label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2013. augusztus 01.
Közkórházi magánrendeléssel növelnék az orvosok bérét
Magánrendeléssel kiegészített közkórházi teljes munkaidős állás vagy közkórházban rövidebb szakrendelés hosszabb magánklinikai ügyelettel? E két változat közül választhatnak az orvosok a tegnap közvitára bocsátott egészségügyi törvénytervezet értelmében. Minderről tegnap beszélt Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter, aki szerint a bérkiegészítésnek ez a módja meggátolná a nagyszabású orvosmigrációt. Az új szabályozás értelmében a közkórházaknak magánrészlegeket kell elkülöníteniük, hogy orvosaik, közalkalmazotti munkaidejük lejártával itt fogadhassák betegeiket. A tárcavezető szerint a tervezet legkorábban 2014 első negyedévében léphet életbe kísérleti jelleggel. Reményei szerint a próbálkozás sikerrel jár majd, akárcsak Franciaországban, ahol már több évtizede bevezették ezt a rendszert. A magánrendelésből származó bevétel többségét a személyzet bérére, tíz százalékát pedig a kórház működtetésére fordítanák.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Pandúrok az Arénában
A Zsilvásárhelyi (Târgu Jiu-i) Pandúrok az Európa Liga harmadik selejtezőfordulójában, az izraeli Hapol Tel Avivot fogadja a Kolozsvár Arénában. Szerda este tartottak sajtótájékoztatót és hivatalos edzést, a sétatéri stadionban. (7)

[Riport] FOTÓRIPORT – Kolozsvárott edzett a Hapoel Tel Aviv
A Zsilvásárhelyi (Târgu jiu-i) Pandúrok ellenfele, az izraeli Hapoel Tel Aviv, a Kolozsvár Arénában edzett szerda este. A vendégcsapat vezetősége előzőleg sajtótájékoztatót is tartott. A két csapat, ma este 21 órától csap össze Kolozsvárott, a labdarúgó Európa Liga harmadik selejtezőfordulójában. (7)

[Napirenden] Leváltották Varga Gábort az OSIM éléről
 Victor Ponta miniszterelnök felmentette a találmányi és védjegyhivatal (OSIM) éléről az RMDSZ által jelölt Varga Gábor vezérigazgatót, akit júliusban másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt jogerősen a bukaresti táblabíróság.

[Napirenden] Tőkés aláássa a román–magyar együttműködést
 Magyarország védhatalmi státusa Erdély felett nem jelentené Románia határainak megkérdőjelezését – mutatott rá Tőkés László európai parlamenti képviselő az MTI-hez tegnap eljuttatott nyilatkozatában, amellyel Victor Ponta román kormányfő keddi bírálatára reagált, aki büntetendőnek nevezte az EP-képviselőnek Tusnádfürdőn, a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tett kijelentéseit, és sajnálkozását fejezte ki, hogy az ország elnöke nem foglal állást, amikor Románia területi épségét és függetlenségét éri támadás. A román sajtóban nagy visszhangot kapott Tőkés László azon javaslata, hogy Magyarország vállaljon védhatalmi státust az erdélyiek felett úgy, mint Ausztria Dél-Tirol felett.

[Napirenden] Verespatak: Magyar civil szervezet levele Pontához
A Kárpátok–Tisza Nemzetközi Fejlesztési Egyesület levelet intézett Victor Ponta miniszterelnökhöz a verespataki bányanyitás ügyében. Ebben köszönetet mond a román miniszterelnöknek bátor kiállásáért. Ponta azt nyilatkozta, személyesen a bányanyitás ellen fog szavazni szeptemberben a román parlamentben.

[Napirenden] Prioritásként kezeli az amerikai külügy a romániai egyházi restitúció ügyét
„Az Adminisztráció továbbra is prioritásként kezeli az ügyet” – írja az amerikai külügyminisztérium abban a 2013. július 9-i keltezésű válaszlevélben, amelyet annak a 21 kongresszusi képviselőnek címzett, akik június 13-án arra kérték John Kerry külügyminisztert: erőteljesen lépjen fel a román kormánynál annak érdekében, hogy az állam maradéktalanul szolgáltassa vissza a magyar egyházak 1945 után elkobzott javait.

[Napirenden] Négymilliárd euró hitel az IMF-től és az EB-től
Románia kétéves elővigyázatossági típusú hitelmeg¬állapodást köt a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Bizottsággal, a szerződést várhatóan októberben írják alá a felek. Ezt Andrea Schaechter, az IMF bukaresti küldöttségének vezetője jelentette be tegnap Bukarestben, miután véget ért a nemzetközi hitelezők kéthetes látogatása. Schaechter elmondta, hogy a négymilliárd euró értékű hitelkeretet fele-fele arányban biztosítja az IMF, valamint az uniós végrehajtó szerv. Hozzátette, hogy Románia nem kívánja felhasználni a hitel összegét. A legutóbbi elővigyázatossági hitelszerződés, amit Románia június végén zárt le sikeresen, 5,4 milliárd euró értékű volt, a 2009-ben megkötött készenléti hitelmegállapodás pedig csaknem 20 milliárd euró. Az IMF igazgatótanácsa várhatóan ősszel hagyja jóvá a megállapodást. Victor Ponta miniszterelnök elmondta, hogy az új hitelszerződés fejében Románia nem kötelezte el magát újabb állami vállalat többségi részvénycsomagjának az eladása mellett.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] Colosseum: gyalogosövezet-avatás
 Róma városa műsoros éjszakával avatja fel szombaton a Colosseum körüli gyalogosövezetet. Szombat reggel fél hattól zárják le az autós forgalom elől a Forum Romanum és a Colosseum közötti sugárutat, azt az útszakaszt, amelyet Benito Mussolini 1932-ben avatott fel az ókori Róma szívében. A gyalogosövezetté nyilvánítás a májusban megválasztott római főpolgármester, Ignazio Marino kampányígérete volt.

[Kult-Túra] Filmintézet létrehozását tervezik

[Kult-Túra] Afroamerikai elnök a filmakadémia élén
 Cheryl Boone Isaacs (képünkön) személyében első alkalommal van afroamerikai elnöke az amerikai filmakadémiának (AMPAS), amely a Twitteren jelentette be a veterán marketingszakember kinevezésének hírét. Cheryl Boone Isaacs egyúttal az első nő, aki az utóbbi három évtizedben az akadémia élére került. Bette Davis és a nemrég elhunyt Fay Kanin után a szervezet 86 éves történetében most harmadszor választottak meg nőt elnökké.

[Kult-Túra] Jövő héten Transilvania Gitárfesztivál Kolozsváron
 Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Transilvania Nemzetközi Gitárfesztivált augusztus 6-a és 11-e között a kolozsvári Városi Művelődési Ház és a Transilvania Gitár Egyesület. Amint az a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből kiderül, a fesztivál keretében nemzetközi gitárművészek mérik össze tudásukat szólógitár és kamarazene kategóriában, négy, illetve két korosztályban, ugyanakkor előadások hangzanak el zenei témákban, és rangos külföldi személyiségek tartanak mesterkurzusokat.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 978
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap