label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2011. november 30.
Szinte minden marad a régiben a 2012-es helyi adókat illetően
A Kolozsvári Városi Tanács tegnapi ülésén a 2012-re előírt helyi adók értékét is megszavazták a városatyák. Magánszemélyek esetében semmi eltérés nincs az idén befizetettekhez képest, jogi személyek esetében azonban igen: az ingatlanadó helyenként emelkedett, a vendéglátói illeték viszont csökkent. A 2011-re elfogadott értékek három ponton nem feleltek meg a 2003/571-es törvény előírásainak, ezért a módosítás: az évek óta újra nem értékelt épületek illetéke többszörösére emelkedik, és jövőtől a jogi személyeknek adót kell fizetniük a nem működő vendéglátóipari épületek után is. A vendéglátói adó ugyanakkor 3 helyett mindössze 1 százalékra csökkent. Az ingatlan-, telek- és gépjárműadó értéke többnyire a tavalyi mutatókkal azonos. Továbbra is fennáll a városháza azon ajánlata, amely szerint 10 százalékos kedvezményben részesülnek mindazok, akik a naptári év első három hónapjában befizetik az illetékeket.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Tisztség a PSD-nek a szenátusban
A Vasile Blaga felsőházi elnökké való választását követő frakcióvezetői egyeztetés eredményeként a Szociáldemokrata Párt (PSD) kap még egy titkári tisztséget a szenátus vezető testületében – jelentette be kedden Puiu Haşotti, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakcióvezetője.

[Napirenden] Csillagot választottak az EMNP jelképének
Kiválasztották az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) jelképét – egy fehér csillag lett –, amelynek megtervezésére októberben írták ki a pályázatot. A bíráló bizottság 58 pályázó 146 munkája közül választotta ki az EMNP szimbólumát. A legjobb pályamű a Csáki Dénes kolozsvári arculattervező által megalkotott, piros-zöld körbe helyezett, nyolcágú fehér csillag lett – olvasható a párt által az MTI-hez eljuttatott közleményében.

[Napirenden] SZENÁTUSI HÍREK
A szenátus tegnap több mint 59 olyan törvénykezdeményezést fogadott el hallgatólagosan, amelyeket bizonyos határidőig jóvá kellett volna hagynia.

[Napirenden] EMI: nemzedékváltással felkészülni a második évtizedre
Tisztújító küldöttgyűlést tartott a hétvégén az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezete Gyergyószentmiklóson. Soós Sándor az EMI elnöki tisztét Lovassy Cseh Tamásnak adta át. Az elnökség immár az elnök mellett tevékenykedő, különböző feladatköröket ellátó három alelnökből és a titkárból épül fel, a régióelnökök funkciója megszűnt.

[Napirenden] Többé nem működik együtt az ellenzék az RMDSZ-szel
A Szociáldemokrata Párt (PSD) minden együttműködési lehetőséget kizár a továbbiakban az RMDSZ-szel – jelentette ki tegnap Victor Ponta. A PSD elnöke kedden, Besztercén tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: a hétfői szavazás nyomán bebizonyosodott, hogy a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) és az RMDSZ tisztségekért cserébe és személyes érdekektől vezérelve az elkövetkezőkben is támogatni fogja egymást. Ponta közölte: a kérdést a Szociál-Liberális Szövetséget (USL) alkotó nemzeti liberális és konzervatív párti kollégáival is meg fogja tárgyalni. Ugyanakkor hangsúlyozta, az USL számára fontos már most tisztázni, hogy kire számíthat a jövő évi választásokon.

[Napirenden] OLVASÓINK FIGYELMÉBE!
December elseje hivatalos ünnep és szabadnap, emiatt szerkesztőségünk programja a következőképpen módosul: apróhirdetési pénztárunk szerdán 9–14 óra között tart nyitva, csütörtökön pedig zárva lesz. Szerkesztőségi ügyeletet szerdán nem tartunk. Csütörtökön, december elsején 15–17 óra között a szerkesztőségben lehet feladni apróhirdetést. Az újság nem jelenik meg december elsején, a televíziós Műsormellékletet a szerdai lapszámban közöljük.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] BMC-kiállítás a Minerva-házban
A Barabás Miklós Céh kolozsvári tagjainak alkotásaiból nyílik csoportos tárlat december 2-án, pénteken délután 5 órakor a Minerva-ház emeleti kiállítótermében (Jókai/Napoca utca 16. szám). Az immár hagyományos, év végi, értékfelmérő rendezvény nem lép fel a teljesség igényével, hiszen csupán a több mint másfél száz tagot számláló országos szervezet helyi csoportja – igaz, a legnépesebb – mutatja be jobbára legújabb termését. 45 alkotó megközelítőleg 100 munkája igyekszik becsalogatni a művészetkedvelő közönséget Kolozsvár legkorszerűbb, ugyancsak hiánypótló, központi kiállítótermébe.

[Kult-Túra] A papírba tekert Übü
A felkapaszkodott, semmiből jött, de mindenekfölötti, és mindenre képes Hatalmat testesíti meg Übü papa és Übü mama, akiket most a Kolozsvári Állami Magyar Színházban láthat viszont a közönség. Alfred Jarry bemutatáskor (majd azóta többször is) hatalmas botrányt kavart drámája a mindenkori diktatúrát figurázza ki, a királlyá lett Übü papa személyében pedig a diktátorok gonoszságát. A fiatalon elhunyt szerző nehezen indult tragikomédiája bevonult a modern mitológiába, az Übü név köznevesült, a francia lapok az ubuesque (übüi) jelzőt naponta használják az öntelt vagy felkapaszkodott emberekre.

[Kult-Túra] „Örvendünk, hogy itt élt közöttünk, ma sokunk számára mutatja az utat”
Harminc éve távozott el közülünk Márkos Albert (1914–1981) zeneszerző, karnagy, tanár, az erdélyi magyar zenei élet kiváló képviselője. Az 1981-ben elhunyt zeneszerzőre vasárnap este emlékeztünk a Romániai Magyar Dalosszövetség, az Erdélyi Unitárius Egyház és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület által szervezett rendezvényen, amelynek helyszínéül a János Zsigmond Unitárius Kollégium díszterme szolgált.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 453
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap