label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. július 10.
Hoppon maradt több mint kétszáz dinnyeárus Kolozsváron
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal a honlapján közzétett módszertan alapján tegnap sorshúzással osztotta el a városháza által közterületen biztosított 100 árusító helyet a dinnyeárusítást igénylő 363 kérelmező között. Az árusok július 10-e és szeptember 30-a között adhatják el a dinnyéket. A Kolozsvári Városi Tanács által 2011-ben 413-as számmal elfogadott határozat értelmében az idénygyümölcsöket forgalmazó árusok napi 1,56 lejt fizetnek minden egyes, a közterületen általuk elfoglalt négyzetméterért. Az összeget egy hónapra előre kell kifizetni, az illető hónap első három naptári napja alatt. Amennyiben az eladók ezt elmulasztják, a hely bérlésére vonatkozó szerződés érvényét veszti, és azt másnak adják oda. A hoppon maradt árusok csalódottan és mérgesen vették tudomásul kudarcukat, és azt fontolgatták: magánterületen bérelnek majd árusításra alkalmas helyet. Megtehetik, bizonyos feltételekkel.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Forró Ágnes tükörképei a Minerva-házban
Kolléganőnk, Forró Ágnes képzőművész Tükörképek című tárlata nyílt meg ma délután a Minerva Művelődési Egyesület Jókai utcai székházának Cs. Gyimesi Éva termében. A kiállítás július 31-ig, munkanapokon délelőtt 11 és délután 4 óra között látogatható. (7)

[Napirenden] Kelemennel, Tőkéssel és Szásszal tárgyalt Orbán
 Alapvető fontosságúnak tartja Orbán Viktor miniszterelnök és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, hogy az őszi romániai parlamenti választásokon a magyarság minél nagyobb erőt képviseljen. A magyar kormányfő hétfőn Budapesten találkozott Kelemen Hunorral és Biró Rozáliával, az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsának elnökével.

[Napirenden] Antonescu: Năstase egyelőre nem kap kegyelmet
 Crin Antonescu, a szenátus elnöke egy televíziós nyilatkozatában cáfolta, hogy ideiglenes államfőként kegyelemben részesítené a korrupció vádjával bebörtönzött Adrian Năstase volt szociáldemokrata miniszterelnököt (képünkön) a július 29-i népszavazás előtt. A kegyelem gyakorlása a hivatalban levő, nem az ideiglenes államfő jogköre – mondta Antonescu. Amennyiben az alkotmánybíróság hivatalosan megállapítja az elnöki tisztség „üresedését”, az államelnöki hatáskört ideiglenesen a szenátus elnöke veszi át.

[Napirenden] Merkel az európai normák betartására szólít fel
Lapzártakor még tartott az alkotmánybíróságnak az ülése, amely Traian Băsescu államfőnek, Vasile Blagának, a szenátus és Roberta Anastasénak, a képviselőház elnökének a fellebezését tárgyalta tisztségükből való eltávolításuk miatt. Angela Merkel német kancellár úgyszintén tegnap elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Unió (EU) egy tagállamában megsértik a jogállamiság elvét. Merkel és Băsescu hétfői telefonbeszélgetésére és a kancellár ezt követő nyilatkozatára reagálva Victor Ponta miniszterelnök kijelentette: „Ha Traian Băsescut azért kell hatalmon tartani, mert telefonál, mi is telefonálunk!” Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem Merkelnek kell szavaznia a július 29-i referendumon.

[Kult-Túra] Nyári hangverseny Garai Zsolttal
 Az aradi születésű Garai Zsolt orgonakoncertjét hallgathatják meg az érdeklődők holnap, szerdán este 7 órától a Farkas utcai református templomban, a Nyári hangversenysorozat keretében. Garai Zsolt már korán elkezdett zongorázni szülővárosában, első tanára Teodor Caciora volt. Elemi, illetve középiskolai tanulmányait Aradon, a Sabin Drăgoi művészeti iskola orgona–zongora szakán végezte, Megyesi-Balog Éva osztályában.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Kívánom, ifjú barátom, hogy mindig kék legyen az ég ön felett: s akkor, még abban az órában is, amely nékem már ütött, mikor az erdő már sötét, mikor már gyorsan hull a homály, éppúgy megvigasztalódik, mint én, ha az ég felé tekint.

[Kult-Túra] Mai nap

[Kult-Túra] Szénaszobrok az olimpián Magyarfenesről Londonba
Kevesebb, mint két hét múlva már londoni köztereken tekinthetik meg az érdeklődők a kolozsvári Bartha Ernő szénaszobrait: a nyári olimpiai játékokkal párhuzamosan zajló kulturális programsorozat keretében a művész három munkáját állítják ki a Victoria parkban és a Pleasure Gardens-ben. A Román Kulturális Intézet ötletpályázatának egyik nyertese a szerves forma és a szerves anyag találkozása révén igyekszik közelebb vinni természetünk szépségeit a városi emberekhez, Természet a városban elnevezésű projektje egészen különleges méretű és formájú alkotásokat tár a közönség elé. A szénaszobrokat tegnap délelőtt, Bartha Ernő magyarfenesi otthonának udvarán vehették közelebbről szemügyre a kolozsvári sajtó képviselői, ahol a képzőművész azt is elárulta: szénaszobrai akár 10–20 évig is megmaradnak, amennyiben jól bánnak velük.

[Vélemény] Botrányt váltott ki az ukrán nyelvtörvény elfogadása
Az ukrán házelnök lemondása és számos utcai tüntetés, erőszakos összecsapás lett a következménye az ukrán nyelvtörvény múlt heti elfogadásának, amely az ellenzőket és támogatókat egyaránt megmozdulásra késztette, sőt az előrehozott választás lehetősége is felmerült. Az új nyelvtörvény megőrzi ugyan az ukrán „egyetlen államnyelv” státusát, de kibővíti a nemzeti kisebbségek nyelvhasználati jogát: egy közigazgatási egységen belül a kisebbségek hivatalosan is használhatják anyanyelvüket, ha arányuk eléri a 10 százalékot. Az ellenzék több ízben jelezte, hogy a nyelvtörvénnyel az orosz nyelv de facto második államnyelvvé válik.

[Vélemény] Hólyag és hályog

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 855
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap