label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2011. február 15.
Génkezelt növények: titkolózik a Biobiztonsági Szakbizottság
Pert nyert az Országos Környezetvédelmi Ügynökséggel (ANPM) szemben a kolozsvári székhelyű Info OMG civil szervezet, amely a génmódosított növények romániai forgalmazása és feldolgozása ellen harcol. Miután a génmódosított kukorica romániai termesztésének engedélyezését érintő szavazásra nem hívták meg a Biobiztonsági Szakbizottság kolozsvári – a génmódosítást ellenző – tagját, a civil szervezet tavaly áprilisban azzal a kéréssel fordult az ANPM Biobiztonsági Szakbizottságához, hogy közölje velük a szakbizottság tevékenységéről és üléseiről szóló jelentéseket, a szaktestület által jegyzett engedélyeket, állásfoglalásokat, továbbá a bizottság tagjainak vagyonnyilatkozatát. Mivel a szaktestület ennek nem tett eleget, a szervezet pert indított a szakbizottság ellen. A Kolozs Megyei Törvényszék által 2010. december 10-én meghozott 4298-as számú polgári ítélete értelmében a kért adatokat nyilvánossá kell tenni.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Băsescu: a leleplezések Schengenért történtek
A vámosok és határrendészek korrupt hálózatának felgöngyölítése beilleszkedik a román schengeni csatlakozás felkészülési folyamatába – fejtette ki Traian Băsescu államfő a România liberă című napilapnak adott hétfői interjújában.

[Napirenden] Băsescu kormányfőt keres!?
Emil Boc helyett független miniszterelnököt szeretne látni a kormány élén Traian Băsescu államfő – írja a Mediafax, demokrata-liberális párti forrásokra hivatkozva. A hírügynökség szerint vasárnap és hétfőn Băsescu a párt egyes helyi szervezeteinek vezetőivel találkozott a közelgő, párton belüli választások kapcsán, és az informális találkozókon állítólag felmerült, hogy a pártelnöki és a kormányfői tisztséget el kell választani egymástól, mivel Emil Boc kormányfői teendői miatt elhanyagolta a pártelnökséget.

[Kult-Túra] Vajna: remek magyar részvétel a Berlinalén
  Fantasztikusnak nevezte Andrew Vajna, a filmszakma kérdéseiért felelős kormánybiztos, hogy két film is versenyben van a 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén. A német fővárosban tartózkodó producer az MTI kérdésére elmondta: nagy dolog, hogy Tarr Béla és Kárpáti György Mór is versenyben van a játékfilmek, illetve a rövidfilmek mezőnyében. Mindkét alkotást ma vetítik a rangos filmmustrán.

[Kult-Túra] Werner Herzog filmjei a tizedik TIFF-en
A németországi filmgyártás jeles alakja, Werner Herzog rendező, forgatókönyvíró és színész munkássága előtt tisztelegnek a június 3-a és 12-e között zajló tizedik Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál szervezői; a szemle retrospektív szekciójában számos alkotását láthatjuk. Az 1942-ben született művész több mint 50 film elkészítésében vett részt rendezőként avagy producerként, ezek közül néhányban színészként is feltűnt: több más mellett a 2009-es My Son, My Son, What Have Ye Done-ban és a 2005-ös Sundance fesztivál díjnyertes dokumentumfilmjében, a Grizzly Manben. Operákat rendezett, könyveket írt, legnépszerűbb filmjei között a Nicholas Cage főszereplésével készült Mocskos zsaru – New Orleans utcáin (Port of Call – New Orleans) címűt tartják számon.

[Kult-Túra] Élményekben gazdag gálaest a Dima-verseny győzteseivel
A kolozsvári Diákművelődési Ház koncerttermében kapott méltó keretet a Gheorghe Dima Zeneakadémia névadójának emlékére szervezett nagyszabású nemzetközi fuvola- és klarinétverseny február 11-i díjkiosztó ünnepsége és a legjobbak gálaestje. A díjak átadása után, a filharmónia zenekara Mihail Agafiţa vezényletével a második díjban részesült Kie Umehara (Japán) klarinétművésznőt – az első díjat nem osztották ki – és az elsődíjas Ueno Seiya (Japán/Franciaország) fuvolaművészt kísérte. Az egész estét betöltő színvonalas Mozart-műsort a közönség szinte lélegzetét visszatartva, csodálattal hallgatta. Bámulatos fiatal tehetségeknek tapsolhattunk. Annak ellenére, hogy művészi karrierjük legelején vannak, véleményem szerint bármely zenei világváros hangversenypódiumán máris sikerrel állnák meg a helyüket.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Örülj velem! Hiszen olyan szomorú, ha az ember egyedül örül.

[Kult-Túra] Mai nap

[Vélemény] A szomszéd profilja mindig zöldebb
Régóta tudjuk: a boldogság relatív. Elégedettségünket nagyban meghatározza, hogy ismerőseink életéhez képest milyennek ítéljük a magunkét. Amerikai pszichológusok szerint ismerőseink boldogságot sugárzó közösségi oldalai depresszióssá tehetnek.

[Vélemény] A közlekedés, mint probléma: kétkerekű megoldás?
Állandóan visszatérő téma városunk közlekedési problémája, az autósforgalom ellehetetlenülése. Választások előtti kampányokban a szokásosnál is nagyobb hangsúllyal van jelen, és minden párt valamint jelölt tud valami tutti megoldást. És négy év múlva – újabb kampányidőszakban – megint tudják, mondják, ígérik, majd újra meg újra. Egyesek megalomániás tervekkel sem fukarkodtak: gondola, metró, alagutak, stb.. A közlekedés meg ugyanolyan maradt: elviselhetetlen. Minél több parkolót építenek, annál több autós is lesz. Tavaly, Hollandiában tartózkodva, alkalmam adódott egy megoldási lehetőséggel szembesülni. Másfél hónap alatt egyre inkább meggyőződtem róla, hogy távlatilag ez lenne a járható út Kolozsváron is, még ha egyelőre, pofonegyszerűsége ellenére is, utópisztikusnak tűnik a gyakorlatba ültethetősége. Mi lenne ez a megoldás? Pofonegyszerű: a bicikli és bicikliutak. Tudom, sokan legyintenek, vagy nevetségesnek tartják, de nem a spanyolviaszt kell újra feltalálni. Megvannak az egyszerű receptek, csak le kell másolni. Alábbiakban megpróbálom összefoglalni, hogy miért is használható e recept, s ugyanakkor összehasonlítani, hogy e példához képest hol állunk mi.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 910
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap