label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2014. május 05.
Tamás Ilonka: „mindenhol otthon vagyok, ahol magyarok élnek”
Körösfő község tanácsa idén áprilisban döntött arról, hogy a 102 éves, felvidéki magyar hölgyet, Dr. Tamás Aladárnét Körösfő díszpolgárává avatják. Ilonka nénit, miután felvette a magyar állampolgárságot, megfosztották szlovák állampolgárságától. Kisebbik leánya, Tamás Ilona Anna, az átélt zaklatások miatt megbetegedett, majd 2012-ben el is hunyt. Ilonka néni nagyobbik lányával, Fehérné Tamás Judittal érkezett május 3-án Körösfőre, hogy május 4-én átvehesse a díszpolgári címet, ám utazásuk szinte meghiúsult, mivel indulás előtt két nappal ismeretlen tettesek lelopták Judit asszony kocsijáról a magyar rendszámtáblát. A teljes szellemi frissességnek örvendő idős asszony, aki egész életét a tanításnak és a gyerekeknek szentelte, részt vett a riszegtetői népdalversenyen és a díszpolgár-avatási eseményen, hangsúlyozva: mindenhol otthon érzi magát ahol magyarok, és főleg, ahol magyar gyerekek vannak.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Megnyílt a Studio 9 kolozsvári tárlata
A Studio 9 csíkszeredai képzőművészeti csoportosulás (Bara Barnabás, Botár László, Gergely Zoltán, Mezey Ildikó, Nagy Ödön, Szabó Árpád, Turcza László, Váncsa Mónika, Xantus Géza) vándorkiállítása nyílt meg ma délután 5 órakor a Minerva Művelődési Egyesület Cs. Gyimesi Éva termében. A kiállítók közül a megnyitón jelen volt: Botár László, Gergely Zoltán, Nagy Ödön, Szabó Árpád és Xantus Géza. A tárlatot megnyitotta: Zakariás Ágota művészettörténész. A kiállítás május 15-ig tekinthető meg, munkanapokon 11–16 óra között (Jókai/Napoca utca 16. szám, I. emelet). (2)

[Napirenden] Ponta: nem érdekünk, hogy fizessünk
 Romániának nem érdeke, hogy kártérítést fizessen ahelyett, hogy járadékot kapna a Verespatakra tervezett aranybánya hasznából – mondta Victor Ponta miniszterelnök szombaton, arra reagálva, hogy a ciántechnológiás bányaberuházás engedélyezésére 15 éve váró kanadai főrészvényes a napokban kártérítési perrel fenyegette meg a román hatóságokat. Jonathan Henry, a verespataki kitermelésre létrehozott RMGC-ben 80 százalékos részesedésű Gabriel Resources vezérigazgatója egy kanadai lapinterjúban jelezte: nem remél előrelépést a bányaberuházás engedélyezésében, ezért a román állam ellen kártérítési perre készül. A kanadai fél kártérítési igénye négymilliárd dollárra tehető. A képviselőház május 7-én, szerdán szavaz a szenátusban már elutasított Verespatak-tervezetről.

[Napirenden] Băsescu párbeszédet sürget
Traian Băsescu szerint Washingtonnak és Moszkvának szerepet kellene vállalnia abban, hogy Ukrajnában üljenek tárgyalóasztalhoz a hatalom és a szakadárok képviselői.

[Kult-Túra] UCIN-gála ma este Bukarestben
Az elmúlt év legfontosabb filmes és televíziós teljesítményeiért járó elismeréseket adják át a Román Filmesek Egyesületének (UCIN) munkatársai ma, május 5-én, hétfőn este a bukaresti Stúdió moziban. A tavaly január 1-je és december 31-e között bemutatott produkciókat szakemberekből álló zsűri (Răzvan Theodorescu, Şerban Marinescu, Cristian Tudor Popescu, Doru Mitran, Irina Gărdescu, Mihai Şurubaru, Ioana Corciova, Silvia Cusursuz, Călin Stănculescu, Ştefan Velniciuc, Cornelia Tăutu) értékelte, és a következő jelölésekről döntöttek:

[Kult-Túra] „A versírás érzelmeim naplója”
Magánmitológiák címmel Egyed Emese költővel beszélgetett László Noémi szerdán este a Bulgakov kávézóban, a Helikon-estek keretében. Életképek, versek, önéletrajzi mozzanatok, költői vallomások színezetében telt el a másfél órás rendezvény, amelynek házigazdája Karácsonyi Zsolt költő volt.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Gondold meg, hogy ez a nap soha nem virrad fel még egyszer!

[Kult-Túra] Mainap

[Vélemény] Hecckampány
Kicsit belekukkintva a pártok hétvégi kampányakcióiba, egyre inkább úgy tűnik: vagy politikusaink tartják nagyon alacsonynak a választók értelmi képességét, vagy belátták, hogy a népnek nincs különösebb elvárása velük szemben, így mindenki hozhatja formáját.

[Vélemény] Májusi ébredés
A hajnal ébreszt, nem zajával, hanem valahogy másként. Egy mély lélegzet, aztán egy alig érezhető mozdulatban lapuló nyújtózkodás, és máris szétárad az ébredő tudatban az öröm, hogy megvan még a világ, és megvan benne, akit belülről élek.

[Vélemény] Nők a társadalomban – nők a politikában
Nőnek lenni jó – reklámozza önmagát az egyik legnagyob példányszámú hetilap, a Nők Lapja. Távolról sem kételkedem az állításban, csak mivel érzek benne némi divatos önámítást, önbíztatást, csak halkan megjegyezném, hogy férfinek lenni mégjobb. Egyszerűen azért, mert a gazdasági és politikai életet messzemenően ők dominálják, és tudjuk, hogy a „teremtés koronája” sokkal inkább hajlamos a csillagok lehozatalát megigérni az úgymond gyengébbik nemnek, mint számukra esélyegyenlőséget biztosítani.

[Körkép] Nótáztak és gyalogoltak is szombaton a majálisozók
 Azoknak, akik csendes sétára és nyugodt pihenésre vágytak szombaton, tökéletesen megfelelt a Törökvágás, pontosabban a falumúzeum melletti, a Hója erdő bejáratánál lévő domboldal. A szép időben egyesek gyalogosan közelítették meg a helyet, mások – szép számmal – személygépkocsival, amelyek hosszú sorban parkoltak az út mindkét oldalán, kiszállva belőlük, már rögvest a családi majális kellős közepén lehetett kicsi és nagy egyaránt. Nem unatkoztak azok sem, akik úgy döntöttek, hogy valamivel távolabb lazítanak: bár az égi áldás miatt időközben a körösfői kultúrotthonba „költözött” a Riszegtetői Ifjúsági Találkozó, a népdalvetélkedő és az udvaron főzött gulyás is népszerűnek bizonyult. Kikapcsolódásra, természetjárásra kínált alkalmat a Jókai-teljesítménytúra, amelynek során a legelszántabbak Kolozsvár és Torockó között gyalogoltak.

  « Első oldal    1   2    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 898
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap