label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. április 13.
Rendszerezik a közúti forgalmat a Monostor lakónegyedben
Erdély fővárosának legnagyobb lakónegyede, a közel 100 ezer lelket számláló Monostor már réges-régen megérett az átalakításra, rendszerezésre. Mivel a kommunista időszakban épített betondzsungelt nem lehet lebontani, az itt élők éveken keresztül azt próbálták elérni, hogy legalább a parkolási lehetőségek és a közúti forgalom terén történjenek változások. Az elmúlt időszakban ilyen irányú kezdeményezések sora kezdődött el: parkolóház épül, egyirányú forgalmat vezetnek be a Mehedinţi utcában, a Kolozsvári Közszállítási Vállalat, a RATUC pedig kisbuszokkal biztosítja majd az ott lakóknak a központba jutását. A zöldövezetek hiányát valamelyest pótolja a Bükk-erdő közelsége, de kikapcsolódási lehetőségekért minden alkalommal a belvárosba kell utazniuk az itt lakóknak. Az övezet egyetlen mozija is hosszú évek óta kihasználatlanul áll. Csütörtökön a helyszínen jártunk, és szemügyre vettük az épülő monostori parkolóházat.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Lépéselőnyben az U Mobitelco BT
A férfi kosárlabda élvonal rájátszásában a negyeddöntő második mérkőzésén magabiztos győzelmet – 76:58 (23:17, 16:14, 18:12, 19:15) – aratott a Kolozsvári U Mobitelco BT a Marosvásárhelyi Maros BC felett, s ezzel összesítésben 2–0 vezet a három győzelemig tartó párharcban. (7)

[Napirenden] Tüntetés a verespataki bányanyitás ellen
Több mint ötven ember tüntetett szerda este engedély nélkül Bukarestben, Traian Băsescu államfő ellen, amiért az elnök az új környezetvédelmi miniszter beiktatásakor sürgette a döntést a verespataki ciántechnológiás bányaprojekt ügyében; a csendőrség feloszlatta a tömeget. Az Egyetem téren gyülekező tüntetők Traian Băsescu lemondását, a verespataki bányaprojekt elutasítását követelték, „az ország nem eladó”, „sosem leszünk az IMF gyarmata” – kiabálták.

[Napirenden] Újabb hitelről tárgyal a pénzügyminisztérium
Románia előrehaladott tárgyalásokat folytat a Világbankkal arról, hogy a nemzetközi pénzintézet kössön vele egy egymilliárd euró értékű elővigyázatossági hitelszerződést – közölte Bogdan Drăgoi pénzügyminiszter.

[Napirenden] Schengen-csatlakozás: Hollandia feltételei
A holland kormány és a parlament azt várja el, hogy Románia és Bulgária legalább két kedvező jelentést kapjon az Európai Bizottságtól az igazságszolgáltatási rendszerük működéséről – erről Matthijs van Bonzel, Hollandia bukaresti nagykövete nyilatkozott.

[Napirenden] Vége a természetbeni visszaszolgáltatásnak?
Valamennyi típusú ingatlan természetbeni visszaszolgáltatását leállítaná a kormány, amelynek legújabb törvénytervezete hatályon kívül helyezi a jelenlegi restitúciós törvények ilyen vonatkozású cikkelyeit. A közvitára bocsátott tervezetet várhatóan a jövő heti ülésén fogadja el a kormány. Ez egyebek között kimondja, hogy a kártérítésre jogosult személyeket nem az ingatlan reális értékén kárpótolnák, hanem ennek az értéknek a 15 százalékára korlátozzák a kifizetéseket.

[Napirenden] Utolsó remény az előválasztás?
Egyelőre úgy tűnik meghiúsult az a törekvés, hogy a három magyar politikai alakulat (RMDSZ, Erdélyi Magyar Néppárt – EMNP és a Magyar Polgári Párt – MPP) közös polgármester-jelöltet támogasson Marosvásárhelyen a június 10-i önkormányzati választáson. Az EMNP által javasolt Vass Levente – akit az RMDSZ csak saját választási jele alatt lett volna hajlandó indítani – visszalépett a jelöltségtől, ezt követően pedig az RMDSZ bejelentette: Frunda György személyében saját jelölttel száll versenybe az elöljárói tisztségért. Következésképpen Marosvásárhely polgármesteri székére Frunda György mellett az MPP képviseletében Benedek Imre szívsebész és a függetlenként jelentkező Smaranda Enache pályázik. Az EMNP még nem döntött arról, hogy indít-e saját jelöltet, Toró T. Tibor pártelnök szerint előválasztásokat kellene szervezni.

[Napirenden] Szabó Béla: Süketek párbeszéde a MOGYE-n
„Az új tisztség semmi változást nem jelent számomra, hiszen folytatni kell a munkát, amit az utóbbi kilenc-tíz hónapban végeztünk” – jelentette ki a Szabadság kérdésére Szabó Béla professzor, akit szerdán választott vezetőjévé a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar tagozata.

[Napirenden] Részletekben adnák vissza a béreket?

[Kult-Túra] Ingyenes múzeumlátogatás Olaszországban
Ingyen látogathatók a múzeumok, műemlékek, régészeti ásatások, villák, könyvtárak az április 14. és 22. közötti kulturális héten Olaszországban, ahol konferenciák, koncertek és vezetett látogatások is ünneplik az itáliai kulturális örökséget.

[Kult-Túra] Liviu Vlad Kolozsvárja
Előfordul, hogy az ember magáénak érzi azt a várost, amelyben él. És előfordul, hogy az ember sajátjának tekinti azt a hagyományt és azokat az értékeket, amelyeket szülőföldjük felékesítésére a polisban előtte élt – esetleg más nemzetű, vallású vagy anyanyelvű – generációk alkottak az otthonosság érzésének megteremtése végett. Mint ahogyan az is előfordul, hogy az ember a szóban forgó város hagyományait és értékeit félti, mert szeretné azokat megőrizni és átörökíteni az utána jövő nemzedékek gyönyörködtetésére. Nos, Liviu Vlad orvosprofesszor, akinek a grafikai kiállítását április 11-i megnyitása óta a Donát úti református templom galériájában lehet megtekinteni, ilyen városlakó: öntudatos, művelt, városának múltjához, történelméhez, hagyományaihoz és népeihez ragaszkodó, azokat megbecsülő ember.

[Kult-Túra] Kishírek

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 290
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap