label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2014. május 14.
Mától megszűnik Marosán Tamás büntetőjogi felelőssége
Marosán Tamás esetében ma, azaz május 14-én lejár a törvény által előírt speciális elévülési határidő, tehát vele szemben ezek után semmiféle körülmények között ebben az ügyben nem indulhat, és nem is folytatódhat eljárás, magyarán ez azt jelenti, hogy a református egyház volt jogtanácsosának büntetőjogi felelőssége megszűnik – tájékoztatta a Szabadságot a Mikó-per másik vádlottja, Markó Attila. A ploieşti-i táblabíróság május 29-re halasztotta a Mikó-ügy fellebbviteli tárgyalását, miután nem sikerült szabályosan beidéznie Marosán Tamást.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Kelemen: kiemelten fontos az autópálya számunkra
 ,,Beléptünk az európai parlamenti választási kampány utolsó előtti hetébe, és ez természetesen meghatározza valamilyen mértékben az RMDSZ politikai napirendjét, hiszen ebben az évben számunkra ez a választás a legfontosabb. Május 25-én meg kell mutatnunk közösségünk erejét” – fogalmazott Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, miniszterelnök-helyettes hétfőn Csíkszeredában, az RMDSZ Csíki Területi Szervezete által tartott kötetlen sajtóbeszélgetésen, amelyen részt vett Borboly Csaba területi elnök is.

[Napirenden] Winkler: Van esély a néppárti győzelemre
Winkler Gyula képviselőjelölt és a társaságában levő Okos Márton közíró tartottak tegnap Kolozsváron közös sajtótájékoztatót a május 25-én sorra kerülő európai parlamenti választás alkalmával.

[Napirenden] CSOP: Băsescu „bizalomkeltőbb” Antonescunál
A Demokrata Liberális Párt (PDL) 19 százalékot kapna az európai parlamenti választásokon, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) viszont alig 18 százalékot érne el – jelzi a tegnap bemutatott CSOP-felmérés, amely a Vasile Blaga vezette párt megrendelésére készült. Az adatok szerint a román választóknak nagyobb a bizalmuk (16 százalék) Traian Băsescuban, mint Crin Antonescuban (15 százalék). Ezt a különbséget különben már egy korábbi felmérés is jelezte, a decemberi CSCI-adatok szerint Băsescuban a megkérdezettek 25 százaléka, Antonescuban csak 23 százaléka bízott.

[Napirenden] Megbuktatnák a Ponta-kormányt az ellenzéki pártok
Bizalmatlansági indítványt terjesztettek be az ellenzéki pártok kedden Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök kormánya ellen, amelyben az RMDSZ is részt vesz.

[Napirenden] Ponta a CSAT összehívását kezdeményezte
Victor Ponta kormányfő a Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) összehívását kezdeményezte kedden az ukrajnai válság fejleményeire és egyes orosz tisztségviselők Romániával szembeni „provokációira” hivatkozva.

[Kult-Túra] Európa-nap Örömódával
Az idei Európa-nap tiszteletére filharmóniánk ének- és zenekara május 9-én Örömódával várta Kolozsvár Beethoven-kedvelő közönségét. És úgy tűnik, nem hiába „várta”, hisz az Egyetemiek Házának koncertterme szinte zsúfolásig megtelt. Habár a IX. Szimfóniát − amelynek utolsó tétele a Schiller versére komponált Örömóda −, általában nemigen szokták más szimfóniával társítani, ezen az estén Vincent de Kort karmester vezényletével Beethoven I. Szimfóniája is elhangzott.

[Kult-Túra] A hangok bűvöletében – Érdi Tamás szenzációs kolozsvári hangversenye
Érdi Tamást gyermekművészként hallottam először. Már akkor éreztem, hogy nem mindennapi tehetséggel áldotta meg a Jóisten: habár korán elveszítette látását, példamutató szorgalommal, kitartással, hatalmas munkával legyőzte a legyőzhetetlent. Érzékeny lelki világával ő érzi azt, amit mi, látók talán észre sem veszünk, és bámulatos szuggesztivitással színesebbé, szebbé varázsolja azt a világot, amelyet mi néha szürkébbnek, netán feketének érzünk. A Kolozsvári Magyar Operában megtartott zongoraestjének nem is adhatott volna találóbb címet, mint A hangok bűvöletében, mivel ezernyi színű zongorajátéka varázslat volt, amely elringatott, elbódított, elbűvölt, miközben igazi május, igazi virágillatú tavasz költözött a lelkünkbe.

[Vélemény] Csapdában az ukrán kormány
„Csapdába került” az ukrán kormány a keleti országrészekben rendezett önállósodási népszavazások után – írta hétfői elemzésében a Financial Times.

[Vélemény] Gazdaság az árnyékban
Ezalatt ezúttal nem az árnyékgazdaságra kell gondolni. (Ennek „európai” meghatározása azt jelenti, hogy a legális termelőtevékenységek egy jelentős része illegálisan, tehát szabályzatellenesen folyik. Vagyis „árnyékban”, aminek következtében nem lehet valós képet festeni – statisztikai adatok, gazdasági jelzőszámok formájában – a gazdasági helyzetről és annak állapotáról.)

[Körkép] Pénteken startol a Photo Romania Fesztivál
Tíz napon át izgalmas kiállításokra, workshopokra, versenyekre, koncertekre és különleges eseményekre várja az érdeklődőket péntektől a negyedik Photo Romania Fesztivál, többek között a Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas Korniss Péterrel, Ana Blandiana Herder-díjas íróval, költővel, valamint a brit Drew Gardnerrel, az amerikai Colin Forddal, a lengyel Marcin Ryczekkel is találkozhatnak a kolozsváriak – derült ki a nagyszabású rendezvénysorozat kapcsán tartott tegnapi sajtótájékoztatón. Szó esett ugyanakkor arról is, hogy a Hooverphonik nevű belga együttes februárban beharangozott koncertje objektív okok miatt elmarad; ennek ellenére a szervezők (Photo Romania Egyesület, Fapte Egyesület) bíznak abban, hogy a kínálatban valamennyi korosztály megtalálja a számára legkedvesebb elfoglaltságot.

  « Első oldal    1   2   3    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 540
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap