label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2011. július 21.
Magyar állampolgárság, szavazati jog: nemzetösszetartó elemek
Az egység és összefogás, a nemzeti értékek megőrzése jegyében, Összenő, ami összetartozik címszó alatt nyílt meg tegnap a július 19. és 24. között, Tusnádfürdőn zajló 22. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. A meghívottak előadásait Balázs-Hegedüs József tusnádfürdői plébános és Bardócz Csaba, a Keskeny út ökumenikus fesztiválmissziós csoport tábori lelkészének áldása előzte meg. A megnyitón jelen volt Semjén Zsolt magyar kormányfő-helyettes, aki egyebek mellett a magyar állampolgárság politikafilozófiai hátterét vázolta. Smaranda Enache, a Pro Európa Liga társelnöke aggályának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány intézkedése a romániai magyar kisebbség kivándorlásához vezethet. Mindezt azonban Németh Zsolt, a magyar külügyminisztérium parlamenti államtitkára cáfolta. Délután az állampolgárság gyakorlati kérdéseire is válaszoltak az illetékesek.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Kishír

[Napirenden] Enyhébben bírálta az EU a román igazságszolgáltatást
Az elmúlt évek egyik legenyhébb jelentését tette közzé az Európai Bizottság, amely a hazai igazságszolgáltatás állapotát hivatott felmérni. A dokumentum továbbra is dicséri az ügyészek munkáját. A fekete pontokat ezúttal is a legfelső bíróság, a Legfelső Bírói Tanács és részben a parlament gyűjtötte be. Traian Băsescu államfő és Emil Boc miniszterelnök pozitívnak és korrektnek nevezte a jelentést, az ellenzék viszont úgy véli, kudarcot jelent, hogy a hazai igazságszolgáltatást még egy évig figyelemmel kíséri Brüsszel. A Románia és Bulgária schengeni csatlakozását ellenző tagállamok továbbra is szkeptikusak hazánk schengeni csatlakozását illetően, Hollandia például továbbra is visszafordíthatatlan reformokat vár.

[Napirenden] Verespatak-mentő villámtiltakozás
Hangsúlyosan kulturális megnyilvánulásnak nevezték a tegnap déli kolozsvári akciót mindazon személyek és civil szervezeti képviselők, akik az utóbbi időben Hunoriáda néven elhíresült mozgalom egyik állomásaként villámcsődületet (Flash Mob) szerveztek a Főtéren. A rekkenő déli hőségben táblákkal, transzparensekkel, plakátokkal és szórólapokkal mintegy kéttucatnyian gyűltek össze, akiket még a tiltakozás megkezdése előtt rendőrök és csendőrök igazoltattak. A tulajdonképpeni akción a tiltakozók rögtönzött jelenetet adtak elő, amelynek során a feliratokkal és maszkokkal felruházott, különféle politikai tisztségviselőknek a civil társadalom nevében átadták tisztségükből mentesítő oklevelüket. Mindeközben a sajtó képviselőinek és a bámészkodóknak kiosztották a Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszterhez írott levél másolatát.

[Kult-Túra] Bemutatkozik az Erdélyi Szaxofonkvartett
Az Erdélyi Szaxofonkvartett bemutatkozó koncertjére kerül sor július 22-én, pénteken este 7 órától a kolozsvári Művészeti Múzeum Tonitza termében. Elhangzanak: G. F. Händel, H. Purcell, D. Scarlatti, J. B. Singelée, P. Itturalde, A. Piazzolla, D. Bennett művei. Előadják: Réman Zoltán – szopránszaxofon, Deák Sándor – altszaxofon, Makkai István – tenorszaxofon, Kelemen Antal – baritonszaxofon.

[Kult-Túra] Sugárzóna
Fodor Sándornak volt egy ilyen könyve, tőle kölcsönöztem a címet utólagos engedelmével. Nem hagy nyugodni, sőt, nyugodtan mondhatom, rettentően izgat mindaz, amit az idei érettségi feltárt s aminek egyik okát, mint két héttel ezelőtt megírtam (Botrány, Szabadság, 2011. július 7.) „a két nemzedék problémájában” látom. Abban a különbségben tehát, amely azok között feszül, akik mondjuk 1995 előtt, és azok között, akik 1995 után érettségiztek. S miközben azon töprengtem, hogyan írható le ez a különbség, eszembe villant „Fodor úr” könyve. Tényleg, hogyan lehetne jobban érzékeltetni a két nemzedék közötti eltérést, ha nem úgy, hogy leírom, milyen volt az én egyik napom egykor, és milyen a lyányomé ma?

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Nem a mester választja a tanítványt, hanem a tanítvány dönt úgy, hogy ennél a palinál akarok dolgozni, meg akarok ismerkedni vele, mert el akarok valamit lesni tőle.

[Kult-Túra] Mainap

[Vélemény] Gyújtópontban – Magyar útlevelet csak állampolgárok igényeljenek
Elnézést kérnek a kedvezményes honosítás azon igénylőitől, akik 5 hónappal kérelmezésük leadását követően sem kaptak értesítést az ügyben – Szűcs Zoltán, Magyarország kolozsvári konzulja megerősítette a korábbi információkat: az elbírálási eljárás szokványos időtartama 3–5 hónap. Az időszak a beadott igénylési okiratcsomó hiányosságainak pótlása, illetve biztonsági ellenőrzések lefuttatása miatt tolódhat ki. A konzul elmondta, a Budapestről érkező honosítási okiratok szerint tájékoztatják az érintetteket. Egyik erdélyi konzulátus honosítási ügyekben foglalkoztatott alkalmazottjának nem hivatalos megfigyelése szerint eddig elsősorban önálló fiatalokat, és többnyire idősebbeket hívtak eskütételre – ezzel kapcsolatosan Szűcs Zoltán úgy nyilatkozott: nem látnak kor szerinti beosztást.

[Körkép] Ítéletidő Kolozsváron

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 249
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap