label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2013. január 21.
Cseke Attila felelőtlennek tartja utóda elképzeléseit
Eugen Nicolaescu liberális párti egészségügyi miniszter közelmúltban elhangzott nyilatkozatai arról tanúskodnak, hogy fenekestül forgatná fel a hazai egészségügyi rendszert. Mindenféle előzetes felmérés, háttérelemzés, törvényes rendelkezés hiányában pénzalapokat vonna meg a magánszférától, újra központosítaná a kórházakat, teljesítményalapú bérezési rendszert vezetne be, ami teljes ellentéte a kormányprogramban meghatározott egészségügyre vonatkozó irányelveknek. Hogy mennyire valósak ezek az elképzelések, arról Cseke Attila volt egészségügyi minisztert kérdeztük. Az RMDSZ politikusa elhamarkodottnak, szakmaiatlannak és felelőtlennek tartja a tárcavezető bejelentéseit, amelyeket mindenképpen a kétharmados többség biztonságának tulajdonít. Hozzátette: Nyugat-Európában nemhogy a tisztségéből, de a pártból is eltávolítanának egy liberális politikust hasonló nyilatkozatok következtében.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Román áldozatok az algériai túszdrámában
Két román állampolgár vesztette életét az algériai terrorakció következtében – közölte vasárnap a román külügyminisztérium. Az algériai különleges erők szombaton végrehajtott végső támadásával ért véget az a négynapos túszdráma, amelyben iszlamista fegyveresek nagy számban ejtettek túszul hazaiakat és külföldieket egy szaharai gázkitermelő telepen.

[Napirenden] Kölcsey Ferencre és Kós Károlyra emlékeztünk
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE), a Romániai Magyar Dalosszövetség (RMD) és a Kolozsvár-Törökvágási Református Egyházközség a Magyar Kultúra Napját megünnepelve Himnuszunk költőjére, Kölcsey Ferencre és a 130 éve született Kós Károly építészre emlékezett január 19-én a Donát úti református templomban megtartott ünnepélyen. Áhítatot mondott Bibza István református pap. Kölcsey Ferenc írásainak időszerűségéről Egyed Emese egyetemi oktató értekezett, Kós Ká­roly emlékét pedig Guttmann Szabolcs építész elevenítette fel. Közreműködött Rekita Rozália és Jancsó Miklós színművész, a törökvágási egyházközség énekkara (karnagy: Kovács Dalma), a Magyarfenesi Vegyeskar (karnagy: Tóth-Guttman Emese) és a Kolozsvári Magyar Pedagógusok Kamarakórusa (karnagy: Bedő Ágnes).

[Kult-Túra] Mai nap; A nap idézete

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] Korniss Péter fotóművész kapta a Kölcsey-díjat
Korniss Péter Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotóművész kapta idén a Kölcsey-emlékplakettet; a Kölcsey Társaság által alapított elismerést a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen adták át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén vasárnap. A Melocco Miklós szobrászművész által készített plakettet Jánosi Zoltántól, a Kölcsey Társaság elnökétől vehette át a fotóművész a község református templomában megtartott ünnepségen.

[Kult-Túra] Műfajok és technikák tárháza a Minervánál
Közel félszáz művész – festők, grafikusok, szobrászok, keramikusok, zománcművészek, textilesek, fotósok – 87 munkáját tekinthetik meg az érdeklődők a Barabás Miklós Céh (BMC) kolozsvári csoportjának értékfelmérő, csoportos tárlatán, amely péntek délután nyílt meg a Minerva Művelődési Egyesület Cs. Gyimesi Éva termében. – Sokak számára öröm egy kiállításmegnyitó: egyrészt az alkotónak, aki a műtermi magányból kilépve megmutathatja művészi önmagát, ugyanakkor pedig a közönségnek is, hogy ezeket az értékeket vételezheti. Egy csoportos kiállítás pedig megsokszorozhatja az örömöt, hiszen a többrendbeli találkozás lehetőségét teremti meg. A mostani örömbe azonban szomorúság is vegyül: decemberben elvesztettük mindannyiunk által tisztelt és szeretett elnökünket, Jakobovits Miklóst, a Magyar Művészeti Akadémia tagját, aki 1997 óta állt a szervezet élén – mondta Németh Júlia műkritikus, majd egyperces néma csenddel emlékeztek a Munkácsy-díjas, európai hírű képzőművészre.

[Vélemény] Muszlim „erkölcsjárőrök” Londonban
Muszlim „erkölcsjárőrök” zaklatják a szerintük nem megfelelő öltözetű vagy alkoholt fogyasztó londoniakat a brit főváros egyes negyedeiben. A panaszok miatt a Scotland Yard erősítette jelenlétét az érintett városrészekben.

[Vélemény] Tüntetési viszketegség?
Eleged van a hétköznapok szürkeségéből? Megöl az unalom? Nem tudsz mit kezdeni magaddal? Mint az sejthető, semmi sem teszi szebbé és tartalmasabbá az egyhangú délutánokat, mint egy tüntetés. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani. Az alábbi tanácsok minden kezdő tüntető segítségére válhatnak.

[Vélemény] Európai fővárosok, oh!
Komoly fenntartásaim vannak arra nézve, hogy Kolozsvár miképpen tesz eleget 2015-ben az Európa Ifjúsági Fővárosa címnek. Tavaly ősszel, amikor a kolozsvári önkormányzat vezetői örömmel jelentették be, hogy Kolozsvár lesz az ifjúsági főváros, a városvezető azt nyilatkozta: nincs szükség különösebb infrastrukturális beruházásra, csak az elkezdettek befejezésére.

[Körkép] Százak búcsúztak Csép Sándortól
Családja, barátai, kollégái, pálya- és bajtársai, ismerősök és ismeretlen tisztelői több százan kísérték a Farkas utcai református templomtól Házsongárdi temetőbeli örök nyughelyére szombaton Csép Sándor újságírót, közéletünk jeles szereplőjét. Az istentiszteleten Nehémiás igéje mentén búcsúztatták: „Tartsd emlékezetben, Istenem, az én javamra mindazt, amit ezért a népért tettem!”

  « Első oldal    1   2   3    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 446
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap