label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2013. november 22.
Nyaralást és mosógépet is kedvezményes áron ígérnek
Tábla-, fényképező- és háztartási gépek, ruházati cikkek, sőt koncertjegyek és szilveszteri üdülési csomagok is hatalmas kedvezményekkel vásárolhatók meg a ma kezdődő fekete péntek elnevezésű akciósorozatban. Az igazi vásárlási lázat kiváltó esemény amerikai mintára honosodott meg Romániában, és nagy népszerűségnek örvend, hiszen évről évre a kereskedelmi forgalom megduplázódását mutatják a különböző felmérések. Az online boltok sikerén felbuzdulva immár a bevásárlóközpontok, az országos áruházláncok és a kisvállalkozások is többnapos kedvezményt hirdetnek. Tekintettel arra, hogy november 30-a és december 1-je hivatalos munkaszüneti nap, egy héttel korábban – az Egyesült Államokban a fekete péntek a hálaadást követő péntek elnevezése, idén pedig ez november 28-ra esik – elkezdik az akciókat, hogy még Mikulás előtt mindenki megkapja a megrendelt termékeket.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] ELFOGLALTA ÁLLOMÁSHELYÉT AZ ÚJ MAGYAR NAGYKÖVET

[Napirenden] Óvatosan akarja kezelni Băsescu a Tőkés-ügyet
Traian Băsescu óvatosan akarja kezelni Tőkés László kitüntetése visszavonásának ügyét – jelentette ki az államelnök egy szerda esti televíziós interjúban. Ezt azt követően nyilatkozta, hogy a Románia Csillaga érdemrend becsületbírósága méltatlannak minősítette Tőkés Lászlót a román állami kitüntetésre és úgy döntött: az EP-képviselő kitüntetésének visszavonását kéri az államelnöktől. A bíróság öt igen szavazattal egy tartózkodás mellett hozta meg határozatát, de a végső döntést Traian Băsescu elnöknek kell meghoznia, akinek jogában áll mérlegelni, kiadja-e a becsületbíróság javaslata alapján az érdemrend visszavonásáról szóló elnöki rendeletet. A magyar kormány, a külügy és a nemzetpolitikai államtitkárság, továbbá a Fidesz EP-küldöttségének frakciója határozottan állást foglalt az ügyben.

[Kult-Túra] Koós Zsófia, Kós Károly és a színház
Kós Károly építész színházi világát és lánya, Koós Zsófia színésznő pályáját mutatja be a budapesti Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) szombaton nyíló vándorkiállítása.

[Kult-Túra] Francia vendégelőadás a magyar színházban
Carlos Liscano Ma Famille (Az én családom) című drámáját mutatja be a franciaországi (Rennes) Compagnie KF Association november 25-én, hétfőn este 7 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében. A színdarab cselekménye Uruguayban játszódik, ahol a gyermekeket úgy árulják, mint a meleg kenyeret: azért, hogy az emberek túlélhessenek. Ezt azonban erkölcsileg senki nem ítéli el; a gyermekek, akárcsak a szüleik, ezt az állapotot természetesnek élik meg. A szülők néha visszavásárolják gyermekeiket, ha például egy családi ünnepség van. A narrátor saját gyermekkorát meséli el, amikor a szülei azért nem bocsátották áruba, mert csúnya volt, majd felnőttként magától értetődően úgy döntött, hogy ő adja el az apját. Úgy nézzük végig ezt a burleszkkel és gyöngédséggel átitatott történetet, hogy alig vesszük észre az átmenetet elbeszélés és színház között.

[Kult-Túra] Sztereotípiáktól a megismerésig – mégis barátságos város Bukarest?!
Kisdiákként Vincze Loránt előszeretettel hallgatta a Bukaresti Rádió magyar adását, megragadta az a fajta ízes magyarság és közérthető kifejezésmód, amely Mag Péter műsorait jellemezte. Nem gondolta, hogy egyszer ő is Bukarestben fog dolgozni, s éppen annál a mikrofonnál, amely előtt annak idején Mag Péter is beszélt. 2000-ben, amikor a fővárosba költözött, akár meg is ijedhetett volna… – Semmi jót nem hallottam azelőtt a városról, az erdélyi sztereotípiák pedig bennem is működtek: hiszen mindenki csúnya nagyvárosként emlegette, meg hogy ott sok román él, akik nem szeretik a magyarokat – magyarázta Vincze Loránt szerdán délután a Minerva-ház Cs. Gyimesi Éva-termében, Magyar Bukarest című interjúkötetének bemutatóján. Az egykori rádiós újságíró jelenleg Brüsszelben dolgozik, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) alelnöke, az RMDSZ külügyi titkára. A könyvbemutató alkalmat kínált arra is, hogy a szerző bukaresti éveire emlékezzen, a kolozsváriak pedig egy barátságos város barátságos embereit ismerhették meg.

[Kult-Túra] KISHÍREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
A szavak szállnak, röpülnek. S az érzések összezsugorodva leszállongnak, mint a márciusi hópelyhek. El is olvadnak mindjárt.

[Vélemény] Békés, tudományos hőstettek
A Magyar Tudományos Akadémia 1997 óta minden november 3-án megemlékezik arról az addig példátlan, úttörő, békés hőstettről, amelynek révén 1825-ben gróf Széchenyi István birtokainak egy évi jövedelmét felajánlotta a Magyar Tudós Társaság megalapítására. Országgyűlési határozattal 2003 óta ez a nap hivatalos ünnep.

[Vélemény] Zsidóktól rabolt értéktárgyak visszaszolgáltatása
Németországban nincs hatályos jogszabály a náci diktatúra idején zsidóktól elrabolt értéktárgyak visszaszolgáltatására. Más országok jóval előrébb járnak – véli a zsákmányolt műtárgyak visszaszolgáltatásáért küzdő nemzetközi civil szervezet (CLAE) vezetője, aki szerint a Münchenben talált festménygyűjtemény kezelése rossz fényt vet Németországra.

[Körkép] Az üzleti szféra és az ifjúsági főváros
Az üzleti szféra és az Európa Ifjúsági Főváros cím közti kapcsolatot, az ebben rejlő lehetőségeket vitatták meg a szakemberek az Afaceri.ro konferencia-sorozat kolozsvári állomásán.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 561
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap