label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. november 23.
Betekintés a legjelentősebb kortárs világszínházi törekvésekbe
Harmadik alkalommal szervezik meg az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivált a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. Az idei rendezvény – amelynek fő témája a színház és zene közötti kapcsolat – egybeesik a színház fennállásának 220. évfordulójával, és, mint elmondták: talán nem is lehetne méltóbban ünnepelni ezt a jelentős évfordulót, mint azzal, hogy vendégül látnak néhányat „napjaink legizgalmasabb színházi törekvései közül”. A november 27. és december 9. között zajló fesztivál részleteiről tegnap tartottak sajtótájékoztatót a sétatéri Kaszinó Kulturális Központban, amelyen jelen volt Tompa Gábor, a színház, és egyben a fesztivál igazgatója, Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere, Visky András, a színház művészeti aligazgatója, Christophe Pomez, a kolozsvári Francia Kulturális Intézet igazgatója, Molnár Levente színművész, a fesztivál off-programjainak felelőse, valamint két főszponzor képviselője.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Magyar helynévtáblákat helyeztek ki Magyarbikalon
Helyi hagyományos elnevezéseket hirdető utcanévtáblákat szereltek fel a Bánffyhunyadhoz tartozó falu, Magyarbikal utcáin, a polgármesteri hivatal beleegyezésével. (7)

[Napirenden] Petíció az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásáért
 Petíciót nyújt be a romániai magyar egyházi ingatlanok visszaszolgáltatása érdekében három magánszemély az Európai Parlament petíciós bizottságának – jelentette be Tőkés László európai parlamenti képviselő tegnap Budapesten sajtótájékoztatón. A dokumentum három aláírója Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke, Erdélyi Géza felvidéki református püspök és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke. Mint mondta, a beadványhoz az apropót a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium „botrányosságig fajult esete” szolgáltatta.

[Napirenden] Nagy előnnyel vezet Antonescu és az USL
Crin Antonescu, a Szociálliberális Szövetség (USL) társelnökére a megkérdezettek 37 százaléka szavazna, ha most vasárnap lennének az elnökválasztások – ez derül ki a NewsIn hírügynökség által megrendelt közvéleménykutatásból, amit az Avantgard végzett. A liberális politikust Dan Diaconescu PPDD-elnök követi 16 százalékkal, Victor Ponta 14 százalékkal, Mihai Răzvan Ungureanu 5 százalékkal, Vadim Tudor 3 százalékkal, Gigi Becali 3 százalékkal, Mugur Isarescu pedig 2 százalékkal.

[Napirenden] Ne hagyjuk veszni elkobzott értékeinket!
Kerekasztal-megbeszélést tartottak az egyéni és közösségi vagyonok visszaszolgáltatásának helyzetéről szerda délután Kolozsváron, az Erdélyi-Múzeum Egyesület (EME) székhelyén. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) által szervezett rendezvényt Ilyés Szilárd Zoltán, az EME tudományos kutatója, néppárti kolozsvári képviselőjelölt vezette.

[Napirenden] Két éve jöttek létre a Demokrácia Központok
November 24-én lesz két éve, hogy az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Budapesten aláírta a Magyar Külügyminisztériummal, a Nemzetpolitikai Államtitkársággal és Wetzel Tamás honosításért felelős minisztériumi biztossal azt a dokumentumot, amely kimondja a Demokrácia Központok létrejöttét, és ily módon elkezdődhetett az erdélyi honosítási folyamat.

[Napirenden] Kelemen: ne kerülhessék meg a magyar álláspontot
 Magyar sorsközösség Erdélyben cím alatt tartott előadást szerdán Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Járosi Andor Keresztyén Kulturális Műhely által szervezett fórumon. Az est házigazdája Adorjáni Dezső Zoltán evangélikus-lutheránus püspök volt, a beszélgetést Egyed Péter filozófus, egyetemi tanár moderálta. Kelemen Hunor szerint a 2013-as esztendő kihívásai, így az alkotmány módosítása, a regionális átszervezés, a restitúció kérdésének rendezése hosszú időre meghatározzák a magyarság jövőjét. Kiemelte: a szövetség erős parlamenti képviselet biztosítására törekszik annak érdekében, hogy az alapvető kérdésekben ne lehessen megkerülni a magyar közösség álláspontját. Említést tett arról is, hogy a választások után az RMDSZ lépéseket tesz a magyar–magyar politikai megosztottság enyhítése érdekében.

[Kult-Túra] Riportosok Kolozsváron
Kötetlen beszélgetésre hívta olvasóit és az újságíró kollégákat a nagyváradi Riport Kiadó: a Minerva-házban szerda délután tartott találkozó apropóját az Erdélyi Riport hetilap tízéves születésnapja szolgáltatta. A vendégek – Szűcs László főszerkesztő, Simon Judit kiadóigazgató, Demény Péter író, publicista, Cseke Péter Tamás szerkesztő – az elmúlt időszak emlékezetes helyzetei, írásai, szerkesztőségi történetei mellett a kiadónál megjelent kötetekről is szót ejtettek az est folyamán. Elhangzott: bár a kiadó székhelye Nagyváradon van, az országos szórású Erdélyi Riportot Sepsiszentgyörgyön tördelik, munkatársaik többsége pedig az ország más városaiban – Kolozsváron, Temesváron, Marosvásárhelyen, Szatmárnémetiben – tartózkodik állandó jelleggel.

[Kult-Túra] Dalosszövetségi közgyűlés szombaton

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Érniök kell a dolgoknak, hogy érthetőbbek legyenek. Vagy még helyesebben: a dolgok várnak, míg az emberek megértése hozzájuk fejlődik.

[Kult-Túra] Mai nap

[Vélemény] Kusza elképzelések, infrastruktúra- hiány, tisztázatlan tulajdonjogok
Kolozs megye mezőgazdaságát nehezítő gondokról, a lehetséges megoldásokról, elképzeléseikről kérdeztük parlamenti képviselőjelöltjeinket. A kertészmérnöki végzettségű Vákár István, aki jelenleg a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke és a szövetség szenátorjelöltje a Kolozs megyei 4-es számú egyéni választókerületben, az infrastruktúra hiányát hozta fel a legégetőbb mezőgazdasági gondként. Moldvai Ákos, az Erdélyi Magyar Néppárt képviselőjelöltje a megyei 7-es számú egyéni választókerületben elmondta: mezőségi lévén ismeri a vidék valós gondjait, amelyekkel az emberek nap mint nap küzdenek, és elképzelései is vannak ezek orvoslására.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 802
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap