label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2013. december 10.
Már a jövő évi költségvetésből költenek a tanácsosok
A Kolozsvári Városi Tanács december 12-i ülésé­nek napirendjén több fontos határozattervezet is szerepel, köztük az, amely az Unió (Memorandumului) utca 22. szám alatti ingatlan felújítására vonatkozik. Habár Valentin Cuibus Kolozs megyei főtanfelügyelő már 2013 tavaszán bejelentette, hogy a Bob utcai Ioan Bob Általános Iskola néhány osztálya a 2013/2014-es tanévben kivonul a római katolikus egyház Főtér 15. szám alatti ingatlanjából, ez csak a fentebb említett épület felújítása után valósulhat meg. Az ehhez szükséges pénz több mint hétmillió lej. Szintén a csütörtöki tanácsülésen vitatják meg, és fogadhatják el azt a határozattervezetet, amely alapján összekötnék a vasútállomás környékén levő két föld alatti gyalogosátjárót. Az előzetes tervek szerint a megvalósítás több mint egymillió euróba, azaz mintegy 5 millió lejbe kerülhet. Mindkét beruházást a 2014-es költségvetésből valósítják meg, kizárólag helyi forrásokból.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Kiütéses vasutas győzelem
A labdarúgó I. liga, 17. fordulójában a meggypirosban játszó Kolozsvári CFR 1907 hazai pályán, a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban fogadta Selymes Tibor vezetőedző csapatát, a Năvodari-i Săgeatát, és 6-1 arányú vereséget mért rá. A gólokat Djokovics (2. perc), Maah (31. perc), Rui Pedro (42. perc), Deac 2 (46. és 85. perc), valamint Camora (87. perc), illetve Sorian (65. perc) szerezte. (7)

[Napirenden] Mikó-ügy: halasztottak
 Halasztást kértek az érintettek ügyvédei a Mikó-perben tegnapra kitűzött tárgyaláson – tájékoztatta lapunkat Markó Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő. Első fokon a buzăui bíróság jogtalannak ítélte a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Református Kollégium visszaszolgáltatását a református egyháznak, és visszaélésért három év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a restitúciós bizottság tagjaira, Markó Attilára és Marosán Tamásra, az egyház jogi tanácsosára.

[Napirenden] Kompromisszumos megoldás a jövedéki adóra?
 Részben meghátrálni látszik Victor Ponta miniszterelnök a vitatott pótlólagos jövedéki adó ügyében. A kormányfő tegnap bejelentette, hogy kész elhalasztani három hónappal a gázolaj jövedéki adójának emelését, így január elsejétől csak a benzin adója nőne literenként hét eurócenttel.

[Napirenden] Csákányokkal rohanták meg a parlamentet a Greenpeace-esek
Mintegy 40 Greenpeace-aktivista hatolt be csákányokkal felszerelkezve hétfőn a parlament előtti gyepes részre, és a verespataki aranybánya-beruházás ellen tüntetett.

[Napirenden] Országosan tüntettek az áruszállítók
Országszerte kivonultak tegnap az országutakra az áruszállítók, ily módon fejezve ki nemtetszésüket a Ponta-kormány azon elképzelése ellen, hogy újabb adót vessen ki január 1-jétől az üzemanyagra. Kolozs megyében reggel 8 órától Szászfenes és Gyalu területén vonult fel mintegy 35 kamion, alaposan lassítva a forgalmat, majd az autópálya feljáratánál a menetirány egy-egy sávján parkoltak le, de az utat nem zárták le teljesen.

[Kult-Túra] A Mozart-énekverseny nyertesei
 Vasárnap délután hozták nyilvánosságra a XXIII. Mozart Fesztivál keretében a hét végén megrendezett énekverseny eredményeit. Az öttagú zsűri négy énekművészből – Liliana Bizineche (Lisszabon), Elisabeth Lund (Salzburg), Georgeta Stoleriu (Bukarest), Marius Budoiu (Kolozsvár) – és egy zongoraművészből – Peter Nelson (Anglia) – állt.

[Kult-Túra] Friss, életszerű mesék Gergely Edótól
Úgy érzem, egy finomság született, de azt majd az olvasók fogják eldönteni, hogy mennyire tudnak összekapcsolódni a könyvvel – mondta Gergely Edó, a Mese az élet virágáról című könyvének bemutatóján. Az Ábel Kiadónál megjelent kötet a szerző tíz meséjét foglalja magába, amelyek egy része már megjelent a Napsugár gyermeklap, illetve a Vasárnap című katolikus hetilap hasábjain.

[Kult-Túra] Nyitóhangverseny zenei csemegékkel
A decemberi zenei élet Kolozsváron Mozart-fesztivál nélkül el sem képzelhető. Megszoktuk, és a szokás hatalma nagy. Ünnep az ünnepben, mert az adventi várakozást a zene szépsége teszi tökéletessé. Örüljünk hát, hogy a néhai László Ferenc muzikológus által huszonhárom évvel ezelőtt megálmodott és útjára indított Mozart-fesztivál az aktuális gazdasági nehézségek közepette is él. Annak idején, amikor László Ferenc zenetudós Adriana Bera professzor asszonynak átadta a „stafétabotot”, meggyőződéssel tette, tudván, hogy a fesztivál sorsát jó kezekbe helyezi. A Mozart halálozási évfordulójához (1791. december 5.) igazított többnapos fesztivál – amelyhez minden évben más-más előadói kategóriákban kiírt nemzetközi verseny és tudományos előadássorozat is tartozik – a rangos hazai és külföldi előadóművészeknek köszönhetően egyre nagyobb hírnévnek és népszerűségnek örvend.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
… a boldogtalan ember könnyen válik babonássá, ha ugyanakkor ki is neveti a más hiszékenységét, s ha tudja is, hogy babonás reményeit ritkán váltja be a sors.

[Kult-Túra] Mai nap

[Kult-Túra] Gazdag programkínálat a Művészeti Múzeumban
Változatos programokkal várja az érdeklődőket a következő napokban a Művészeti Múzeum: amint az a tegnap délben tartott sajtótájékoztatón kiderült, kiállításokkal, beszélgetésekkel és könyvbemutatóval készülnek az intézmény munkatársai, együttműködve a Romániai Képzőművészek Szövetsége kolozsvári fiókjával, a Plan B Galériával, a Romul Ladea képzőművészeti líceummal, valamint más intézményekkel és magánszemélyekkel. Călin Stegerean múzeumigazgató kifejtette: a kínálatában fölöttébb gazdag rendezvénysorozat december 11-én, szerdán 18 órakor, az Erwin Kessler művészettörténész, kritikus által tartott előadással startol. A résztvevők a szerző x20 című kötetét is megismerhetik, amely a rendszerváltás utáni romániai képzőművészet alakulását hivatott bemutatni.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 973
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap