label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2013. január 11.
Az alsókosályi balesethez történő bevetés volt a legösszetettebb
A Szabadság érdeklődésére válaszolva tegnap Vasile Şomlea dandártábornok, a Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) Kolozs megyei parancsnoka úgy ítélte meg: 2012-ben a legösszetettebb bevetést az alsókosályi balesetnél történt beavatkozás jelentette, amelynek során egy traktor, két személygépkocsi és egy busz ütközött, és amelyben két személy életét vesztette, további mintegy húsz pedig megsérült. A dandártábornok az általa vezetett intézmény 2012-es tevékenységi beszámolóját követően nyilatkozott lapunknak. Előzőleg a hivatalos eseményen kiderült: tavaly megduplázódott a hamis riasztások száma. Az éves mérleg bemutatásán jelen voltak a helyhatóságok képviselői is, akik valamennyien elismerő szavakkal illették az ISU tavalyi tevékenységét, hiszen mintegy 15 ezer bevetésük volt. Ezek túlnyomó többségét az intézmény keretében működő rohammentő szolgálat (SMURD) sürgősségi betegellátása jelentette.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Arculatváltás előtt a PNL?
A decemberi győzelem ellenére nem csillapodnak a kedélyek a Nemzeti Liberális Pártban. A választások előtt a liberálisok kizárták soraikból Adriana Săftoiu volt törvényhozót, Traian Băsescu államelnök egykori tanácsadóját, de sajtóinformációk szerint újabb „menesztésekre” készül a PNL.

[Napirenden] Boc államfőjelölt?
Emil Boc lehetne a Demokrata Liberális Párt (PDL) államfőjelöltje – véli Traian Igas. A Boc-kormány volt belügyminiszterének bejelentése meglepetésként hatott, ajánlására még a Kolozs megyei demokrata-liberálisok is óvatosan reagáltak. Többen is megfogalmazták: korai még erről tárgyalni, a megroppant PDL-nek előbb komoly elemzést kell végeznie az elmúlt időszak mélyrepüléséről, tisztújítást tartani, és majd csak azután foglalkozni az államfőjelölt személyével.

[Napirenden] Kishírek

[Napirenden] Ábránd lehet a legszerényebb GDP-előrejelzés is
 A tavalyi harmadik negyedévben valamivel jobban teljesített a gazdaság, miután az Országos Statisztikai Intézet közzétette a hazai bruttó össztermék (GDP) alakulásának pontosított adatait. Ezek szerint a harmadik negyedévben a gazdaság reálértékben 0,4 százalékkal csökkent, s nem 0,5 százalékkal, ahogyan azt december elején közölték, ami azt jelenti, hogy a korábbinál valamivel nagyobb volt a GDP. Ugyanakkor a háromnegyedéves eredményt illetően nincs változás, 2012. január és szeptember közötti időszakában 0,2 százalékkal nőtt a gazdaság. A kormány egész évre 0,9 százalékos növekedéssel számol.

[Napirenden] Ponta: idén többet költünk, mint amennyit termelünk
Victor Ponta kormányfő csütörtökön a Victoria Palotában sajtótájékoztatón mutatta be „a nemzet állapotát”, azaz a felhalmozott adósságokat, a 2013-as költségvetés fő irányvonalait, illetve az elkövetkező négy évben megvalósítandó terveket. A kormányfő kiemelte: ebben az évben „többet költünk, mint amennyit termelünk”, és ennek tudható be az, hogy „minden állampolgár adóssága 150 euróval nő a mostanihoz képest”.

[Kult-Túra] Lapszemle

[Kult-Túra] Restaurálták a Heliodorus-termet
 A Vatikáni Múzeumban, a Raffaello által festett Heliodorus-terem restaurálásáról adott hírt a l’Osservatore Romano szentszéki napilap szerdai száma. „A karácsonyi zárva tartás napjaiban eltávolítottuk a freskókról a szennyeződést, ahol kellett, restauráltuk a festményeket, de mindenekelőtt ismét megvizsgáltuk közelről a képeket. Lebontottuk a Nagy Szent Leó pápa és Attila közötti találkozást ábrázoló freskót borító állványokat is” – írta Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója a szentszéki napilapban megjelent cikkében.

[Kult-Túra] Bejelentették az Oscar-jelöléseket
A Lincoln, a Pi élete, A nyomorultak és a Szerelem című film szerepel az idei Oscar-díj favoritjai között, a legjobb alkotásnak járó szoborért kilenc mű van versenyben. A jelöltek listáját tegnap hozták nyilvánosságra Los Angelesben, Cristian Mungiu A dombokon túl (După dealuri) című filmje nem került be az idegen nyelvű filmek versenyébe.

[Kult-Túra] Körösfői-Kriesch Aladárra és a vallásszabadságra emlékeznek
 A vallásszabadság napja alkalmából, vasárnap, január 13-án, a Magyar Unitárius Egyház Dávid Ferenc imatermében (János Zsigmond Unitárius Kollégium I. emelet) délután 5 órai kezdettel a 150 éve született Körösfői-Kriesch Aladár festőművészre emlékeznek. Előadást tart a művész kolozsvári éveiről Murádin Jenő művészettörténész, valamint Kriesch György (Budapest), aki a művész életútját mutatja be. Közreműködnek: Kostyák Előd – cselló, Horváth Zoltán – zongora, valamint a Concordia együttes (tagjai: Béres Melinda, Márkos Albert – hegedű, Király Erzsébet – brácsa, Ortenszky Gyula – cselló). Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre.

[Kult-Túra] Ma kezdődik a fotográfiai fesztivál
 Az első Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fotográfiai Fesztivált nyitják meg ma délelőtt 11 órakor Nagyváradon, a szervező Euro Foto Art Egyesület galériájában. A fényképész- egyesületek és különböző társulások, valamint amatőr és profi fotóművészek részvételével és közreműködésével zajló rendezvénysorozat célja népszerűsíteni a kiemelkedő fotográfus, a világ első haditudósító fotóriporterének művészetét és európaiságát. A mai ünnepség keretében orosz fotóművészeti kiállítás nyílik meg Nagyváradon, a jekatyerinburgi Cetverg Fotóklub szervezésében (a tárlat január 24-ig látogatható).

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 823
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap