label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2013. június 04.
Utcakorszerűsítés gázvezeték-cserével: megvan az összhang
Kolozsváron – és nemcsak – sokan bosszankodnak amiatt, hogy a viszonylag újonnan felújított vagy frissen lefektetett útburkolatot néhány hónap elteltével valamelyik szolgáltató feltöri, ráadásul olykor nem csak kisebb javítások, hanem teljes vezetékcsere miatt. Nos, most már ellenpéldákat is lehet találni, így a Donát út városszéli szakaszának tavaly megszavazott felújítását követően, de még a korszerűsítés elkezdése előtt a gázművek munkatársai fokozott ütemben dolgoznak a gázhálózat cseréjén, kibővítésén. A környéken lakók meglepetésére a munka a megszokott hazai ritmushoz képest fénysebességgel halad, ennek ellenére azonban nem bosszúságmentesen: a nagy igyekezetben az illetékesek elfelejtettek a gyalogosok közlekedését megkönnyítő hidakat tenni például a tömbházak bejárata elé, így egyesek szerint csak „helikopterrel” lehet közlekedni. A közeljövőben hasonló kellemetlenségek még tucatnyi utcában lesznek esedékesek.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – A CFR álmai dokumentumfilmen
Laviniu Lazăr Álmok színháza (Teatrul viselor) című dokumentumfilmjét mutatták be hétfő este a 12. TIFF fesztivál keretében a Bánffy-palota udvarán. A dokumentumfilm a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapat Manchester United elleni Old Traffordban kivívott győzelmével a középpontban mutatja be a kolozsvári csapat Bajnokok Ligája-beli szereplését a 2012-es idényben. (7)

[Napirenden] Károly herceg Bukarestben fejezte be látogatását
  – Hallom, megint vásárolt egy házat Erdélyben. Hamarosan saját falva lesz! – köszöntötte Károly herceget tegnap Bukarestben Traian Băsescu a rá jellemző közvetlen stílusban. Az államfő elmondta azt is: az ország külföldi megítélése szempontjából nagyon sokat jelentenek ezek a hercegi látogatások.

[Napirenden] Különböznek a vélemények Koszovó kérdésében
Koszovó függetlensége kérdésében Romániának az európai és a transzatlanti partnereivel kell összehangolnia álláspontját – jelentette ki Victor Ponta miniszterelnök. A kormányfő hétfőn részt vett a szenátus és képviselőház külügyi bizottságainak együttes ülésén, amelyet a kormány kezdeményezett abból a célból, hogy egyeztessenek a Koszovó függetlenségével kapcsolatos román álláspontról.

[Napirenden] Baconschi kilépett a PDL-ből
 Elmaradt a tömeges kizárás a Demokrata Liberális Pártban (PDL), egy szankciót fogadott el a legnagyobb ellenzéki párt vezető testülete, így fél évre felfüggesztette Cristian Preda európai parlamenti képviselő tagságát, aki többször bírálta saját pártját, és annak jelenlegi vezetőségét.

[Napirenden] MOGYE: tanévzárásig nyitott a tárgyalásra a magyar tagozat
A tanévzárásig nyitott a tárgyalásra a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar tagozata, de ősztől tiltakozó akciókat szervez, ha az egyetem szenátusának román többsége továbbra sem hajlandó a magyar nyelvet bevezetni a gyakorlati oktatásba – jelentették be hétfőn a MOGYE magyar oktatói.

[Napirenden] Felmelegített egyéni választókerületes törvény
 A kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) arról döntött hétfőn, hogy újabb politikai célokkal egészíti ki a szövetség működési alapját képező megállapodást. Az új célok között szerepel az alkotmánymódosítás, valamint az új közigazgatási régiók létrehozása. Ezt Crin Antonescu, az USL liberális társelnöke jelentette be. A kormányzó szövetség etikai kódexszel is kiegészíti a megállapodást, miután egyre több nézeteltérés jelentkezett a felek között. Kiderült az is, hogy a liberálisok a közigazgatási régiók kifejezést már az alkotmányba beépítenék, és mind az alaptörvény módosítását, mind a közigazgatási régiók kialakítását az év végéig nyélbe akarják ütni. A szociáldemokraták a kétfordulós, többségi, egyéni választókerületes – a romániai magyarságnak kedvezőtlen – szavazási rendszer kérdését ismét napirendre tűzték.

[Kult-Túra] Fesztivál – La Stravaganza – a harmadik barokk zenei fesztivál élményeiről
Maria Abrudan és Erich Türk, a kolozsvári Gh. Dima Zeneakadémia oktatói harmadik alkalommal szervezték meg május 21-e és 28-a között városunkban a La Stravaganza nemzetközi barokk zenei fesztivált, amelynek keretében koncertekre, kamarazene-versenyre, mesterkurzusra, tudományos ülésszakra és egy barokk operaműhelyre is sor került.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] TIFF-ajánló

[Kult-Túra] Vita hitvitákról
A Polis Kiadónál nemrég megjelent és a Minerva-házban már bemutatott Keresztyéni felelet című kötettel kapcsolatban tartottak nyilvános kerekasztal-megbeszélést a 16–17. századi magyarországi és erdélyi hitvitákról pénteken este a Protestáns Teológiai Intézetben.

[Kult-Túra] Szerdán startol a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét
 Június 5-én, szerdán délután 6 órakor, a Quadro Galériában szervezett Cseh Gusztáv-emlékkiállítással, valamint Csapody Miklós Cseh Gusztáv című monográfiájának bemutatójával kezdődik a harmadik Kolozsvári Ünnepi Könyvhét, a Romániai Magyar Könyves Céh, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, az RMDSZ Főtitkársága és a Kós Károly Akadémia közös rendezvénye. A Mátyás király szülőháza előtti téren mintegy 30-35 standon kínálják portékáikat a kiadók és a könyvterjesztők, emellett könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, koncertek, gyerekfoglalkozások és színházi előadások színesítik a kínálatot. A teljes program megtekinthető az unnepikonyvhet.ro oldalon, az alábbiakban a szerdai, a csütörtöki és a pénteki rendezvényeket ajánljuk olvasóink figyelmébe.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 679
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap