label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. november 10.
Szabadtéri közvita helyett monológ a Farkas utca épségéért
A kolozsvári utcák járműforgalmának messzi földön elhíresült túlzsúfoltságát nem oldotta meg a terelőutak megépítése, a kamionok kitiltása sem, a kialakított parkolóhelyek, illetve parkolóházak befogadóképessége pedig még mindig nem elégíti ki az igényeket. Ezért az önkormányzat mindenféle megoldással próbálkozik, így például a Farkas utca és az Egyetem utca alá mélygarázst tervez. Amint azonban arról már szóltunk, a nemrég felröppent terv vitát váltott ki a lakosság körében. Emiatt szervezett közvitát tegnap délben a Babeş–Bolyai Tudományegyetem főépülete előtti járdán a projektet ellenző Romániai Építészkamara Erdélyi Fiókja, a Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság és a Társadalmi Akciócsoport. A három civil szervezet az eseményre meghívta a helyi hatóságokat is, de azok részéről senki sem jelent meg. Így a rendezvény, néhány járókelő bevonásával, egyfajta csendes tüntetéssé alakult át.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Második az RMDSZ, harmadik az EMNP
A Kolozs Megyei Prefektúrai Hivatalban tegnap délelőtt kisorsolták a december 9-i parlamenti választásokon induló pártok plakátjainak elhelyezési sorrendjét az utcai pannókon, illetve helyüket a szavazólapokon. A jogszabály értelmében előbb a parlamentben helyet foglaló politikai alakulatok helyeit állapították meg: 1. Igaz Románia Szövetség (ADR), 2. Romániai Magyar Demokrata Szövetség (UDMR), 3. Szociálliberális Unió (USL). A törvényhozásban jelenleg nem található politikai pártok képviselőinek sorrendje: 1. Dan Diaconescu Néppárt (PPDD), 2. Román Környezetvédelmi Párt (PER), 3. Erdélyi Magyar Néppárt (PPMT), 4. Nagy-Románia Párt (PRM). Ezután következik a többi nemzeti kisebbség tizennyolc érdekvédelmi szervezete jelöltjeinek kockája.

[Napirenden] Ígéretekkel kecsegtet az USL programja
Bemutatta választási programját a kormányzó Szociál liberális Szövetség (USL), amely a felmérések szerint a decemberi parlamenti választások nagy esélyesének számít. A program szerint a szociálliberálisok négy év múlva visszaállítanák 19 százalékra a 2010 közepén 24 százalékra emelt áfát, és bevezetnék a kedvezményes, 9 százalékos áfát az alapélelmiszerek esetében.

[Napirenden] Szlovák példa követését javasolják
A Hargita, Kovászna és Maros Megyei Románok Polgári Fóruma azt tanácsolta a kormánynak és a parlamentnek, hogy a szlovák modell szerint szorítsák vissza a székelyföldi „szélsőséges és sovén magyar megnyilvánulásokat”.

[Napirenden] Kishír

[Napirenden] Négy kormánytagot gyanúsít az ANI
Négy kormánytagot gyanúsít tisztségbeli és érdekbeli összeférhetetlenséggel a köztisztségeket betöltő személyek vagyonosodásának vizsgálatára hivatott Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI), amely szerint Ovidiu Silaghi közlekedési miniszter 45 ezer eurót nem tud igazolni vagyonából. A vizsgált kormánytagok között található Silaghin kívül Eduard Hellvig idegenforgalmi és Liviun Pop társadalmi párbeszédért felelős miniszter, valamint Sorin Dan Mihalache, a kormány főtitkárhelyettese. Az ANI Silaghi esetében a nem igazolt eredetű összegnek megfelelő vagyonrész elkobzását kérte, amit azonban csak a bíróság rendelhet el. Victor Ponta egyelőre nem határolódott el minisztereitől, és kijelentette: csak akkor kell távozniuk a kormányból, ha beigazolódik az ANI gyanúja.

[Napirenden] Gyalogosok a célkeresztben
Az országos rendőrség november 12-ig fokozottan figyeli és bünteti a szabálytalanul átkelő gyalogosokat, hogy elrettentse őket e rossz szokásuktól. Statisztikák szerint ugyanis a balesetek több mint egyötöde figyelmetlenül átkelő gyalogosok hibájából következik be.

[Kult-Túra] Hétfőtől lehet jegyet vásárolni

[Kult-Túra] Interferenciák 2012: Bodó Viktor sírva nevettet
Bodó Viktor a magyar egészségügy helyzetét dolgozza fel Anamnesis című előadásában, amely hétfőn, december 3-án 20 órától látható a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében – az előadás a Szputnyik Hajózási Társaság és a Katona József Színház koprodukciója. December 4-én, 19 órától, ugyancsak a nagyteremben a szarajevói háborúról szóló, a szerbiai Jugoszláv Drámai Színház által színpadra állított Illés próféta széke vendégszerepel az Interferenciák 2012 Nemzetközi Színházi Fesztiválon.

[Kult-Túra] Blanka birodalma: ahol a pónilovak és a jégmanók is megférnek
Három évvel ezelőtt, amikor a Hanna-hinta elkészült, és a verseket közösen elolvasták, az illusztrációkat pedig gondosan megnézegették, két probléma fogalmazódott meg a kötet kapcsán: Hanna szerint túl rövidre sikeredett, bátran lehetett volna még folytatni, míg Blanka azt nehezményezte, hogy jóval több lovacskát és csacsit kellett volna „beleírni”. S mivel az ember költőként és édesapaként egyaránt igazságosan próbál eljárni, eleget téve családtagjai elvárásainak is, Balázs Imre József, kis idő elteltével hozzálátott egy következő kötet megtervezéséhez. Kisebbik lánya játékosabb, mozgalmasabb versciklus írására ihlette, amelyben a táltos csikók és a pónilovak mellett a pocakos griffmadár, a korcsolyázó jégmanók, sőt még a boszorkány cicája is megjelenik; ebbe a különleges világba tekinthettek be mindazok, akik csütörtökön délután a Kolozsvár Társaság székházába látogattak.

[Kult-Túra] KISHÍREK

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1580
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap