label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2011. december 14.
Szabadságukat is kockáztatják, akik a tűzzel játszanak
Bár a polgármesteri hivatal sajtóosztálya nem tudta megválaszolni, hogy mikortól és hol árusíthatók törvényes keretek között Kolozsváron a petárdák és egyéb pirotechnikai eszközök, a városháza mégis óvatosságra intett tegnapi közleményében: a helyi rendőrség kereskedelemmel, valamint közrenddel és közbiztonsággal foglalkozó osztályai szigorúan ellenőrzik az elkövetkező napokban a pirotechnikai eszközök árusítását és használatát. Akik illegálisan forgalmazzák, vagy az előírásoknak nem megfelelően használják a testi épséget kockáztató, illetve tűzeseteket is előidézhető eszközöket, jókora büntetésekre számíthatnak: a kihágásokat 3–6 ezer lejes pénzbírsággal, valamint három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik. A polgármesteri hivatal részletesen behatárolja, milyen tiltásokat kell figyelembe vennünk a karácsonyi, valamint – a „csúcsidény” miatt – a szilveszteri időszakban.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Visszavágtak az oroszok
Hétpontos vereséggel (75:82) fejezte be idei pályafutását a férfi kosárlabda EuroChallenge Kupában a Kolozsvári U Mobitelco BT, habár néhány hete Oroszországban megverte a Jenyiszej Krasznojraszk együttesét. (7)

[Napirenden] Elena Băsescu Ceauşescu asszony?
Bár több mint húsz év telt el a Ceauşescu-házaspár nevével fémjelzett rendszer óta, a diktátor és neje szelleme továbbra is kísért. Jerzy Buzek, az Európai Parlament (EP) elnöke véletlenül Elena Băsescu európai parlamenti képviselőt Ceauşescu asszonynak szólította meg a testület ülésén. A nevek szerencsétlen összekeveredésére az államfő lányának egyik hozzászólása kapcsán került sor.

[Napirenden] Milliós zavarokkal küszködő „vasútbáró”
Másfélmillió euró vagyonelkobzást javasolt Alexandru Noapteş esetében a Bukaresti Ítélőtábla mellett működő vagyonvizsgáló bizottság, amely az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) vizsgálata alapján foglalt állást a Román Államvasutak (CFR) utasszállító részlegének egykori igazgatója ügyében.

[Napirenden] Tárgyalnak, de nem szavaznak Schengenről
Újra tárgyal ma az Európai Unió (EU) bel- és igazságügy minisztereinek tanácsa Románia és Bulgária Schengen-csatlakozásáról, de nem bocsátja szavazás alá a kérdést – nyilatkozták európai források a Mediafax hírügynökségnek, akik szerint a mai találkozót követően legközelebb 2012 februárjában kerül majd szóba a két ország felvételének kérdése. A várakozások szerint az EU soros lengyel elnöksége emlékezteti majd a tanácskozás résztvevőit arra, hogy a Hollandia által tanúsított ellenállás miatt mindeddig nem született megoldás a két állam Schengen-csatlakozását illetően.

[Napirenden] Török üzletembereket csábít az államfő
Traian Băsescu államfő török üzletemberekkel találkozott tegnap Isztambulban egy gazdasági fórumon, amelynek során bemutatta a román mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a turizmus által biztosított üzleti lehetőségeket. Az államfő megjegyezte: több szálloda kerülhet magánkézbe a kö­zeljövőben, és ez is olyan kereskedelmi potenciált hordoz, amelyet kár lenne kihasználatlanul hagyni.

[Napirenden] Boc bízik Apostu ártatlanságában
Emil Boc, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) elnöke, Kolozsvár volt polgármestere még bízik utóda, Sorin Apostu, vizsgálati fogságba helyezett kolozsvári polgármester ártatlanságában. A kormányfő reményét fejezte ki, hogy fény derül a bíróság előtt arra, hogy Apostu nem követett el bűncselekményt.

[Napirenden] Verespatak – közeledik a döntés
Előrehaladott állapotban van a verespataki aranybánya-beruházás környezeti hatástanulmányának vizsgálata – jelentette ki tegnap Borbély László környezetvédelmi miniszter. A tárcavezető a Mediafax hírügynökségnek elmondta: a környezetvédelmi minisztérium által irányított kormányközi szakértői bizottság nemsokára döntést hoz. Várhatóan egy, legfeljebb két ülésre van még szüksége a testületnek, hogy megfogalmazzon egy álláspontot a beruházás környezeti hatástanulmányáról. Ez a döntés vagy kedvező, vagy kedvezőtlen lesz a beruházó számára. A testület legközelebbi ülésére januárban kerül sor.

[Napirenden] Betörtek Tőkés László budapesti irodájába
Ismeretlenek betörtek Tőkés László budapesti, VI. kerületi irodájába – tájékoztatta az európai parlamenti képviselő kabinetvezetője kedden délelőtt az MTI-t.

[Kult-Túra] Idegen szavak ejtésváltozatai nyelvünkben
Nagyon sok idegen (főleg angol) szónak nyelvünkben több ejtésváltozata van. Némelyek mindig csak az egyik változatot használják, mások hol az egyiket, hol a másikat. Nyelvművelésünk, szótáraink jelezni szokták az ilyen többféleséget, magyarázzák, értékelik, minősítik őket. Lássunk néhány jellemző példát:

[Kult-Túra] XXI. Mozart Fesztivál
Ha december, akkor Mozart Fesztivál! Ezt minden Mozart-rajongó tudja és várja, hisz a salzburgi születésű, de bécsi klasszikusként ismert „csodagyermekből” „zeneszerző csodává” nőtt Mozart halálozási évfordulóján Kolozsvár immár huszonegyedik alkalommal tiszteleg „Amadeus” emléke előtt. A december 9. és 16. között zajló többnapos rendezvénysorozat zenei kínálata az előző évekhez hasonlóan, idén is igen változatos. Az ünnepi nyitóhangversenyen a filharmónia zenekarát a kolozsvári születésű, jelenleg Olaszországban élő Horváth László vezényelte.

[Kult-Túra] Kishírek

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6   7    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 769
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap