label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2011. február 16.
Végre rendet raknak a fejetlenül kiépített külvárosi lakónegyedben
Amennyiben a lakóközösségek együttműködnek a városházával, már idén tavasszal elkezdik kiépíteni a Bună Ziuă utca járdáját, és még idén be is fejeznék az utca fejlesztési munkálatait – mondta el Sorin Apostu polgármester az övezet lakóival tartott tegnapi városrendészeti közvitán. Az utóbbi évtizedben rohamos léptekben beépített terület urbanisztikai szempontból számos gonddal küszködik, a Békás negyed részét képező fiatal lakónegyed kialakításakor ugyanis nem gondoltak a tulajdonosok arra, hogy a főút a közeljövőben bővítésre szorul, sőt járdának is helyet kell hagyniuk. Ezért a közúti- és a gyalogosforgalmat egyaránt nehezíti az infrastruktúra átgondolatlansága. Az Apahida–Bányabükk terelőút idei átadása viszont számos jóval kecsegteti a környék lakóit: végre megszabadulnak a kamionoktól, ezért vonzóbbá válik az övezet, másfelől pedig a nehézgépjármű-forgalom kiiktatásával lehetővé válik az út rehabilitációja.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Dobókocka és túró rudi a zsoboki farsangon
Bár a farsangi mulatozásnak immár többéves hagyománya van Zsobokon, a jobbnál jobb ötletekből nem fogytak ki az óvónők, tanítók, tanárok, szülők. Február 14-én, hétfőn délután az ovisok az óvónéni fejdíszének színes tollait festették, az elemisták előadták a Szélike és Csúfuka, valamint a Prücsök című színdarabokat, az V–VIII. osztályosok pedig Karinthy Frigyes Visszakérem az iskolapénzt című darabja szereplőinek bőrébe bújhattak, megjátszva az iskolaigazgatót, a tanári kart. A bálban sok ötletes jelmez vonult fel: ki lelkésznek, bébi babának, túró rudinak, cigányasszonynak, szellemnek öltözött, de még dobókockát és fűtőtestet is láttunk táncolni. Fellépett a zsoboki megasztár, aztán „jött” Péter Szabó Szilvia és a zsoboki pompon lányok. A jelmezbemutatót a másodikosok tanító nénije zárta, aki török jelmezéhez táncra is perdült. Az iskolaigazgató minden jelmezt díjazott, a bulira a szülők sok finomsággal készültek. Megvásárolható volt a zsoboki iskola 12 oldalas lapja is. (7)

[Napirenden] Harmincezren kérelmezték a magyar állampolgárságot
Csaknem harmincezer kérelmet jegyeztek az egyszerűsített honosítási eljárás január harmadikai rajtjától mindmáig – összegezte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a magyar Országgyűlés nemzeti összetartozás-bizottságának keddi ülésén.

[Napirenden] Cseke az egészségügyi szakbizottsággal tárgyalt
Cseke Attila egészségügyi miniszter tegnap a Szenátus egészségügyi bizottságának tagjaival találkozott, és ismertette a kórházak összevonására és átszervezésére vonatkozó elképzeléseit.

[Napirenden] Szakszervezeti vezető a vámkorrupció hátterében?
Az Országos Vámhatóság igazgatóinak zsarolásával, korrupciós rendszer kiépítésével vádolta meg Vasile Maricát, a közalkalmazottakat tömörítő Sed Lex szakszervezeti szövetség elnökét Marius Ungureanu. A Pro Lex rendvédelmi szakszervezet által rendezett sajtótájékoztatón Ungureanu, aki 1990 és 2003 között a giurgiui határátkelőnél vámtisztként, majd a Mocănaşu – Giurgiu vámnál parancsnokként dolgozott, kijelentette: a vámosoknak állásuk megtartása, illetve az előléptetés érdekében folyamatosan kenőpénzt kellett fizetniük Maricának. Mint mondta, a fegyelmi bizottságokban Marica megbízottai is jelen voltak, így az ő rendelkezéseinek megfelelően minősítették a kihágást elkövető vámosok vétségét.

[Napirenden] Băsescu: stílusváltás szükséges a kormányzásban
Jóllehet tegnap este a közvélemény nagy érdeklődéssel várta, hogy Traian Băsescu bejelenti az új miniszterelnök nevét, Emil Boc pedig a lemondását, ez azonban elmaradt. A PD-L parlamenti frakcióival folytatott kedd délutáni megbeszélés után az államfő kijelentette: néhány napja tárgyalássorozatot folytat a koalíciós pártokkal arról, hogy milyen lehetőségek vannak a kormány iránti bizalom visszaszerzésére. Băsescu kifejtette: a megbeszéléseket az RMDSZ február 26–27. kongresszusa után folytatják, hangsúlyozva, hogy stílusváltásra van szükség a kormány és a koalíció munkájában. Az államfő valótlannak minősítette a miniszterelnök leváltására vonatkozó találgatásokat, és annak a véleményének adott hangot, hogy a koalíció nem támogatná egy független szakértő kinevezését a kormányfői tisztségbe.

[Napirenden] Markó–Olosz találkozó: Kelemen Hunor az alkalmas
Kelemen Hunort tartja továbbra is alkalmasnak az RMDSZ elnöki tisztségére Markó Béla, aki kedden közleményben minősítette szokatlan eljárásnak, hogy az elnöki székért ugyancsak versenybe szálló Olosz Gergely sajtóközleményt adott ki kettejük személyes beszélgetéséről.

[Napirenden] Óriási büntetés mobilszolgáltatóknak
Fennállása óta a legnagyobb összegű büntetést rótta ki a Versenytanács: a szervezet 63 millió euró értékben bírságolta meg a piacot uraló Orange és Vodafone mobiltelefon-szolgáltatókat, egyeduralmi helyzetükkel való visszaélés miatt – nyilatkozta tegnap Bogdan Chiriţoiu, a Versenytanács elnöke.

[Kult-Túra] Kolozsvár zenei múltjából
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület I. szakosztályának előadója (Napoca/Jókai u. 2–4.) február 17-án, csütörtökön délután 5 órától Sófalvi Emese. „Édes érzéssel teljes szép mesterség…” Intézményes zeneoktatás a reformkori Kolozsváron című előadása mindazoknak szól, akiket érdekelnek a város zenei hagyományai.

[Kult-Túra] KISHÍREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Le kell szállni a szenvedés legmélyére, felfedezni a szenvedés különös adományait, hogy az ember rádöbbenhessen önnön korlátlanságának adományára, arra, amiért érdemes élni.

[Kult-Túra] MAI NAP

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 300
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap