label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. április 04.
Egyetlen kolozsvári temető sem tesz eleget a készülő törvénynek
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal hatáskörébe tartozó városrendészeti bizottság múlt heti ülésén port kavart a Monostorra tervezett magántemető egyik engedélyének megvonása, mivel a tervek nem árulkodtak kellő mennyiségű padokról, sétányokról, illemhelyekről. A vita szövődményeként kiderült, hogy a városháza ügyintézése alá tartozó köztemetők sem tesznek eleget a készülő temetőtörvény követelményeinek. Ami azonban ennél is aggasztóbb: a városházának nem elég felújítania a meglévő temetőket, hanem újakat is ki kell alakítania, mert az utóbbi években nyilvántartott mintegy négyezer helyett a közeljövőben akár hétezerre is emelkedhet a kolozsvári temetések száma egy éven belül. László Attila alpolgármester már csak emiatt is örül a magántemetőknek, de a tervekben nem egymás mellé helyezett sírhelyeket szeretne látni – közölte lapunknak. A város jelenleg tíz temetővel rendelkezik, ezek közül négyet a polgármesteri hivatal kezel.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Helyesen döntött Tőkés – állítják egyes felhasználóink
 Legalábbis erre voksolt a Szabadság hírportálon (archivum2.szabadsag.ro) az a közel 900 felhasználó, akiket arról kérdeztünk, hogy a politikus helyesen döntött-e, amikor kilépett az RMDSZ-ből. A szavazatok a következőképpen oszlottak meg: igen – 75,33%, nem – 19,31%, nem tudom – 5.36%. A Szavazógép március 12-április 2. időszakban regisztrálta a voksokat.

[Napirenden] Feltételekkel ismét fizet Brüsszel
 Az Európai Bizottság (EB) jelezte, hogy megszünteti Románia humánerőforrás-fejlesztési ágazati operatív programjának felfüggesztéséről hozott határozatát, és ismét elkezdi kifizetni a program keretében Románia által elküldött számlákat – jelentette be Dan Suciu, a kormány szóvivője.

[Napirenden] Hamut szórt fejére a holokauszttagadó Sova
Beismerte tévedését Dan Sova, a Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátora, akit holokauszttagadó kijelentése miatt váltottak le márciusban a legnagyobb ellenzéki párt szóvivői tisztségéből. Sova szerint nem tesz jót a holokauszt elhallgatása.

[Napirenden] Április közepéig megnevezi helyhatósági jelöltjeit az EMNP
Április közepéig véglegesíti jelöltlistáit a helyhatósági választásokra készülő Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) – jelentette be hétfőn Toró T. Tibor pártelnök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökével, Tőkés Lászlóval és Sándor Krisztinával, a civil szervezet ügyvezető elnökével közösen tartott nagyváradi sajtótájékoztatón.

[Napirenden] Pénzt utalt ki a kormány az önkormányzatoknak
A kormány tegnap összesen 650 millió lejt utalt ki az önkormányzatoknak a már megkezdett projektek és a hátralékos tartozások kiegyenlítésére. Dan Suciu kormányszóvivő pedig bejelentette: Mihai Răzvan Ungureanu kormányfő meggyőzte a koalíciót arról, hogy az önkormányzatoknak csak a társfinanszírozást igénylő uniós projektek fedezésére, illetve a hátralékos tartozások kifizetésére utaljanak ki pénzt.

[Napirenden] Minisztériumi térfélen a MOGYE-labda
A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) addig nem írhatja be a bukaresti kormányhatározattal létesített magyar–angol kart a működését szabályozó egyetemi chartába, amíg a minisztérium nem ismeri el a korábbi (a magyar tagozatot nem rögzítő) chartáját, és az ennek alapján megtartott választásokat – jelentette ki az MTI-nek adott interjúban Leonard Azamfirei, a MOGYE megbízott rektora. Azamfirei elmondta, továbbra is a minisztérium térfelén van a labda, hiszen a törvény értelmében csakis az egyetem szenátusa módosíthatja az egyetemi chartát. A régi szenátusnak lejárt a mandátuma, a február 20-án tartott választásokat és az ez alapján kialakított szenátust viszont eddig nem ismerte el a minisztérium.

[Napirenden] Holnap rajtol az idei roncsprogram
Holnap, április 5-én indul újra a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egyik legsikeresebb programja, a magán személyeknek szóló roncsautó-program – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi miniszter.

[Kult-Túra] Újdonságok a POSZT-on
A Zsolnay Kulturális Negyed játszóhelyeivel helyszíneiben, a Magyar Teátrumi Társaság belépésével pedig szellemében és tartalmában is megújul a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amelynek díszvendége idén Cserhalmi György lesz – derült ki a június 7-e és 16-a között zajló mustra keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

[Kult-Túra] privát mészöly(ünk)
Gerőcs Péter és Dér Asia privát mészöly című dokumentumfilmjét vetítették szombaton délután a BBTE Bölcsészettudományi Karának Eminescu termében, a Láthatatlan Kollégium Kortárs Műhelyének szervezésében. A 80 perces film, majd az azt követő beszélgetés nem csak Mészöly Miklós életéből villantott fel mozzanatokat, hanem azt is megmutatta: korántsem egyszerű hiteles portrét összeállítani.

[Kult-Túra] Barangolások – a pasztellek között
Kováts Ildikó képzőművész Barangolások című pasztell-kiállítását nyitották meg április 2-án a Minerva Művelődési Egyesület Cs. Gyimesi Éva termében. Az egyesület nevében Köllő Katalin köszöntötte az egybegyűlteket, majd átadta a szót Zakariás Ágota művészettörténésznek. A szakember méltatásában kifejtette: a művészpedagógus olyan munkákat, olyan tájélményeket rögzítő pasztelleket állított ki, amelyek esetében a hangulat a kulcsszó. Kováts Ildikó az utóbbi négy év munkáiból válogatott egy kiállításra valót, amelyek egységes hangulatot árasztanak.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 394
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap