label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2012. január 31.
Ujjlenyomat alapján azonosítják a munkanélkülieket megyénkben
Új rendszer lép életbe február 15-én a Kolozs Megyei Munkaelosztó Hivatalnál (AJOFM): kibővül a hatóság által már 2010-ben megvásárolt, infotouch nevű gépek használata. Ezt követően a segélyben részesülő munkanélküliek a havi láttamozást nem a tisztviselőnél, hanem az infotouch gépen végezhetik el. Az új rendszert nem csak Kolozs, hanem Fehér megyében is bevezetik – tudtuk meg Daniel Don igazgatótól. Az intézkedés konkrét haszna, hogy a munkanélküliek kevesebb időt töltenek majd a hivatalban a havi láttamozás megejtése végett, és ezt követően kiszűrik azokat az eseteket, amikor a munkanélküli segélyben részesülő személy külföldön dolgozik feketén, és itt egy családtagja havonta láttamoz a pénzügyi támogatás folyósítása céljából. Daniel Don beszámolt az ügynökség által 2010 augusztusa óta működtetett telefonos ügyfélszolgálatnál február 15-től bevezetendő újításokról, illetve a munkanélküliség alakulásáról.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Lemondott a Moldvai Csángó­magyarok Szövetségének vezetősége
A Moldvai Csángómagyarok Szövetségének 2012. január 1-jével lejárt a támogatási szerződése a magyarországi Bethlen Gábor Alapítvánnyal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Nemzetpolitikai Államtitkárságának küldött támogatási kérelmükre pedig nem kaptak választ – áll a szövetség közleményében. Amint arról Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár is beszámolt, két magyarországi alapítvány (a Teleki László és a Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány) Romániában egy újabbat szeretne létrehozni, a moldvai magyar oktatás ügyére szánt állami támogatást pedig az MCSMSZ helyett ez az új szervezet kapná a továbbiakban.

[Napirenden] JÓVÁHAGYTA A KORMÁNY A SZENNYEZÉSI ADÓ FELFÜGGESZTÉSÉT
Borbély László, környezetvédelmi és erdészeti miniszter szorgalmazására a kormány január 30-án sürgősségi kormányrendelettel jóváhagyta a 2007 előtt forgalomba íratott gépkocsik első eladásakor kirótt adójának egy éves felfüggesztését.

[Napirenden] IMAS: csökkent a PD-L népszerűsége
A parlamenti választásokra vonatkozó pártpreferenciák szempontjából a tavaly decemberben jegyzett 49,20 százalékhoz képest januárban 53,40 százalékra nőtt az ellenzéki Szociál-liberális Szövetség (USL) népszerűsége – derül ki az Adevărul napilap által közölt IMAS-közvélemény-kutatás eredményeiből.

[Napirenden] Négyfordulós iskolai beiratkozás kezdődik
Idén négy szakaszban történik az előkészítő és első osztályba való beiratkozás, február 18-ig számba veszik azon iskolaköteles gyermekeket, akik ősszel elkezdhetik a következő tanévet figyelembe véve szüleik választási jogát.

[Napirenden] Két év börtönbüntetés Adrian Năstasénak
Két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon a legfelső bíróság Adrian Năstase volt miniszterelnököt abban a korrupciós perben, amely a politikus 2004-es választási kampányának finanszírozásáról szól. Ez az első per, amelyben Năstasét elítélik. Korábban egy másik korrupciós dossziéjában is megszületett az első fokú ítélet, akkor azonban felmentették. A második perben a döntés letöltendő börtönbüntetésről szól. Năstase bejelentette, hogy felfolyamodást nyújt be, és továbbra is politikai indíttatású eljárásnak tartja az ügyészségi vizsgálatot. A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetői egyelőre visszafogottan kommentálták az ügyet. Victor Ponta pártelnök csalódottságának adott hangot, és közölte, hogy a jogerős ítélet megszületéséig nem kíván részletesebben véleményt nyilvánítani. Reményét fejezte ki, hogy Năstase be tudja bizonyítani ártatlanságát. Összesen három korrupciós per van folyamatban ellene, utóbbiban még az alapfokú döntés sem született meg.

[Napirenden] Fokozódik a fagyriadó országszerte
Kemény és száraz hideg idő várható a héten. Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékletek északkeleten, Máramarosban és a hegyvidéken elérhetik a –20 vagy akár a –25 Celsius-fokot.

[Napirenden] Újból terítéken a bér- és nyugdíjemelés

[Kult-Túra] „Hogy díszítse falainkat a sok virág, táj s fa”
„Margit néni, a virágok királynője / Elment, hogy megnézze, hogy készül / A virágok legszebb földje. // Imádott a fák lombjaiban gyönyörködni, / És a repülő madarak dalát hallgatni. // E sok szépet, mit látott, / Nem a fejében tartotta, / Hanem inkább gyönyörűen, / Papírlapokra rajzolta. // A csodaszép képeit ő már reánk hagyta, / Hogy díszítse falainkat a sok virág, táj s fa”, szavalta nagynénjéhez írott saját versét Bartók Hanna, a Báthory István Elméleti Líceum 4. C. osztályos kisdiákja tegnap délután, az intézmény klubgalériájában tartott tárlatmegnyitón. A számos érdeklődőt vonzó esemény apropóját az 1911-ben született Váczy Margit centenáriumi festménykiállítása szolgáltatta.

[Kult-Túra] A filharmónia ünnepi gálaestje
Az igazi ünnep a lelkekben zajlik, akár csendesen meghitt, akár dicsfénytől ragyogó, harsány ünnep. Márai Sándor szavaival élve: „Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen... Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.” A kolozsvári filharmónia piros betűs ünnepén, négyes évfordulót ünnepelt: 55 évvel ezelőtt, Antonin Ciolan, a Mester vezényletével első ízben hangzott el a Filharmónia Zenekarának koncertje, 40 éve alakult az énekkar, amelyet 25 éve Cornel Groza vezet, és a Transilvan-kvartett is „ezüstlakodalmát” ünnepelte.

[Kult-Túra] Kishírek

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 787
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap