label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. február 27.
Nem hivatalos kampányrajt az erdélyi magyar politikában
Szombat óta teljes gőzzel beindult az erdélyi magyar pártok választási kampánya azt követően, hogy megtartotta Csíkszeredában alakuló kongresszusát az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP). Az új magyar alakulatnak most már hivatalos elnöke is van Toró T. Tibor személyében. Ezzel párhuzamosan az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) is Marosvásárhelyen „melegített” a júniusi önkormányzati választásokra. A szövetség elfogadta a jelöltállítási szabályzatát és ütemtervét, amely szerint április 15-ig kell megnevezniük az RMDSZ területi szervezeteinek a jelölteket. A szórványban és az interetnikus környezetben így másfél hónap van még arra, hogy tárgyaljanak egymással a magyar pártok az esetleges közös jelöltekről. A tömbmagyar vidékeken viszont egyértelmű, hogy magyar–magyar verseny lesz a június 10-i önkormányzati választásokon. A nem hivatalos kampánynyitón, hétvégén a kölcsönös vádaskodás volt jellemző.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Böjt Twitter és Facebook nélkül?
A számítógéptől való önmegtartóztatást szorgalmazza a húsvéti böjt heteiben egy toszkánai plébános, aki ezt Facebook-profilján is közölte.

[Kult-Túra] Két vendégművész a Carmenben
Mester Viktória (Carmen) és László Boldizsár (Don José) vendégszereplésével mutatja be a Kolozsvári Magyar Opera Georges Bizet Carmen című operáját március 1-jén csütörtökön 18.30 órától. Mester Viktória a budapesti Magyar Állami Operaház tagja, 1998-ban nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre. Nagyszerű karmesterekkel dolgozott együtt: Kobayashi Ken-Ichiróval, Kocsis Zoltánnal és Solti Györggyel. A fiatal, tehetséges László Boldizsárt a Bajazzókban láthatta-hallhatta Kolozsváron a közönség. A csütörtöki előadásban a bikaviadort Sándor Árpád, Micaëlát pedig Kele Brigitta alakítja. Karmester: Jankó Zsolt, rendező: Ionel Pantea.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Azok a dolgok, amelyek gyermekkorunkban körülvesznek bennünket, maguktól értetődőek, de ha úgy örvénylenek, mint a kaleidoszkóp üvegcserepei, szüntelenül más és más alakzatba rendeződve, akkor valószínűleg ahhoz is sok energiára van szükség, hogy az ember megállhasson a talpán és orra ne bukjon.

[Kult-Túra] Mainap

[Kult-Túra] Kolozsvári Táncház: 1977 februárjának egyik csütörtökétől
Az első erdélyi táncház megalapítását ünnepelték a hét végén a kolozsvári Tranzit Házban. A Bogáncs–Zurboló Egyesület által szervezett kétnapos rendezvénysorozat központjában a 35 évvel ezelőtt Kolozsváron útjára indult, történelmet író táncház volt, az eseményre minden, egykori és jelenlegi kolozsvári és erdélyi táncházast meghívtak, és szívesen láttak. Természetesen ugyanolyan szeretettel várták azokat az érdeklődőket is, akik „csupán” kedvelői a néptáncnak, népzenének, és szívesen hallgattak bele az ez alkalommal szervezett tudományos ülésszak előadásaiba, a táncház múltjáról, jelenéről és jövőjéről szóló kerekasztal-beszélgetés vitájába, örömüket lelték a szombat délutáni népzenekoncertben, vagy csak egyszerűen fordulni akartak egyet-kettőt az ezt követő táncházi mulatságban.

[Kult-Túra] Ismét megkondult az emlékezés harangja
 Szülők és gyermekek népesítették be február 25-én, szombat délelőtt a Bocskai-ház Óvári termét, a XX. Mátyás-napok rendezvénysorozata ugyanis ezúttal sem feledkezett meg a láng őrzőiről: a legkisebbekről. A foglalkozást a S. Toduţă Zenelíceum tanítónői vezették, de a négy elemi osztály diákserege mellett még számos család is érkezett, együtt ünnepelni, emlékezni a nagy királyra, aki „véletlenszerű, hogy nem a királyi székhelyen született” – emelte ki Macalik Arnold, a szervező Amaryllis Társaság elnöke, aki bepillantott köszönteni a résztvevőket. Délben a kerek évfordulóra emlékezve húsz galambot röptettek fel a szülőház elől, az este pedig a reneszánsz muzsika és tánc bűvöletében telt: a fellépők Nagykárolytól Bukaresten át Bécsig a legváltozatosabb helyszínekről érkeztek. A rendezvény vasárnap délelőtt ünnepi szentmisével zárult.

[Kult-Túra] Hat César-díj és négy független filmes elismerés A némafilmesnek
Hazájában is tarolt A némafilmes: a francia Oscar-díjnak számító César-díj kiosztóján Michel Hazanavicius fekete-fehér filmjét hat szoborral – köztük a legjobb francia filmnek járóval – jutalmazta péntek este a francia filmakadémia. A némafilm hőskorának végén játszódó melodrámát tíz kategóriában jelölték, s megkapta a legjobb rendezésnek (Michel Hazanavicius), színésznőnek (Bérénice Bejo), díszletnek (Laurence Bennett), filmzenének (Ludovic Bource) és fényképezésnek (Guillaume Schiffman) járó elismerést is. – Nagyon, nagyon lentről indult ez a film, eleinte senki nem kért belőle, és mára nagyon magasra jutottunk.

[Vélemény] Kohéziós pénzek
Az Európai Unió Miniszterek Tanácsa szempontjából is újdonság a Magyarországnak szánt kohéziós keret részleges megvonására tett javaslat tárgyalása.

[Vélemény] A méltányosság jegyében
Üdvözlendő Szövetségünk vezetősége részéről az a hozzáállás amely a fizetések és nyugdíjak áprilissal kezdődő emelésének kérdését a kormány egyik prioritásának tekinti, mondhatni a kormányzati részvétel sarokkövének határozza meg. Ezen álláspont jelzése rendkívül jelentős nem csak választóink, hanem az egész ország lakossága irányába. Szinte azt mondhatni, hogy szemléletváltásnak vagyunk tanúi az említett kérdéskör kezelését illetően. Bízunk benne, hogy ez a problémafelvetés nem csupán a választási kampány eredményességét célozza.

[Vélemény] Emlékezzünk a kommunizmus bűneire és áldozataira
A XX. század fantasztikus tudományos és technikai felfedezései egy új, boldog és reményteljes jövőt ígértek, de két véres háború és két szörnyű ideológia az öldöklések és téboly korszakát zúdították a világra.

  « Első oldal    1   2   3    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 276
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap