label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. május 15.
Kevesen rendelkeznek jövedelemadójuk 2 százalékáról
Annak ellenére, hogy a magánszemélyek évek óta rendelkezhetnek jövedelemadójuk 2 százalékáról, és erről széleskörű népszerűsítő kampányt is folytatnak folyamatosan az érdekeltek és érintettek, mégis az arra jogosultak alig egynegyede támogatja ily módon a gazdasági tevékenységet nem végző egyesületeket, valamint alapítványokat. Tájékozatlanság vagy kényelem, illetve mindkettő állna ennek a nemtörődömségnek a hátterében, vagy a közösségi összetartás fogalma nem tudott még meghonosodni a lakosság körében? Mint ismeretes, a felajánlás nem csökkenti a személy bevételét, hanem ellenkezőleg, a közös államkasszába jut kevesebb adó, amellyel tudatosan lehet támogatni valamely jogi személy működését, fenntartását. Az országosan alacsony „ajánlókedv’ ellenére, Kolozs megye évek óta élen jár a jövedelemadó 2 százalékának átirányítását illetően. A civil szervezetek nagy része költségeik kiegyenlítésére fordítja a támogatásokat.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Közvitán a béremelés
Közvitára bocsátotta a munkaügyi minisztérium azt a két sürgősségi kormányrendeletet, amelyek értelmében idén két részletben nőnek a közalkalmazotti bérek, valamint a nyugdíjasoknak visszaadják a törvénytelenül levont egészségbiztosítási járulékot.

[Napirenden] Kelemen Hunor mérleget vont a megvalósításokról
A kulturális és örökségvédelmi minisztérium, valamint annak élén folytatott két és fél éves tevékenységét, megvalósításait összegezte tegnapi kolozsvári sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor volt művelődésügyi tárcavezető, az RMDSZ elnöke, aki a Ponta-kabinet beiktatását követően a miniszteri széket Mircea Diaconunak adta át. Kifejtette: az általa irányított szaktárca elsőrendű feladatának tartotta, hogy kiegyensúlyozza az erdélyi magyar és román kulturális értékek, intézmények támogatásai között mérhető különbségeket. A 2009-re kiéleződött gazdasági és pénzügyi válság körülményei közepette a minisztérium a szükséges reformok végrehajtása mellett a kulturális intézményrendszer fenntarthatóságának biztosítására törekedett, és megkezdte egy összefüggő törvénykezés kidolgozását a kulturális örökség védelme érdekében – részletezte Kelemen Hunor.

[Kult-Túra] Surányi Botondé a Médiabefutó 2012. nagydíja (FOTÓRIPORTTAL)
A szatmárnémeti Surányi Botond énekes kapta az RMDSZ és a Transindex által szervezett Médiabefutó 2012. országos tehetségkutató verseny nagydíját a vasárnap esti marosvásárhelyi országos döntőn. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színültig telt a verseny döntőjében fellépő 24 produkciónak szurkoló nézőkkel. A kivétel nélkül magas színvonalat képviselő hat táncprodukció, hét zenekar, kilenc szólóénekes, egy mesemondó és egy humorista fergeteges hangulatot teremtett.

[Kult-Túra] Kishirek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Az adott szavát nem szegheti meg az ember, mert anélkül nincs értelme az életnek.

[Kult-Túra] Mai nap

[Kult-Túra] Kosslick, Törőcsik és közel 250 film a TIFF-en
Több mint 400 külföldi filmes szakember, köztük Dieter Kosslick, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Pen-Ek Ratanaruang thaiföldi rendező és Christine Vachon amerikai producer érkezik Kolozsvárra a legfontosabb hazai filmes esemény, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál meghívottjaként, amelyen 46 ország 241 filmjét vetítik le a város különböző helyszínein – derült ki tegnap, az Egyetem utca 6. szám alatti TIFF-házban tartott sajtótájékoztatón. A szemlén sorra kerülő nagyszabású rendezvények ismertetése mellett a szervezők (képünkön: Mihai Chirilov művészeti igazgató, Tudor Giurgiu fesztiváligazgató és Cristian Hordilă menedzser) azt is elárulták: idén Törőcsik Mari magyar és Geraldine Chaplin amerikai színésznőt, Claude Lelouch francia rendezőt, valamint Ion Caramitru román színészt, rendezőt tüntetik ki életműdíjjal.

[Vélemény] Boldogság-kereső Erzsébetek
Habent sua fata… Nemcsak a könyveknek, a királynéknak is megvan a maguk sorsa, és az a sors még csak nem is leányok álma. Még akkor sem, ha a sláger szerint nyári éjszakán királyfiakról álmodoznak, azokból pedig köztudottan szűköcske a házassági piacok ajánlata. De hébe-hóba hatos találat is akad a lottón, egyeseknek még ez is bejön. Mármint a királyfi, hófehér paripán. Csak éppen a boldogságból “atasmentelnek” hozzá egyre kevesebbet.

[Vélemény] Mézesmadzag
Még csak a helyhatósági választási kampány kezdődött el, de annál jobban érezhető a parlamenti választások előszele. A Victor Ponta vezette kormány alig egy hete lépett hivatalába, és máris alaposan felcsiholta a lakosság reményeit. Ponta az elmúlt egy hétben szinte naponta szerepelt a televízióban, akár több órán keresztül is. A fiatal kormányfő magabiztosan beszél a kamerák előtt, látványos nyelvhelyességi hibákat nem követ el, de az arányérzékével már bajok vannak. Ponta legalábbis egyelőre a bájcsevegő arcát mutatja, azét a politikusét, aki fesztelenül képes eldiskurálni újságírókkal, készségesen válaszolgat a kérdésekre, ami végülis a kormányfő egyik pozitív tulajdonsága.

[Körkép] Johannita lovag lett Ballai Zoltán lelkipásztor
Lovagi istentisztelettel kezdődött meg május 12-én a Johannita Rend magyar tagozatának éves közgyűlése Kolozsváron. Az istentisztelet az evangélikus és a református egyház közösen elfogadott liturgiája alapján zajlott. Bánffy Miklós, a rend vezérlő kommendátora lapunk kérdésére elmondta, hogy egyetlen lovagi liturgia része van az istentiszteletnek, amelynek keretében elkötelezik a lovagokat, illetve a lovagi előléptetések is helyet kapnak. Az eseményen Ballai Zoltán Kolozsvár-Felsővárosi lelkipásztort, az Apafi Kollégium igazgatóját is elkötelezték, valamint előléptették Arday Gézát, aki eddigi áldozatos munkájáért tiszteleti keresztben részesült.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 800
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap