label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2010. augusztus 09.
Pezsgést és civilizációt hozott a tábor Kalotaszentkirályra
A tűző napsütés és a hirtelen eleredő, alkalomadtán jéggel kísért eső sem szegte a huszadik alkalommal megrendezett Kalotaszentkirályi Népzene- és Néptánctábor közel négyszáz résztvevőjének kedvét. A július 31-e és augusztus 7-e között zajló táborban valamennyi korosztály képviseltette magát, a legfiatalabb táborlakó 3, a legidősebb pedig 64 éves volt. Az érdeklődők napközben tánc-, ének- és hangszeres oktatáson vehettek részt, hogy az itt szerzett ismereteikről a szombat esti ünnepélyes gálaműsoron is tanúbizonyságot tegyenek. Kulturális programokban sem volt hiány: hétfőn este Henics Tamás bécsi fényképész Apáról fiúra című kiállítását nyitották meg, csütörtökön pedig a Bardocz Sándor által összeállított, a korábbi táborok hangulatát idéző filmet vetítették le. A tanulás és a szórakozás mellett az emlékezésnek is teret szenteltek a szervezők: csütörtökön a már nem élő muzsikusok sírjait kereték fel.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Megadóztatnák a manelistákat
A többi adóköteles állampolgárhoz hasonlóan a manele zenét játszókat is megadóztatná Emil Boc miniszterelnök: szombaton arra kérte az Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) vezetőjét, hogy az elképzelés gyakorlatba ültetése érdekében a hónap végéig dolgozza ki az erre vonatkozó ütemtervet. Mint mondta, aki munkája során jövedelemhez jut, adott összeget az állam kasszájába utal át, ez alól pedig a zenészek sem lehetnek kivételek, akik jelentős pénzeket zsebelnek be a különböző rendezvényeken.

[Kult-Túra] Megnyitották a torockói Morzsák Galériát
Vasárnap délután 5 órakor hivatalosan is megnyílt Torockón a Klotz Miklós és Dobra Petra által működtetett Morzsák Galéria. A mintegy 60 érdeklődő között helybeliek, turisták és az enyedi festőművész-társadalom ismert képviselői is jelen voltak. A népi viseletbe öltözött lányok, asszonyok láttán Balog István festőművész, az Inter-Art Alapítvány elnöke és Ioan Hădărig művészeti igazgató gratulált a magyar közösségnek, amiért a népi értékeket ilyen szépen megőrzik. Köszöntő beszédet mondott Krecsák Albert nagyenyedi alpolgármester valamint Lasser Ágnes, a Torockói Néprajzi Múzeum vezetője.

[Kult-Túra] „Ezt szeretem, ez kellett...”
Angyalosi Beáta, a BBTE Színháztudomány és Televízió Karán működő fotó, film, média szak magyar tagozatának másodéves diákja vezette a július 26-a és 31-e között a PanArt Egyesület és a Váróterem Projekt által Györgyfalván megszervezett Erdélyi Fotótábor műhelymunkálatait. Az 1989. május 17-én Kolozsváron született fotográfus weboldalán, a www.angyalosibeata.tk-n, továbbá a www.flickriver.com és a www.transilvanart.ro oldalakon a nagyközönség is megtekintheti munkáit. Vele beszélgettünk a szakma kihívásairól, az azzal járó szervezési tevékenységekről és a fényképészet körül zajló fórumokról, mozgalmakról.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Az intelligencia az emberiség egyik legnagyobb adománya. De a tudásra való törekvés túlságosan is gyakran kiszorítja a szeretetre való törekvést.

[Kult-Túra] Ma

[Vélemény] Divatok
A válság elhúzódása és a megszorító intézkedések miatt ismét divatossá vált beszélni az elvándorlásról. A jelenséget nehéz nyomon követni, megbízható adatok hiányában csak sejteni lehet, éppen mekkora a népvándorlási kedv: hányan hagyták el a várost, hányan költöztek be faluról városba, vagy éppen hányan telepedtek ki külföldre, netán hányan tértek haza. Nem beszélve arról, hogy a külföldre településnek is megannyi formája van, rendszerint ideiglenesnek tekintett munkavállalással kezdődik, aztán az átmenetinek tekintett korszak könnyen eltarthat egy évtizedig is, ami emberöltővel mérve az időszakosságnak egyfajta állandósulását jelenti.

[Vélemény] A koszovói precedens
Oroszországnak el kellene ismernie a független Transznyisztriát: tartozik ezzel az ottani orosz ajkú lakosságnak. Moldáviai és romániai ellencsapástól mit sem kell tartania, jogilag pedig ott a koszovói precedens. A mai simulékony orosz külpolitika nem vezet sehová.

[Vélemény] Tudásexport és akiknek nem kell
Az év elején Hillary Clinton amerikai külügyminiszter kampányt indított a „21. századi kormányzás” alapjainak megvetéséért, mely – az amerikai technológia erőteljes vívmányaira támaszkodva – globális mértékben megváltoztathatná, modernizálná és jobbá, hatékonyabbá tenné a nemzetközi környezetet. Betsy Gelb és Emmanuel Yujuico, a Foreign Affairsnek írt cikkében kiemeli: Clinton helyesen hangsúlyozta annak az elvárásnak fontosságát, hogy „az internet révén a világon mindenki egyenlő mértékben juthasson hozzá a tudáshoz és az eszmékhez”.

[Körkép] Rács mögött a monostori rablás gyanúsítottja
A Kolozs Megyei Rendőrség közleménye szerint azonosították a tavaly márciusban elkövetett fegyveres rablás gyanúsítottját. A 21 éves fiatalembert azzal vádolják, hogy március 20-ról 21-re virradóra egy Monostor negyedi benzinkutat rabolt ki. Az éjfél után 11 perccel behatoló, mintegy 170 cm magas, csuklyás férfi fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg a pénztárost, és mintegy 1400 lejjel távozott. A tettes kileste azt a pillanatot, amikor senki nem tartózkodott az üzemanyagtöltő állomás épületében; a biztonsági kamerák által készített felvételek alapján feltételezték, hogy játékpisztoly volt a kezében.

  « Első oldal    1   2   3    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 543
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap