label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. szeptember 27.
Kárpótlás a Batthyáneum visszajuttatásának késéséért
Az Emberi Jogok Európai Bírósága (CEDO) 25 ezer euró kifizetésére kötelezte a román államot, amiért még mindig nem szolgáltatta vissza a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyének a Batthyáneumot. A strasbourgi székhelyű bíróság döntése szerint a román államnak 15 ezer euró erkölcsi kárpótlást és 10 ezer euró perköltséget kell fizetnie a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyének. Markó Attila szerint a CEDO döntése azt jelzi, az európai bíróság következetesen lép fel tulajdonjogi kérdésekben, és peres ügyekben folyamatosan a volt tulajdonosok javára dönt. „Ezért a Mikó-ügyben egy nem kívánt, de esetleges strasbourgi eljárás során egészen biztosan nyerni fogunk” – nyilatkozta a Szabadságnak az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának államtitkára, akit a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Református Kollégium visszaszolgáltatása miatt két kollégájával együtt börtönbüntetésre ítélt a buzăui bíróság.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Női BL-meccs a Kolozsvár Arénában
A Kolozsvári Olimpia női labdarúgó bajnokcsapata a legjobb 16 közé jutásért vív párharcot a Bajnokok Ligájában az osztrák SV Neulengbach gárdájával (fehérben), az első mérkőzést a Kolozsvár Arénában rendezték. Cosmina Duşa az 57. percben vezetést szerzett az Olimpiának, hat perccel a lefújás előtt Gstöttner egyenlített. A mérkőzés 1–1-gyel zárult, a visszavágót október 3-án rendezik. (7)

[Napirenden] Feloszlatott TVR-igazgatótanács
Meg kell ismételnie a parlamentnek a Román Televízió igazgatótanácsának megválasztását, mivel az alkotmánybíróság szerdán megállapította, hogy a legutóbbi választás alaptörvénybe ütközött. Az ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) fordult keresettel a taláros testülethez amiatt, hogy a kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) nem volt hajlandó szavazni a PDL által javasolt jelöltekről. Emiatt a legnagyobb ellenzéki párt képviselet nélkül maradt a köztelevízió igazgatótanácsában. A legutóbbi választás június végén volt, amikor az USL – a hatalom átvétele után – befolyása alá vonta a közszolgálati médiumokat.

[Napirenden] Rendezi sorait az MPP a választások közeledtével
Október 13-án dönt a Magyar Polgári Párt (MPP) arról, hogy indul-e a decemberi parlamenti választásokon, vagy sem. Ennek viszont csak abban az esetben van értelme, ha létrejön a közös lista a három erdélyi magyar párt között – nyilatkozta lapunknak Keizer Róbert, a párt Kolozs megyei szervezetének új elnöke.

[Napirenden] Ingyenes wireless internet minden iskolában
Victor Ponta kormányfő szerdán felkérte Dan Nica távközlési minisztert, hogy a 4G licencekre kiírt versenytárgyaláson „nyert” mintegy 44 millió euróval készítse elő azt a projektet, amelynek során jövő évtől kezdődően minden iskolába és közintézménybe bevezetnék az ingyenes wireless internetet.

[Kult-Túra] Album a főtéri Szent Mihály-templomról
Könyvbemutatóval kezdődött kedden délután a Római Katolikus Nőszövetség őszi rendezvénysorozata. A Templom a Főtéren című albumba Hantz Lám Irén gyűjtötte össze a kolozsvári Szent Mihály-templomról szóló 21 képzőművészeti alkotás reprodukcióját, valamint kilenc tollforgatónak a templomhoz (is) kapcsolódó prózai szövegeit és verseit. Helyet kapott az albumban XIII. Leó pápa Szent Mihályhoz intézett imája is, amelyet az eseményen Laczkó Vass Róbert színművész tolmácsolásában hallgathattunk meg más, az albumban lévő versekkel együtt. A könyvet Gaal György irodalom- és művelődéstörténész ismertette, ezt megelőzően pedig a kötet összeállítója is kifejtette véleményét. A reprodukciók László Miklós hozzáértését dicsérik.

[Kult-Túra] Sugárzóna
Vasárnap Mártáék ki akarnak menni a Széki Napokra, hogy meghallgassák a Bikinit – Márta már rég kinézte a programot. Miután mindketten megvizsgálták a tükör minden repedését, elbúcsúznak valahogy; Almával itthon maradunk. Lemegyek vele, sétálgatunk, aztán klikkelgetek, belekattintok egy-egy sorozatba, teszek-veszek.

[Kult-Túra] Évadnyitás a Váróterem Projektnél

[Kult-Túra] Bajor Andor-emlékest a Minervánál
 „Bajor Andorban testesül meg a humorista mindenkori kétarcúsága. A specifikus szakmai tudás (a bohócé, aki megnevetteti a nézőteret) és a szakterület hiánya, az általánosságra törő kifejezésmód (a színészé vagy pantomimművészé, aki megpróbálja a maga teljességében visszaadni az emberi életet). A humoreszk látszólag kis műfaj a csaknem határtalan, pontosabban magával az irodalom határaival egybeeső határok közé zárt térben, az igazi humorista munkái azonban egyszerre és egyformán szólnak a semmiről és a mindenről, a valós és a képzelt dolgokról. A vérbeli humorista óhatatlanul a fenti végletek közt mozog, egyiket sem mellőzheti, hiszen az ő szemében az értéktelen apróság és a világegyetem, vagy a filozófia nyelvén szólva, a semmi és a minden bizonyos értelemben egybeesik, kölcsönösen felölti egymás alakját. Márpedig Bajor Andor vérbeli humorista”. (Nicolae Balotă)

[Kult-Túra] Újabb díj Nádas Péternek
 Nádas Péter kapja idén a Südwestrundfunk (SWR) német közszolgálati rádió irodalmi díját, a magyar író a Párhuzamos történetek című munkájáért kapja az elismerést. A zsűri indoklása szerint Nádas Péter hatalmas művészi erővel fűzi össze a huszadik századi német és magyar történelmet a Párhuzamos történetekben. A SWR Legjobb Könyvek Listája elnevezésű díjhoz (Preis der SWR-Bestenliste) 10 ezer euró jár.

[Kult-Túra] Kishír

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
A fényképezőgép a munkaeszközöm. Általa adok értelmet mindannak, ami körülvesz.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 886
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap