label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2013. március 19.
Közvita a beíratás módszertanáról: még hat nap az észrevételeknek
A tanügyminisztérium március 24-ig bocsátotta közvitára az előkészítő osztályokba való beíratás módszertanát, amelyet aztán március 31-én tesznek közzé végleges formában. Bár a határidő még nem járt le, a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség tegnap délután nyilvánosságra hozta honlapján (www.isjcj.ro) az iskolai körzeteket, ahova a szülők beírathatják gyerekeiket az előkészítő illetve első osztályba. Valentin Cuibus Kolozs megyei főtanfelügyelő szerint a beíratási módszertan változhat, de egy biztos: kötelességük minden előkészítő és első osztályba jelentkező diáknak biztosítani a tanulás lehetőségét. Az iratkozás idén két szakaszban zajlik: április 2-a és 22-e, továbbá május 8-a és 17-e között. A Kolozs Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint Kolozs megyében 339 előkészítő osztályt indítanak be a 2013–2014-es tanévben; ebből 23 önálló magyar tannyelvű. Kolozsváron a tervezett 91 előkészítő osztály közül 13 lesz magyar tannyelvű.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – CFR: gól nélkül
A labdarúgó I. liga 23. fordulója zárásaként a Kolozsvári CFR 1907 (meggypirosban) és Bukaresti Rapid 0–0-ra végzett hétfőn este a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban. (7)

[Napirenden] VEZETNE A VÁLASZTÁSOKON A PSD–UNPR SZÖVETSÉGE

[Napirenden] Büntetőeljárást indítanak Kerekes esetében is
Érdek-összefonódás gyanúja miatt büntetőeljárást indít a legfőbb ügyészség Kerekes Károly RMDSZ-es képviselő és Sorin Constantin Lazăr szociáldemokrata párti szenátor ellen – ismertette tegnapi közleményében az intézmény. Kerekes Károly 2006 októbere és 2009 májusa között ismételten javasolta, és aláírta fia egyéni munkaszerződését a saját parlamenti irodájába való alkalmazásához – állapítja meg a főügyészség. Mindemellett a képviselő három, feleségével kötött polgári szerződést foganatosított, a szolgáltatásokat pedig az alsóház honorálta. Sorin Constantin Lazárnak szintén azt róják fel, hogy javasolta és aláírta fia alkalmazását parlamenti irodájához a 2010 szeptembere és 2011 októbere közötti időszakban.

[Napirenden] Székelység története: ismét bírálják a kézikönyvet
Hétfői számában újabb cikkben bírálta az Adevărul című lap A székelység története című iskolai kézikönyvet, amelyet szeptember óta használnak segédeszközként az azonos nevű választható tantárgy oktatásához a székelyföldi általános iskolák felső tagozatán.

[Napirenden] Ismét szabad Adrian Năstase
Csaknem kilenc hónappal a bebörtönzése után feltételesen szabadlábra helyezték tegnap Adrian Năstase volt miniszterelnököt, miután a Bukaresti Törvényszék elutasította a korrupcióellenes ügyészség fellebbezését, így jogerős ítélet született arról, hogy a politikus elhagyhatja a börtönt. Năstase a jilavai fegyház elhagyásakor nem kívánt nyilatkozni, csak annyit közölt, hogy a napokban a sajtó elé áll, és megosztja gondolatait. Jelenleg megoszlanak arról a vélemények, hogy Năstasénak lehet-e még jövője a politikában. Tény, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) mielőbb várja vissza soraiba annak ellenére, hogy a bíróság eltiltotta a politikai életben való részvételtől.

[Kult-Túra] Közelebb kerülni Franciska világához
„Franciska helyet kér magának a mitológiában, s azontúl, hogy alapos művészettörténeti felkészültséget kíván meg a képek értelmezése, még mindig ott van alkotójuk világa, amelyhez nem ad kulcsot semmilyen tudomány”, mondta Farkas Wellmann Endre költő azon a szombat esti, bulgakovbeli rendezvényen, amelyen a Marosvásárhelyen élő Kovács Franciska Mária képeivel ismerkedhettek meg az érdeklődök. A kiállítást megnyitó Farkas Wellmann Endre véleménye szerint Franciska munkái „provokáló képek, amelyek az agyunkat hagyják nyugtalanul, s amelyekben az esztétikum csupán járulékos funkció, vagy valamiféle ráadás, vagy kárpótlás az értelmezésben”. Elhangzott ugyanakkor az is, hogy magát az értelmezést, a képolvasás folyamatát is át kell értékelnünk magunkban, ha Franciska világához közelebb akarunk kerülni.

[Kult-Túra] Kolozsvári festők kiállítása a Minervánál
 Hatvan festményt és tíz szobrot tartalmaz az a válogatás, amelyből március 23-án, szombaton délután 5 órakor nyílik kiállítás Kolozsváron, a Minerva Művelődési Egyesület Cs. Gyimesi Éva termében (Jókai/Napoca utca 16. szám).

[Kult-Túra] KISHÍREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Ott fenn a réteken még szerteszét a napnak ellenálló hódarabkák, mintha vetkőző szórta volna szét mindenféle ruhadarabját.

[Kult-Túra] MAINAP

[Vélemény] Díjazott Szabadság – mert a sajtó legyen szabad
Jót is, rosszat is, nehezet meg könnyűt is megélünk naponta, a napilapírás cseppet sem könnyű munkája, feladatvégzése során. A napi események, történések, fejlemények, hátterek, tiszta és kétes szándékok, őszinte vagy hamis megnyilatkozások sokaságában nem könnyű sem eligazodni, sem helytállni. De mivel az újságírás számunkra elsősorban tájékoztatás, kapcsolattartás, véleményformálás, eligazítás és felvilágosítás az élet számtalan területén és területéről, a dolgoknak nem a nehéz vagy rossz oldalát nézzük, hanem a benne levő feladatot: a Szabadság révén (is) éltetjük magyar közösségünket, együtt és közösen próbáljuk múltunkat és jelenünket átvinni a holnapokba. Ezért számunkra a legnagyobb elismerés és segítség az olvasás, az olvasó kitartása lapunk mellett.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 496
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap