label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. április 06.
Lemondott miniszteri tisztségéről Borbély László
Benyújtotta lemondását csütörtökön Borbély László, környezetvédelmi és erdőgazdálkodási tárcavezető Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnöknek, miután a korrupcióellenes ügyészség bűnvádi eljárást javasolt ellene. Borbély Lászlót befolyással való üzérkedéssel és vagyonnyilatkozata többrendbeli meghamisításával gyanúsítja a korrupcióellenes ügyészség (DNA). Traian Băsescu államfő aláírta a miniszter lemondásáról szóló dekrétumot. Borbély utódjának kinevezéséig a miniszteri teendőket ideiglenesen a kormányfő látja el. A környezetvédelmi tárca lehetséges várományosaként Winkler Gyula RMDSZ-es európai parlamenti képviselő neve merült fel. Victor Ponta ellenzéki pártvezér nyilatkozatában azt sugallta, hogy Borbély lemondása hátterében az „arany”, vagyis a verespataki bányamegnyitás ügye állhat. Borbély László képviselői mandátummal a parlament tagjaként mentelmi joggal rendelkezik.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Keringőre hív a kolozsvári MPP
A Magyar Polgári Párt (MPP) az utolsó pillanatban tárgyalóasztalhoz hívja az RMDSZ-t és az Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP) a kolozsvári helyhatósági választásokon való közös részvétel reményében – jelentette be tegnap Keizer Róbert kolozsvári elnök.

[Napirenden] Református Híradó – A nőszövetségi közösség, mint erőforrás
Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a civil szervezetek – így a közösségek elerőtlenednek, és szerepük újraértékelődik. Ezért van nagy szükség a keresztyén nőszövetségek mentő, segítő és gyámolító szolgálatára. A keresztyén értékrend különbözteti meg a nőszövetségeket a világi közösségektől. Társadalmunk terhes örökségként cipeli magával a kommunizmus szellemi maradványait, naponta találkozunk egyháztól, hittől és Istentől eltávolító szellemi erőkkel. Az egyházban minden szolgálóerő fontos. A nőszövetségek a világ kísértéseinek kitett gyülekezetek szolgálatában állnak.

[Napirenden] Református Híradó – Húsvét táján

[Napirenden] Református Híradó – „Nemesebb feladat nincs egy lelkipásztor számára, mint templomépítő gyülekezetben szolgálni”
„Nehéz megjósolni, hogy mi jöhet ezután; csak annyit tanácsolnék az utánam következőknek, hogy tartsák be az egyház törvényeit, vigyázzanak annak ősi rendjére”, magyarázza Bibza István, a Kolozsvár-Törökvágási Református Egyházközség lelkésze, a Kolozsvár-Külső Református Egyházmegye esperese, aki negyvenhárom év lelkipásztori és tizenkét év esperesi szolgálat után vonul nyugdíjba idén. Tanulmányait 1968-ban fejezte be a Protestáns Teológiai Intézetben, majd két év kolozspatai szolgálat után a belvárosi (Farkas utcai) és az alsóvárosi (Kétágú) egyházközségben volt segédlelkész. Az egyház kormányzását, adminisztrációját illetően sok mindent megtanult ebben az időszakban, és az igehirdetés szolgálatában is olyan gyakorlatra tett szert, amely nem mindenkinek adatik meg. A Magyarkiskapuson töltött öt év önálló szolgálatot követően, 1980-ban kapott meghívást az újonnan szervezett Kolozsvár-Törökvágási egyházközségbe, ahol gyülekezetszervezéssel és templomépítéssel járó feladatokkal is szembe kellett néznie. 2000 után tagja lett a Romániai Református Egyház zsinatának, és hat éven át vezette az Erdélyi Református Egyházkerület fegyelmi bizottságát. Tapasztalatairól, az évek során felmerült kihívásokról és a különböző szinteken való helytállás módozatairól beszélgettünk Bibza Istvánnal.

[Napirenden] A feltámadás lehetősége

[Napirenden] REFORMÁTUS HÍRADÓ – Húsvéti gondolatok

[Napirenden] Osztrák befektetők érdeklődnek irántunk
Erdélyi gazdasági fórumon mutatta be Ausztriában az itteni beruházási lehetőségeket március végén az a harmincfős küldöttség, amelyet a Magyar Polgári Párt (MPP) szervezett, de ebben más párttagok is részt vettek. A bécsi és burgenlandi rendezvényen több száz vállalkozó, civil szervezet, politikus ismerhette meg az eddig elért eredményeket. Főleg szőlőtermelésben és biotermékek értékesítésében érdekelt osztrák cégek érdeklődnek Erdély iránt. A húsvéti ünnepek után küldöttség érkezik Kolozsvárra tárgyalni és szerződéseket kötni főleg építőipari, turisztikai, szolgáltatási témakörökben. Egy öregotthon-láncot üzemeltető társaság szintén szeretne nálunk terjeszkedni.

[Napirenden] Jól teljesített a lízingpiac
Várakozáson felül teljesített tavaly a hazai lízingpiac, amely 2011-ben 20 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A Ziarul Financiar című gazdasági napilap szerint a lízingpiac összértéke tavaly elérte az 1,35 milliárd eurót a 2010-ben regisztrált 1,12 milliárd euróhoz képest, ez utóbbi érték akkor 14 százalékos visszaesést jelentett a 2009-es évhez viszonyítva. A 20 százalékos növekedés várakozáson felüli volt, hiszen a szakértők eredetileg 10–15 százalékos bővülésre számítottak. A jó eredmények nyomán a szakértők továbbra is derűlátók, várakozásaik szerint a lízing¬piac az idén is nőni fog 10–15 százalékkal.

[Kult-Túra] Színek és formák a hétköznapokban
A tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum diákjainak A gyermekkor színei. Külső és belső tájak kavalkádja című rajzkiállítása nyílt meg szerdán délután a kolozsvári főkonzulátus udvari dísztermében (Főtér 23. szám).

[Kult-Túra] Látó-lapszámbemutató a Gaudeamusban: Kolozsvártól Örkényig
Ahány ember, annyi Kolozsvár, ahány történet, élmény, anekdota, annyi értelmezési lehetőség a várossal kapcsolatban – derül ki a Látó szépirodalmi folyóirat márciusi számából, amelyben esszék, novellák, versek és interjú révén kerülünk közelebb a kincses városban élő vagy ahhoz számos tekintetben kapcsolódó szerzők Kolozsvár-képéhez. A lapszámot, csakúgy, mint az Örkény-centenárium apropóján összeállított áprilisi Látót szerdán délután mutatták be a Gaudeamus könyvesboltban.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 309
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap