label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2010. augusztus 31.
Órákat kellene tartani már a tanév első napján
Daniel Funeriu oktatási miniszter átiratban fordult a megyei tanfelügyelőségekhez, amelyben azt kérte, hogy szeptember 9-ig minden tanintézetben állítsák össze a végleges órarendet, az évnyitó ünnepség pedig ne tartson többet fél óránál. A miniszter szerint már szeptember 13-án, hétfőn tanórákat kellene tartani. A tárcavezető úgy véli, hogy így megelőzhető lenne az a helyzet, amely az elmúlt években előfordult, miszerint a gyerekek csak a tanévkezdés utáni héten kapták kézhez az órarendet. A Realitatea hírtelevízió értesülései szerint Funeriu később hozzátette: az első tanítási napon minden bizonnyal osztályfőnöki órát tartanak, amelynek során a tanulókkal szervezési kérdéseket beszélnek meg. A Kolozs megyei magyar tanintézetek vezetői egybehangzóan azt állítják, nehéz lesz szeptember 9-ig összeállítani a végleges órarendet olyan körülmények közepette, hogy a helyettesítő tanárokat szeptember 7-e és 9-e között nevezik csak ki.

Cikkek [Újság]
[Riport] FOTÓRIPORT – Erdélyi focicsata Besztercén
A labdarúgó I. liga hatodik fordulójában a Besztercei Glória az újonc Marosvásárhelyi MFC-t fogadta, és 3–1 arányban legyőzte. (7)

[Napirenden] Nyílt levél Markó Béla miniszterelnök-helyetteshez és Kelemen Hunor művelődési miniszterhez
Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a román kormány azon igyekezetében, hogy mindenből pénzt sajtoljon ki, olyan elhamarkodott döntéseket hoz, amelyekkel – többek között – az írott sajtó helyzetét nehezíti meg, sőt lehetetleníti el.

[Napirenden] Mozgalmas ősz várható a belpolitikában
Szeptember 1-jei határidőt jelölt meg a nyár elején Traian Băsescu államfő a kormányátalakításra. Ez a határidő szerdán lejár, de a Demokrata Liberális Párt (PD-L) és annak vezetője, Emil Boc miniszterelnök még mindig nem adja jelét annak, hogy tervezne változtatásokat. Tény, hogy szeptembertől folytatódnak a nyári szabadságok idejére szüneteltetett belharcok a PD-L-ben. A különböző csoportosulások közötti nézetkülönbségek vélhetően tovább mélyülnek, hiszen egyre élesebb harcot vívnak azok, akik megelégelték a pártot irányító és a kormányban is helyet foglaló vezetőket. Elsősorban Vasile Blaga, Adriean Videanu és Radu Berceanu miniszterekről van szó, akiknek befolyását csökkentenék egyes demokrata párti vezetők, akik megelégelték, hogy nem konzultálnak velük fontos döntések meghozatala előtt.

[Napirenden] Újabb szerencsejátékost tett boldoggá a lottó
A 6/49-es lottó vasárnap esti húzásán gazdára talált az idei legnagyobb, 26 290 040,30 lej értékű főnyeremény. Amint az a Román Lottóigazgatóság által küldött közleményből kiderül, a nyertes szelvényt Jászvásáron, a 22–042-es számú ügynökségen vásárolták. Három egyszerű változatot játszottak a 6/49-es lottón, egyet pedig a szerencseszámon. Az első kategóriájú játékon idén még kétszer nyertek, január 17-én 3 723 299,12, míg március 7-én 7 156 255,76 lejt. A 6/49-es lottó történetének legnagyobb, 46 931 797,23 lej értékű díját 2008. január 27-én nyerték meg. A szabályzat értelmében a Román Lottóigazgatóság szerencsejátékainak nyertesei a sorshúzás időpontjától számítva egy éven belül vehetik át nyereményüket.

[Kult-Túra] M. Tóth Géza is tagja az Anim’est zsűrinek
Neves romániai és külföldi szakemberek értékelik az október 8-a és 17-e között Bukarestben zajló ötödik Anim’est Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyfilmjeit. A legjobb nagy- és kisjátékfilmet Mihai Chirilov román filmkritikus, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) művészeti igazgatója, a New York-i Román Filmfesztivál kurátora, továbbá az olasz Simone Massi, a 2007-es Anim’est legjobb nagyjátékfilmjének minősített Memories of Dogs rendezője, Phil Mulloy, a független brit animációs filmgyártás egyik legsikeresebb rendezője, a portugál Regina Pessoa, egy egészen újszerű animációs technika kitalálója és a Holland Erik van Schaaik, a 2009-es Anim’esten díjazott A mozi fantomja rendezője választja ki, és ugyancsak ők döntik el, melyik film érdemli meg a fesztivál nagydíját.

[Kult-Túra] Régiók találkozása a képzőművészetben
A Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete (MROE) immár hatodik alkalommal rendezte meg nagyméretű közös tárlatát, Régiók találkozása a képzőművészetben címmel. A kiállítást Budapesten, a Szentháromság tér 6. szám alatti székházban augusztus 2-án nyitotta meg dr. Csőregh Éva festőművész, a MROE örökös elnöke. Az idei jubileumi rendezvény volt, hisz 25 éves lett a MROE. Fő támogatója a Magyar Kultúra Alapítvány, kurátorai pedig W. Éltető Mária, Pázmány Ágnes és Szalay József volt.

[Kult-Túra] Hangulatos Művelődési nap Magyarbecében
A Fehér megyei Magyarbece lakói egy évvel ezelőtt határozták el, hogy minden év augusztusának utolsó vasárnapját a falu művelődési életének szentelik. Tavaly híres festő-papjuknak, Gruzda Jánosnak állítottak emléket, idén augusztus 29-én, a második Magyarbecei művelődési napon az első világháború tizennégy hősi halottjára emlékeztek.

[Kult-Túra] KISHÍREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Minden, ami rossz, az csak tévedésből van, mert minden jó a világon, az emberek is, a kutyák is, és soha senki nem bánt egy gyereket.

[Kult-Túra] MAINAP

[Vélemény] Mi is az a liberalizmus?
Az angol nyelv igen kifinomult és pontos megkülönböztetésekre alkalmas, ám ami a liberalizmust illeti, meglehetősen rugalmas és nagyvonalú, így nem csak az Atlanti-óceán két partján gondolnak mást és mást erről a politikai irányzatról, de – szerencsétlen módon – egy-egy országon belül is, írja a BBC saját honlapján közzétett cikkében Michael Goldfarb.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 708
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap