak el Kolozsváron, szombaton. Először történt meg, hogy a Kolozsvári Alsóvárosi Egyházközség műemlék-templomából, közismertebb nevén a Kétágú református templomból két iskola végzősei búcsúztak el. Az Apáczai Csere János Elméleti Líceum három osztálya az esős idő miatt, míg a Református Kollégium két osztálya, a Farkas utcai református templom javítása miatt, ballagott a Kétágúból. Mindkét tanintézet igazgatója, Vörös Alpár és Székely Árpád azzal kezdte beszédét, hogy köszönetet mondott Adorjáni László református lelkésznek és az alsóvárosi egyházközségnek, hogy helyt adtak a ballagási ünnepélynek. A több száz megilletődött maturandust számtalan jó tanáccsal látták el a ballagás szónokai, akik álmaik megvalósítására ösztönözték a végzősöket.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Antonescu visszalépett
Visszalépett az államfőjelöltségtől is Crin Antonescu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) távozó elnöke szombaton. Közölte: visszalépésével tisztázni szeretné, hogy nem személyes ambíciók vezérlik, és reméli, így a jobboldali pártok gyorsabban meg tudnak egyezni egy olyan közös elnökjelölt személyében, akit mindenki elfogad. Kifejtette: politikai tapasztalata, eltökéltsége alkalmassá tenné arra, hogy ő legyen a jobboldal jelöltje, mivel azonban támadható, nem akarja a személyével kapcsolatos vitákkal, előítéletek lebontásával hátráltatni a jobboldali összefogást.

[Kult-Túra] Ziffer-tájkép árverésen
A párizsi Musée d’Orsay Allegro Barbaro című kiállításán bemutatott Nagybányai táj boglyákkal című Ziffer-olajkép mellett a hetven éve kettévágott Mészöly-festmény hiányzó darabját kínálja a Kieselbach Galéria tavaszi árverésén csütörtökön Budapesten. Alig pár hónapja tért vissza Magyarországra Ziffer Sándor 1908-ban készült tájképe a párizsi Musée d’Orsay nagysikerű, 160 ezer látogatót vonzó kiállításáról, amely a modern magyar festészet legjobbjaiból mutatott be válogatást – mondta el az MTI-nek Einspach Gábor, a galéria igazságügyi szakértője.

[Kult-Túra] TIFF-ajánló
Június 2., hétfő – 10.00, Győzelem mozi – Janis Nords: Szeretlek, mama/Mammu, es Tevi milu (Lettország); – 14.30, Művész mozi – Robert Kirchhoff: A Cervanová ügy/Kauza Cervanova (Szlovákia–Csehország);

[Kult-Túra] Kolozsvári könyvek
Korábban megjelent és újabb, Kolozsvárral kapcsolatos könyveket is bemutattak szombaton délben a Kolozsvár Társaság székhelyén, a 4. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét harmadik napján. A Kriterion, a Polis és a Művelődés kiadók gondozásában napvilágot látott munkák sorában elsőként Gaal György irodalomtörténész ajánlotta az egybegyűltek figyelmébe Kristóf György Kritikai szempontok a magyar irodalomtörténetben. Tanulmányok című kötetét, majd H. Szabó Gyula, a Kriterion Kiadó vezetője méltatta Molnár János A Securitate célkeresztjében – Tőkés László küzdelme a román politikai rendőrséggel című művét.

[Kult-Túra] A könyv szeretete jegyében
Az Apáczai Csere János Elméleti Líceum képzőművészeti tagozatos diákjai által készített mintegy száz ex librist tekinthetik meg az érdeklődők június 10-ig, munkanapokon 9 és 14 óra között a Korunk Galériában (az unitárius parókia gyűlésterme, Brassai utca 6. szám). A Kolozsvári Magyar Főkonzulátus és a Kolozsvár Társaság támogatásával létrejött Hagyaték című tárlatot az Ünnepi Könyvhét keretében nyitották meg, Magdó János főkonzul és Kántor Lajos irodalomtörténész egyaránt fontosnak nevezte a könyvjeleket egybegyűjtő kiállítást. A főkonzul megjegyezte: az ilyen jellegű megnyilvánulások alkalmasak a könyv iránti érdeklődés felkeltésére, ugyanakkor örömmel nyugtázta, hogy az Apáczai-líceumban voltaképpen egy grafikai műhely jött létre az évek során.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE

[Kult-Túra] Mai nap

[Kult-Túra] Esőben is csodás élmény a közösségi versmondás
Éppen abban a pillanatban érkezett meg az égi áldás tegnap délután Kolozsvár fölé, amikor a közösségi versmondás startolt a Bánffy-palota udvarán, ez azonban aligha ronthatta el a jelenlévők kedvét: nagyrészt mindenki ott maradt a színpad előtti téren, egyik kezében az ernyőt, a másikban pedig a papírt tartotta, így mondtuk együtt László Noémi verseit, kicsik és nagyok egyaránt. Az öt költeményt – Reggeli kérdés, Falevél, Mi magyarok vagyunk, Kolozsvár, Élni és halni – tartalmazó papírlapokat előzetesen a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét szimpatikus kabalafigurái, a gólyalábon járó bohócok osztogatták a bejáratnál, a verselést pedig ezúttal is Molnár Levente színművész vezette. Aki ott volt, nem bánta meg, és bizonyára szurkol már a Hangzó csoda szervezőinek, hogy jövőre is ugyanilyen lelkesen gyűjtsék egybe a kolozsvári (vers)barátokat.

[Sport] Katar korrupcióval jutott a rendezési joghoz
Egyértelmű bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam kenőpénzekkel „megvásárolta” hazája számára a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát – írta a The Sunday Times, közölve: hatalmas mennyiségű, több milliónyi olyan dokumentumhoz – köztük e-mail üzenetekhez, bankszámla-kimutatásokhoz, átutalási bizonylatokhoz – jutott hozzá, amelyek a korrupt kifizetéseket bizonyítják.

[Sport] Bronzmeccs: ismét győzött a „mumus”
Miután a bajnoki alapszakaszban a kolozsvári férfi kosárlabdázóknak egyszer sem sikerült legyőzniük a Maros KK-t, a marosvásárhelyi gárda a rájátszásban is az U-BT Mobitelco mumusának bizonyul: a bronzcsata első mérkőzésén, szombaton fölényesen verte Dorin Pintea csapatát.

  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 829
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap