label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2010. október 16.
Uniós szerződéssel 36 millió euró villamossínekre és Kaszinóra
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal üvegtermében péntek délelőtt Sorin Apostu polgármester, Elena Udrea fejlesztési miniszter és Emil Boc kormányfő jelenlétében aláírták azt a szerződést, amelynek értelmében a városháza összesen 36 millió euró vissza nem térítendő támogatásban részesül a kolozsvári villamos vonal teljes korszerűsítésére (163 millió lej), illetve a sétatéri Kaszinó épületének felújítására (40 millió lej). A versenytárgyalást még az idén kiírják, tavasszal kezdődhetnek a két évre beütemezett munkálatok. A politikusok az infrastruktúra fejlesztését szolgáló befektetések fontosságát és hasznát ecsetelték. Később Emil Boc ellátogatott a Kolozsvár keleti felén épülő terelőúthoz tájékozódni a munkálatok menetéről. Elena Udrea fejlesztési tárcavezető a tervek szerint tegnap este Nagyszebenben másik két, az infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó finanszírozási szerződést írt alá.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] TŐKÉS NEM VESZÉLYEZTETI A NEMZETBIZTONSÁGOT
Tőkés László tevékenysége nem veszélyezteti Románia nemzetbiztonságát – jelentette ki tegnap Iulian Fota védelmi és nemzetbiztonsági ügyekért felelős államfői tanácsadó. Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye az EP-alelnök által indítványozott új erdélyi magyar párt létrehozásáról, Fota kifejtette: nem szabad eltúlozni a kezdeményezést. Kifejtette: az elmúlt hetven-nyolcvan évben biztonsági szempontból Romániának még soha nem volt ennyire jó a helyzete, mint most.

[Napirenden] Romániába látogat Schmitt Pál
Schmitt Pál magyar köztársasági elnök (képünkön) pénteken a Sándor-palotában fogadta Tőkés Lászlót, az Európai Parlament alelnökét; a találkozón az államfő jövő heti kétnapos romániai útja is szóba került.

[Napirenden] Boc: az ellenzék populizmusa nem hoz hasznot az országnak
„Nincs semmi kétségem afelől, hogy Romániában 2011-ben 1,5–2 százalékos gazdasági növekedés áll be. Ezt a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank is így látja. A gazdasági növekedés mellett 4,4 százalékos költségvetési deficittel is számolnunk kell, de ez még mindig kevesebb, mint az idei 6,8 százalék. A Demokrata-Liberális Párt (PD-L) felvállalta eme nehéz gazdasági döntések meghozatalát, amelyek eredményei leghamarabb 2011-ben lesznek észlelhetőek. Az ellenzék által művelt populizmus nem vezeti ki a gazdasági válságból az országot, és nem élénkíti a gazdasági életet” – vélekedett a kormányfő Kolozsváron.

[Napirenden] A pedagógusok is utcára vonultak a fináncok után
A kormány megegyezett ugyan a fináncok érdekeit védő szakszervezetekkel, de nem vonultak el a szakszervezeti tüntetések fenyegető felhői Emil Boc és kabinetjének feje fölül, hiszen a többi közalkalmazott is vérszemet kapott a fináncok eredményes sztrájkjától. Tegnap a pedagógusok vonultak utcára országszerte, a szakszervezetek helyi kirendeltségei pedig számos városban a kormánypártok székháza előtt álltak sztrájkőrséget.

[Kult-Túra] Kötet trianoni kulisszákról
Titkosított jelentéseket, eddig nem publikált dokumentumokat tartalmaz Koszta István Nem (csak) Erdély volt a tét – kései tudósítás a párizsi konferenciáról című kötete, amelyet csütörtök este a Phoenix könyvesház és az MPP Kolozs megyei szervezetének rendezésében mutattak be Kolozsváron.

[Kult-Túra] Az irodalom által érzékelni a fenségesen szépet
Krasznahorkai László Kossuth-díjas író, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja, a Sátántangó, a Seiobo járt odalent és az Állatvanbent című kötetek szerzője részvételével nyílt meg szerdán este a Korunk Akadémia író-olvasó találkozóinak idei sorozata. A beszélgetőtársak, Balázs Imre József és Selyem Zsuzsa által felvetett kérdésekre válaszolva az író tapasztalatairól, életérzéseiről, pályájának alakulásáról, könyveiről mesélt szépszámú közönségének a BBTE Bölcsészkarán. Anekdotikus elemekkel átszőtt, őszinte emberi mivoltukban elragadó történetei során fellebbentette a fátylat életének személyes valóságához kapcsolódó néhány mozzanatról, és mesélt: fenséges, örökkévaló szépségről, iszonyodást keltő gonoszságról, a valóság és a fantázia különös összefonódásáról, a regénybeli fikció dimenziójának kiterjeszkedéséről, a világ belső, személyes jellegű megértéséről.

[Kult-Túra] KISHÍREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Aki sohasem ette kenyerét könnyezve, aki gondterhes éjszakán sohasem sírt az ágya szélén, az nem ismeri a túlvilági erőket.

[Kult-Túra] MAINAP

[Kult-Túra] Saizescu, Papaiani és a komédia
Meghatottan, szemében örömkönnyekkel lépett a zsúfolásig megtelt Köztársaság mozi közönsége elé Sebastian Papaiani, a romániai filmművészet kiemelkedő alakja, valamint Geo Saizescu, az ország egyik leghíresebb rendezője csütörtökön este, az 1968-ban készített Szombat esti bál (Balul de sâmbătă seara) díszvetítése után. Sorin Dan fesztiváligazgató szerint kettejük jelenléte nélkül aligha lenne elképzelhető a második alkalommal sorra kerülő Comedy Cluj, ezért is díjazzák őket a ma esti gálán. Pénteken délelőtt a sajtó képviselőivel találkoztak, és fejtették ki véleményüket a vígjátékkészítés múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 613
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap