label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2011. november 05.
Okostelefon, karácsonyi prémium és munkaerővásár a Nokiától
Egy hónapon át zajló egyeztetések következményeképpen a Nokia-alkalmazottakat tömörítő Alfa Kartell szakszervezet megállapodott a bezárás előtt álló gyár vezetőségével az alkalmazottak végkielégítését illetően. Erről Valentin Ilcaş, a szakszervezet ideiglenes Kolozs megyei elnöke tájékoztatta péntek délelőtt a helyi sajtót. 2012. április 10-én megkapja pénzbeli végkielégíté­sét minden Nokia-alkalmazott, aki a gyár alkalmazottja marad 2011. december 31-ig. Végkielégítésképpen nem csak az egyeztetések eredményeként megállapított pénzt kapják meg az emberek, hanem egy Nokia 500 típusú okostelefont is. Azok a nokiás alkalmazottak, akik év vége után új vállalkozásba fognak, további 500 eurós juttatást kapnak. Szintén a gyár fedezi a decemberben kezdődő átképző tanfolyamok költségeit. November 14-e és 17-e között a gyár munkaerővásárt szervez alkalmazottainak, ahova már 40 cég jelezte részvételét.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Hitbéli ellentmondásosságok
Az ország lakosságának több mint 90 százaléka hisz Istenben, ugyanakkor meglehetősen magas azoknak az aránya, akik a rontásban, az igézésben, a jóslásban és a kuruzslásban is megbíznak.

[Napirenden] A jövő évi állami költségvetés sarokszámai
Románia és a nemzetközi hitelezői 1,7–2,7 százalékos gazdasági növekedésre számítanak 2012-ben, az államháztartási hiánynak pedig nem szabad meghaladnia a bruttó össztermék (GDP) 1,9 százalékát – ebben állapodtak meg a hatóságok és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) bukaresti küldöttsége.

[Napirenden] Jóváhagyták a BBTE új chartáját
Elfogadta az oktatási minisztérium a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) chartáját, amelyet a nyár elején szavazott meg és terjesztette fel az egyetem szenátusa. A minisztérium több, lényegét nem érintő kiigazításra visszaküldte a dokumentumot, de a javított változatot már nem küldte vissza, és – az egyetem jogászainak értelmezése szerint – ez harminc nap elteltével hallgatólagosan elfogadottnak minősül. Az új charta magyar oktatásra és egyetemszervezésre vonatkozó részeit drd. Nagy Csilla, a magyar tagozat-vezetői hivatal munkatársa foglalta össze a sajtó számára.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] Kisplasztikai biennále sorsokkal, titkokkal
Közel száz kortárs szobrász alkotásaiból nyílt meg csütörtökön délután A bronz kora elnevezésű kisplasztikai biennále, amelyet immár második alkalommal szervezett meg a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem, együttműködésben a Művészeti Múzeummal és a Romániai Képzőművészek Szövetségével. A Bánffy-palota földszinti termeibe betérők többek mellett Vasile Soponariu, Mircea Spătaru, Bartha Ciupe Ernő, Kolozsi Tibor, Vasile Gorduz és Florin Tamba munkáit vehették szemügyre, ugyanakkor két külföldi művész, Heide és Makis Warlamis kompozícióit is megtekinthették.

[Kult-Túra] Egy pap, aki firkál, meg egy orvos, aki irkál
Különleges eseményre hívták az érdeklődőket csütörtök délutánra a Györkös Mányi Albert Emlékházba: karikatúrakiállítás megnyitójára. A különlegesség természetesen nem a karikatúrakiállításban állt, hanem az alkotó személyében, a munkákat ugyanis Adorjáni László református lelkipásztor készítette, akiről eddig nem sokan tudták, hogy ilyen jellegű elfoglaltsága is van. Valószínűleg ez volt az oka annak, hogy számos érdeklődő gyűlt össze a meghirdetett időpontban, az emlékház mindkét terme megtelt kíváncsiskodókkal.

[Kult-Túra] Térbe és síkba fogalmazott formavilág
Ősi formák 21. századi modern köntösben – jellemezte Kolozsi Gabriella november 3-án a Barabás Miklós Céh Farkas/Kogălniceanu utca 27. szám alatti kiállítótermében megnyílt kerámia és festészeti tárlatát Németh Júlia, a rendezvény házigazdája. A térbe és síkba fogalmazott archaikus formavilág a maga legtisztább, leglényegesebb összetevőinek kombinációjaként válik őszinte művészi vallomássá arról, hogy a nagy egész, a teremtett világ tökéletes, megunhatatlan és kimeríthetetlen. Ennek a nagy egésznek egy csöppnyi keresztmetszetét nyújtja át nekünk a művész, lényegre törő, sallangtalan, tömör képzőművészeti megfogalmazásban – vélte a műkritikus.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
…a mi népeinket elszigetelték, rosszul informálták, hamisan informálták, elvágták a valóságtól, és így azt csak kevesen ismerik.

[Kult-Túra] Mai nap

[Vélemény] Csúcsteljesítmény – Erőss Zsolttal gyerekkortól Tátráig
Beszámoltunk már röviden Erőss Zsolt kolozsvári előadásáról, bővebben bemutattuk a Lhoce-expedíciót, ezúttal pedig az élő legendává vált hegymászó erdélyi ifjúkorát mutatjuk be dióhéjban, körvonalazva természetesen az alpinista világszinten is emlegetett teljesítményeit. Erőss Zsolt Csíkszeredában született 1968-ban, kisgyerekként a Gyergyó térségi Orotván nevelkedett, hétéves korától pedig Gyilkostón töltötte gyermekéveit, és vált a sziklák szerelmesévé. Idén májusig kilenc 8000 méternél magasabb csúcsot mászott meg – dacára annak, hogy tavaly egyik lábát lábszártól lefelé elvesztette. Reményeink szerint jövő ősszel vagy télen ismét találkozhatunk vele az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) újabb meghívásának köszönhetően, és akkor már az Annapurna (8091 m) meghódításáról fog mesélni.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 791
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap