label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2010. augusztus 06.
Minden kétséget kizáró bizonyíték: Noémi a gyalogátkelőn ment át (FOTÓKKAL)
Minden kétséget kizáró bizonyíték alapján állíthatjuk, hogy a július 25-én, vasárnap reggel 9 óra tájt Szászfenesen bekövetkezett közúti baleset során életét vesztett Jancsó Noémi a gyalogátkelőn kelt át. Augusztus 3-án, azaz kedden, tényfeltáró riportot közültünk, amelyben a 22 éves kolozsvári lány halálát eredményező baleset körülményeit ismertettük, rávilágítva arra, hogy a rendőrség előzetes következtetése szerint a helyzet még tisztázásra vár. A megjelent cikkek nyomán több szemtanú felháborodott amiatt, hogy a gépkocsivezető azt állította: nem a zebrán történt a baleset. Az illető személyek a rendőrségen írásban nyilatkoztak az általuk látottakról, mi több, tegnap munkatársunk egy olyan felvételt tekintett meg, amelyből egyértelműen kiderül, hogy Jancsó Noémi a gyalogátkelőn ment át. Ellentmondó vélemények vannak arról, hogy a videofelvétel bizonyítékként felhasználható-e a bíróságon.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Eladta a WAZ a Romănia liberăt
A WAZ (Westdeutsche Allgemeine Zeitung) médiacsoport eladta az egyik legjelentősebb romániai napilapban birtokolt részesedését – adta hírül csütörtökön a média.

[Napirenden] Ragályos magyar minta
A bankokat és a kormányt egyaránt bírálta Traian Băsescu államfő, aki szerint a pénzintézetek szemtelenek. Az államfő nem ért egyet a jövő évre ígért béremelésekkel, és a nyugdíjalap fenntarthatatlanságára hívta fel ismét a figyelmet.

[Kult-Túra] Emigránsok (5.)
Otthoni ész és logika mentén, ami itt zajlik Angliában szinte „érthetetlen”. Mert, hogy is van az, amikor az országos választások napja, urambocsá’ nem hétvégén van, hogy legyen bőven ideje az állampolgárnak elgondolkodni, melyik többet ígérő aranyszájú neve mellé üsse be a pecsétet, illetve melyik pártot nyomja előre a kondér közelébe. A hét közepén zajló választások napján semmi sem emlékeztetett az eseményre. Nem láttam rendkívüli készültséget, egyenruhá­sok és nyakkendősök nem nyüzsögtek a választókerületekben, a „pub”-ok és klubok nyitva tartottak, sőt ugyanúgy nyakalták a jó angolok a sört, whiskyt és a „cider”-t, az almabort, amelynek Somerset megye a hazája, mint máskor. Az esti hírekben a rádió ugyanúgy tálalta az eredményeket, mint tegnap a helyi gimnázium atlétikai versenyét. Egyik miniszterelnök ment, a másik jött. Ennyi. Igaz, benyomtak néhány nyilatkozatot, de a fenekestől felfordult világkép sehogyan sem jött be a rádióhullámok sörényén. Az élet ugyanúgy zajlott, mint a múlt héten, és ahogyan zajlik majd a következő hónapban. Kelet-európai szemmel legalábbis ezt észleltem.

[Kult-Túra] Opera News díjak hatodszorra
A nemzetközi zenei élet csillagai közül Riccardo Muti, Kiri te Kanawa, Byrn Terfel, Patricia Racette és Jonas Kaufmann kapta idén az Opera News díjait. Az 1936-ban alapított folyóirat elismeréseit szerdán este ünnepi gálán, a kitüntetettek neves pályatársainak jelenlétében adták át New Yorkban, a Plaza Hotelben.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Olyan mindegy, melyik kapun suhanunk át a végtelenbe.

[Kult-Túra] Ma

[Vélemény] Cigányúton
Hadd cigányozzak egy kicsit – vállalom. Merem így kifejezni magam, mert egyszer, amikor a Talentum Nemzeti Kisebbségi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatójával készítettem interjút – ott, ahol többek közt a Száztagú Cigányzenekar utánpótlását nevelik –, megkérdeztem, hogy nevezhetem őket. Természetesen cigánynak, mondta az igazgató úr, és onnantól kezdve már nekem is természetes volt.

[Vélemény] Románia függetlenségétől a fültisztító pálcikáig
Nem akartam hinni a fülemnek, amikor szerda reggel Alessandra Stoicescu News magazine című műsorában Marius Pieleanu szociológus, az Antena 3-as csatornán futó talkshow állandó meghívottja magából kikelve a következőképpen kommentálta a Nemzetközi Valutaalap (FMI) éppen zajló sajtótájékoztatóján elhangzottakat, illetve az alap romániai küldöttségének vezetőjét, Jeffrey Franks-et: „Felháborító. Ez az ország már nem szuverén, nem független. Úgy látszik, Románia 2008 novemberében Jeffrey Franks-et választotta meg miniszterelnöknek, a FMI-t pedig kormánypártnak. Állampolgárként kérem Traian Băsescutól, hogy szervezzen referendumot: mit akar a román nép, legyünk független európai állam, vagy holmi francia vagy angol kolónia? Ide jön egy nyugati ’komisszár’, a nép nevében beszél, véleményezi a román népet, pedig ő sem több holmi egyénnél, aki egy nemzetközi intézménytől kapja a fizetését. Megengedhetetlen, hogy a Román Nemzeti Bank székhelyén történik mindez, annak az intézménynek a székhelyén, amelyet a Brătianu család alapított. Hogy történhet meg ilyesmi, hogy engedi meg Isărescu ezt a dolgot? Hát hogy lehetséges ez? És egyáltalán, micsoda dolog, hogy ide jön ez a Jeffrey Franks és így beszél? És nagy a gyanúm, hogy ezeket az urakat a mi pénzalapjainkból fizetik ott a FMI-nél, és biztos, hogy az irodájuk is itt van a Nemzeti Bankban, és a bank fizeti azt is…”

[Körkép] Harminc százalékkal drágulhat a kenyér
A mezőgazdaságban dolgozókat tömörítő Agrostar szakszervezet elnöke, Niculae Ştefan csütörtökön Kolozs megyében kijelentette: a búzatermés csökkenése és a szaktárca politikája miatt előfordulhat, hogy idén emelkedik a kenyér ára. „Az idei búzatermés rendkívül kevés, ezért nem kizárt, hogy októbertől búzaimportra szorulunk, az pedig a kenyér árának 30 százalékos drágulását hozhatja magával” – nyilatkozta sajtótájékoztatón Ştefan, aki szerint a nagy búzafeldolgozó vállalatok vezetői is hozzá hasonlóan vélekednek.

[Körkép] BELVÁROSI UTCÁT JAVÍTANAK
A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal értesíti a lakosságot, hogy forgalomkorlátozást vezetett be a Samuil Micu (Rózsa) utcában, karbantartási munkálatok miatt. Az elkövetkező két hétben emiatt csak az utcában lakók közlekedhetnek az említett utcában, amelynek kikerülésére a Ion Raţiu (Kötő) és a Gheorghe Şincai (Hegedűs Sándor) utcák révén van lehetőség.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 382
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap