label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. november 17.
Ritmusok az V. Erdélyi Vándoregyetemen
Az Erdélyi Gondolat (ErGo) Egyesület immár ötödik alkalommal szervezte meg a lassan hagyományosnak számító Erdélyi Vándoregyetemet. A rendezvény egyik sajátossága, hogy minden évben Erdély más-más tájegységén kerül rá sor, így az elmúlt években Homoródfürdőre, Torockóra, Krasznamihályfalvára, illetve Kisdisznódra, idén pedig Nyárádszentlászlóra került a sor, hogy otthont adjon neki.

Etnikai szavazók: az erdélyi magyar választói magatartás mozgatórugói
Az Etnikai szavazók. Az RMDSZ mobilizációs képessége 1990–2012 között című tanulmányukat ismertették csütörtökön egy szakmai kerekasztal-beszélgetés keretében Kiss Tamás és Barna Gergő szociológusok a Nemzeti Kisebbségkutató Intézetben.

Nem nekünk a legrosszabb a világon
Pokoli történetek – Angyali történetek címmel másodmagával tartott előadássorozatot a héten Erdély különböző városaiban Vujity Tvrtko: a népszerű magyarországi újságírót, televíziós műsorvezetőt barátja, Weisz Fanni hallássérült szépségkirálynő kísérte el a Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen megtartott eseményekre. Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Friss FM szervezésében létrejött udvarhelyi találkozónak szerdán délután a Siculus Ifjúsági Ház nagyterme adott otthont.

Még több magyarországi befektetőre lenne szükségünk
Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának kezdeményezésére, a helyi polgármesteri hivatal és a Babeş–Bolyai Tudományegyetem együttműködésével tegnap délután a Közgazdaságtudományi és Gazdálkodástudományi Kar épületében első ízben tartottak Magyar–Román Üzleti Fórumot, amelyen a két országból kis- és nagyvállalkozók, szakminisztériumok és kereskedelmi kamarák összesen több mint százhúsz képviselője vett részt. A konferencia kitűzött célja az volt, hogy az agráriparban, a megújuló energiaforrásokban, valamint az IT szektorban érdekelt magyarországi és romániai vállalkozók találkozhassanak egymással, bővíthessék üzleti kapcsolatrendszerüket, információt és tapasztalatokat cseréljenek, és mindezek ezáltal új befektetési lehetőségeket találjanak. A kétoldali és kölcsönösen előnyős gazdasági kapcsolatok fejlesztésére kiváló színhely Kolozsvár, amely minden szempontból előmozdítója lehet ennek a folyamatnak.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – CFR: kétgólos vereség a Kőváry-telepen
A labdarúgó I. liga 16. fordulójának nyitányán a meggypirosban játszó Kolozsvári CFR 1907 2–0 arányban kikapott az Astrától. (7)

[Napirenden] Visszasírják egyesek az 1990 előtti időket
Az erdélyi magyarok 38 százaléka rosszabbnak látja a jelenlegi társadalmi és politikai berendezkedést, mint a rendszerváltás előtti helyzetet – derül ki a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézete és a BellResearch közös kutatásából, amelyben az erdélyi magyarok médiafogyasztási szokásait is vizsgálták.

[Napirenden] Statisztika: öregszik Románia lakossága
Romániában a 14 év alatti lakosság csökkenő tendenciájú aránya idén elérte a 65 év felettiek folyamatosan növekvő arányát – derült ki abból az átfogó elemzésből, amelyet a lakosság öregedéséről közölt a Hotnews.ro közéleti hírportál az országos statisztikai hivatal adataira alapozva.

[Napirenden] Mindenkire szükség van
Kötelességünket tesszük – ezekkel a szavakkal ecsetelte munkájukat László Attila, az RMDSZ szenátorjelöltje Kolozsváron, a szövetség hidelvei kerületében lezajlott csütörtök esti közönségtalálkozón. A körzet szenátorjelöltje a Negyedeljük gondjainkat elnevezésű, kihelyezett lakónegyedi fogadóórák keretében a Fellegvár, valamint a Kőváry-telep lakosaival találkozott. Az eseményen jelen volt a kincses város alpolgármestere, Horváth Anna, valamint a szövetség körzeti képviselőjelöltjei: Csoma Botond és Kinizsi Zoltán, a csapathoz a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Vákár István és Lőrinczi Zoltán megyei önkormányzati képviselő, szenátorjelölt is csatlakozott.

[Napirenden] KORTESHÍREK

[Napirenden] Léggömbözön a toleráns Kolozsvárért
Az RMDSZ Kolozs megyei parlamenti jelöltjei – Péter István, Oláh Emese és Eckstein-Kovács Péter (képünkön) – továbbá Máté András Levente a toleráns Kolozsvár iránti elkötelezettségüket nyilvánították ki péntek délután fél háromkor a Szentgyörgy (Lucian Blaga) téren, a Diákművelődési Ház előtt, amikor 500 léggömböt eresztettek útnak, illetve adományoztak a járókelőknek. A jelöltek hangsúlyozták: mivel november 16-a a Tolerancia Világnapja, ezért úgy döntöttek, hogy felhívják a járókelők figyelmét erre a fontos tényre, hiszen „tolerancia nélkül egyetlen társadalom sem képzelhető el”.

[Napirenden] Továbbra sem számíthatunk minőségi változásra a parlamentben?
Aligha beszélhetünk minőségi ugrásról, ami a 2012-es választások után létrejövő bukaresti törvényhozást illeti. A romániai pártok jelöltkínálatát tekintve a parlamenti helyek nagy részét politikai kalandorok, korrupciós ügyekbe keveredett gyanúsítottak, a plenáris ülésekről sorozatosan meglógó, vagy rokoni alapon mandátumhoz jutó honatyák árasztják el – összegez a Közpolitikák Intézet tanulmánya, amelynek következtetéseit tegnap hozták nyilvánosságra.

[Kult-Túra] Szilágyi-Tamás Júlia könyvét mutatták be az Apáczaiban

[Kult-Túra] Interferenciák 2012: Purcărete színházi lakomája
Újabb Silviu Purcărete-előadást láthat az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál közönsége december 7-én 19 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében: a Gulliver utazásait a rendező a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház társulatával állította színpadra. Az izraeli Habima Nemzeti Színház 2011-ben Ugyanaz a tenger című előadásával aratott sikert a fesztiválon. December 8-án 19 órától Az ígéret földje című nagytermi előadásban olyan történetet mesélnek el, amelyhez mindannyiunknak közünk van.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Ha az embereknek dolgait vizsgálom, / Azt a jó, bölcs, igaz Istent nem találom...

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 697
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap