label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2013. július 23.
Félsziget – félsiker? Több negatív, mint pozitív pontja volt
Bár a résztvevők, mi több, a fesztivál egészét bírálók szerint is ideális helyszínnek bizonyult a Kolozsvártól alig néhány kilométerre levő Gorbó völgye (mindenki értékelte a marosvásárhelyinél jobb infrastruktúrát), idén többek között a színpadok elhelyezése, a zenei felhozatal, a többszöri koncerttörlések miatt sokan keserű szájízzel maradtak a Félsziget Fesztivál után. A közösségi portálokon, blogokon, magánbeszélgetéseken több százan kiábrándulásukat fejezték ki a fesztivállal kapcsolatban. A rendezvénysorozat a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal, a Kolozs Megyei Tanács és más közintézmények támogatását élvezte, de a résztvevők és hangulat szempontjából mégsem váltotta be a hozzá fűzött elvárásokat. A hivatalos közlések szerint csütörtökön 18 ezren, pénteken 16 ezren, szombaton pedig szintén 18 ezren vettek részt a Félszigeten, sokszor viszont előfordult, hogy csak néhány tucatnyian követtek egy-egy koncertet.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – XII. MADISZ Focikupa, Beszterce
Idén tizenkettedik alkalommal szervezte meg a besztercei MADISZ és az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete a már hagyományossá vált magyar focikupát, amelynek helyszíne a tavalyi győztes otthona, Szentmáte volt. (7)

[Napirenden] Kishírek

[Napirenden] Tusványos 24
A mi időnk! a mottója az idei, huszonnegyedik Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek és Diáktábornak, amelyet Tusnád¬fürdőn tartanak július 23-28. között, a Magyar Ifjúsági Tanács és a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány szervezésében.

[Napirenden] Ponta marad a közlekedési tárca élén
Victor Ponta miniszterelnök marad az ügyvivő közlekedési miniszter, miután Traian Băsescu államfő tegnap bejelentette, hogy nem írja alá a közlekedési tárca élére javasolt liberális Ovidiu Silaghi kinevezését. Băsescu két dologgal indokolta döntését, egyrészt szerinte Silaghi nem bizonyított ebben a funkcióban, másrészt a CFR Marfă privatizációjáért Pontának kell vállalnia a felelősséget.

[Napirenden] Továbbra is elzárkóznak a háziorvosok az egészségügyi kártya szétosztásától
Előfordulhat, hogy a háziorvosok nem vesznek részt az egészségügyi kártyák szétosztásában, miután tegnap több javaslat is felmerült a Háziorvosok Országos Szövetsége és az Országos Egészségbiztosító Pénztár képviselőinek Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszterrel folytatott megbeszélésén. A találkozó során többféle lehetséges megoldás körvonalazódott, egyikük kizárta a háziorvosok kártyaszétosztásba való bekapcsolódását, de az erre vonatkozó végleges döntés még várat magára – áll a minisztériumi közleményben.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Sok tanút állíthatok arra, hogy nem úgy indultam neki az irodalomnak, mint aki szilárdul elhatározta, hogy ezen a téren lesz belőle valami.

[Kult-Túra] Mai nap

[Kult-Túra] Startol a Filmtett-tábor
Ma kezdődik a Filmtett Egyesület tizenkettedik filmes alkotótábora a Marosvásárhelyhez közeli Nyárádszentlászlón. A workshopon 17 magyarországi és 27 erdélyi fiatal vesz részt, akik 11 szakmai csoportban tanulhatnak a filmkészítés gyakorlatáról. Ennek eredményeként a tábor végére 4 kisjátékfilm és 4 rövid animációs film készül el. A tavasszal meghirdetett pályázati felhívásban a szervezők arra kérték az érdeklődőket, hogy a jelentkezéshez szükséges forgatókönyveikben a kapu motívumát érintsék bármilyen formában.

[Kult-Túra] Vacsora a Dávid-szobornál húszezer euróért
Bérbe adják legszebb termeiket, lodzsáikat, műkincseiket a pénzhiánnyal küszködő itáliai múzeumok, paloták, régészeti ásatások. Semmi sem lehetetlen: akinek pénze van, kibérelheti a firenzei Akadémia nagytermét és Michelangelo Dávidja alatt vacsorázhat. A páratlan élmény húszezer euróba kerül.

[Kult-Túra] André Ferenc nyerte az Erdélyi Slam Poetry Bajnokságot
A Félsziget Fesztivál utolsó napján hatalmas tömeg gyűlt össze az Erdélyi Slam Poetry Bajnokság döntőjére, amelyen a selejtezőkből továbbjutó négy régió tíz versenyzője szállt harcba szavakkal, rímekkel a zsűri és a közönség ovációjáért, bizonyítva, hogy az új műfaj egyre népszerűbb Erdélyben is. A versenyzők előtt Süveg Márk Said, magyar bajnok és Horváth Kristóf Színész Bob melegítette be a közönséget, utóbbi zsűritag is volt Závada Péter, Simon Márton, valamint a közönségből választott további két zsűritag mellett.

[Kult-Túra] Pasztillás siker Konstancán
A Neptun TV díjában részesült Felméri Cecília Boldogságpasztilla című alkotása Konstancán, a vasárnap zárult Román Filmek Fesztiválján. A Konstanca Megyei Tanács, a Fantasio Alapítvány és az Aleea Filmvállalat szervezésében július 15-e és 21-e között lebonyolított szemle elismeréseiről szakemberekből álló zsűri döntött: a nagyjátékfilmes mezőnyben Manuela Cernat, Ioan Cărmăzan, Daniela Elena Dumitrescu, a diákfilmes versenyben pedig Manuela Cernat, Florin Toader, Paula Chirilă, Sorin Lucian Ionescu és Dan Nanoveanu értékelte a produkciókat. A Fantasio Alapítvány díját Andrei Nicolae Teodorescu Poc, trosc şi-un tort cu frişcă című filmjének ítélték, a diákfilmes szekcióban pedig Bianca Rotaru RIO 2016 című alkotása győzött. Az Év rendezője kitüntetést Călin Peter Netzernek ítélték oda, a zsűri különdíját pedig Sorin Ilieşiu kapta, a Genocidul Sufletelor. Experimentul Piteşti – Reeducarea prin tortură című filmjéért.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 522
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap