label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2011. június 06.
Égig ért a jókedv az ötödik gyermeknapi fesztiválon
Hűséges fesztiválozóink ezúttal is kitartottak mellettünk: a becsületesen tűző nap sem tudta elriasztani a kicsiket és nagyobbakat, hogy az utolsó cseppig kihasználják lapunk és az Életfa Családsegítő Egyesület gyermeknapja nyújtotta lehetőségeket. Ezekből pedig bőven adódott június 4-e során a Báthory István Elméleti Líceum kisépületében: kézműves tevékenységeink sora bábkészítéssel gyarapodott, a történelmi játszóházban sisakok és fegyverek készültek kartonból, a színpadon ügyes gyermekek ropták a táncot, és sokan az élő tévéstúdióban is szívesen bemutatták, mit tudnak. Nagy sikert aratott a sok érdekes fizikakísérlet, a családi sportvetélkedők, a mindig népszerű táncház, a közös éneklés-muzsikálás. Bár estére mindenki elfáradt, a szekszárdi Holló együttes koncertjét nagy kár lett volna kihagyni: a három vándormuzsikus zenéje lélektől lélekig szólt, méltó befejezéséül a napnak.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Tornavizsga a nagyenyedi Bethlen Kollégiumban
Idén is nagy közönsége volt a Sportnapok záróünnepségének számító hagyományos Tornavizsgának, amely nemcsak Erdélyben egyedülálló, hanem Magyarországon sincs párja. A rendezvényen az iskola apraja-nagyja felsorakozott, és kisebb csoportokban majd együtt mutatták be gyakorlataikat. Záróakkordként pedig a sötétség beállta után világító pálcák segítségével tökéletes harmóniában mozogtak a sok száz szülő, és nagyenyedi polgár ámuló szeme előtt. A képek csak részben tudják érzékeltetni azt az élményt, amelyet a ritmikus fény- és hangjáték varázsolt lelkünkbe. A felszálló világító gömbök csak fokozták az est ünnepélyességét. Köszönet a sporttanároknak, a tanítónőknek és óvónőknek ezért a csodálatos estért! (7)

[Napirenden] „Nemcsak Don-kanyar volt, hanem Aranyos-kanyar is”
Az aranyosegerbegyi harcokban megsebesült, és a detrehemtelepi tábori kórházban 1944. szeptember–október folyamán elhunyt hatvan honvédnek emléket állító kegyhelyet szenteltek fel szombaton a mezőségi falu református temetőjében. „A magyar hadtörténelem az észak-erdélyi 25. gyaloghadosztály hőstettét úgy tartja számon, mint a honvédség második világháborús legszebb fegyvertényét. Tehát nem csak Don-kanyar volt, hanem Aranyos-kanyar is” – mondta Pataky József, az emlékhelyet létrehozó Tordai Honvéd Hagyományőrző Bizottság (THHB) elnöke. A THBB mellett az avatóünnepség megszervezésében részt vett a Történelmi Vitézi Rend Észak-Erdélyi Törzse és Mihály Lajos református esperes. A megemlékezés a nemzeti összetartozás jegyében zajlott, hiszen éppen ezen a napon, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békeszerződést.

[Napirenden] Ma kezdődik az érettségi
Több tízezer maturandus számára fontos ez a hétfői nap, hiszen a románnyelv és irodalom szóbeli vizsgával elkezdődik az érettségi.

[Kult-Túra] TIFF-ajánló
A fesztivál negyedik napja is bővelkedik érdekes programokban, ezek közül válogatunk az alábbiakban.

[Kult-Túra] Új néprajzi és eszmetörténeti kiadványok
A Kolozsvári Ünnepi Könyvhét keretében pénteken délután a Kriza János Néprajzi Társaság székházában a Magyar Néprajz és Antropológia Tanszék három új kötetet ismertetett.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
A jog emlegetése az élet bármely viszonylatában nézeteltérést, diszharmóniát jelent. Szükséges rossz, mely kötöz vagy választ, de sohasem békít. Persze ezt lelki, érzelmi viszonylatban értem.

[Kult-Túra] Mainap

[Kult-Túra] Javában zajlik a „filmes események Everestje”
Negyedik napja tart már Kolozsváron a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) tizedik rendezvénye, amely minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja az érdeklődőket: a vetítéseken részt vevő neves hazai és külföldi vendégek meghívása mellett kiállításokkal, koncertekkel és egyéb tartalmas eseményekkel is készültek a szervezők. A Főtéren pénteken este tartott hivatalos megnyitón mintegy 1500 személy volt jelen, köztük Monica Bîrlădeanu román és Michael Madsen amerikai színész, Doina Levintza díszlet- és jelmeztervező, valamint Silai Ilona középtávfutó. Tudor Giurgiu fesztiváligazgató elsőként Emil Boc miniszterelnöknek, Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszternek, valamint Sorin Apostu kolozsvári polgármesternek mondott köszönetet a támogatásért, ugyanakkor többeknek is oklevelet adott át az elmúlt tíz évben nyújtott segítségükért (köztük Gheorghe Funar egykori kolozsvári polgármesternek).

[Vélemény] Miénk itt a tér (?) – avagy időutazás Kolozsvár főterén
A palánk, a védőfal árnyékában, sőt takarásában történt munkálatok során lassan elnyerte mai, 21. századinak – korszerűnek – szánt arculatát Kolozsvár évszázadokon át meghatározó közterülete, elnevezésében a mindenkori politikai meghatározottságot tükröző – Főtér.

[Vélemény] Uniós-elnökségi zárórendezvény Kolozsváron
Gyümölcstermő örökség címmel nyílt fogadással egybekötött textilkiállítás pénteken este a Magyar Köztársaság Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. A Katolikus Nőszövetség tetőterében megtartott esemény Magyarország Európai Uniós elnökségének nemsokára bekövetkező lezárását hivatott ünnepelni, a zárórendezvényen köszöntőt mondott Szilágyi Mátyás kolozsvári főkonzul, felolvasták a három védnök – Mádl Dalma asszony, Tőkés László EP-alelnök és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, kulturális miniszter – üzenetét. A Szekeres Erzsébet gödöllői textilművész munkáiból álló kiállítást Kontsek Ildikó művészettörténész méltatta, a megnyitón közreműködött Maczkó Mária Magyar Örökség díjas énekművész és a kolozsvári Tarisznyás együttes. A kiállítás kurátora és rendezője Kecskés József volt.

  « Első oldal    1   2   3    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 667
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap