label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2010. július 03.
Ismernünk kell a kirándulás íratlan szabályait
A kedvezőtlen gazdasági helyzet, az áfa-emelés, valamint a várható üzemanyagár-növekedés következtében a korábbi évekhez képest ezen a nyáron jóval kevesebben készülnek külföldre utazni. A jól végzett munka után azonban az embernek jól megérdemelt pihenésre, kikapcsolódásra is szüksége van: az otthon töltött nyári esték nyugalmát időnként rövidebb gyalogtúrákra, vagy akár többnapos sátorozásra is cserélhetjük, ilyenkor azonban jó, ha tisztában vagyunk azokkal a (nagyrészt íratlan) szabályokkal, amelyek a kirándulással együtt járnak, a túrázáshoz tartoznak. A Kolozsvár-környéki üdülő- és túrahelyszínek ismertetésével mindenekelőtt ötletekkel nyújtunk segítséget a kirándulni vágyóknak. Összeállításunkból az is kiderül, hogy az általunk megkérdezett közéleti személyiségek többsége – bár mindössze rövid ideig gondolhat a nyaralásra – szívesen felkeresi a közeli üdülőhelyeket szabadsága idején vagy hétvégenként.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Újraalakul az RKP?

[Napirenden] Még nem ért véget Verespatak meséje
„Nemrég egy elemi osztályt látogattunk meg, ahol egy kisiskolás nekem szegezte a kérdést: miniszter úr, mi lesz Verespatakkal? Ámultam-bámultam, hogy a gyermekeket érdekli és foglalkoztatja ez a kérdés” – fogalmazott Borbély László környezetvédelmi és erdőgazdálkodási miniszter. A tárcavezető a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének programirodája, valamint a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) szervezte EU-táborban tartott tegnap előadást.

[Kult-Túra] Konfliktuskezelés kulturális diplomáciával
A kulturális diplomácia a konfliktuskezelés egyre fontosabb eszköze lesz – hangzott el a 23 tagot számláló londoni EUNIC (az Európai Uniós Nemzetek Kulturális Intézetei Egyesülete) kétnapos tanácskozásán, amelyet a Londoni Magyar Kulturális Központ kezdeményezett.

[Kult-Túra] Erkel Ferenc jubileumi zeneszerzői pályázat
A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és A Jövő Művészetéért Alapítvány jubileumi zeneszerzői pályázatot hirdet Erkel Ferenc születésének 200., és a Bánk Bán című opera keletkezésének 150. évfordulója alkalmából. A Bánk Bán három részletének parafrazeálására, illetve újragondolására hívják fel a pályázó zeneszerzőket, pályázni az opera három kijelölt jelenetének megzenésítésével lehet. A pályamunkákat jeligével ellátott borítékban legkésőbb 2010. szeptember 10-ig lehet postára adni.

[Kult-Túra] Könczei Csilla: „a Tranzit Házban mindenki megtalálhatja a helyét”
Bob Cohen és az általa 1994-ben megalapított Di Naye Kapelye zenekar klezmer zenéjével, jiddis és haszid dalokkal, továbbá magyarországi, romániai és moldovai népzenével kezdődött a kolozsvári Tranzit Alapítvány által tizenkettedik alkalommal megszervezett Tranzit Napok háromnapos rendezvénysorozata csütörtökön este 7 órától. A Malom/Bariţiu utca 16. szám alatti volt Poale Tzedek zsinagóga nagytermébe barátok és ismerősök érkeztek, olyanok, akik az elmúlt 13 évben, a Tranzit Ház fennállása óta megfordultak már egyik-másik rendezvényen. A koncertet követő szünetben, az esti táncház előtt Könczei Csillával, az alapítvány elnökével beszélgettünk.

[Kult-Túra] Kishír

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Irányítsd méltó célokra tetteidet, de ne kérdezd, eljuttatnak-e a célig; legyenek példák és modellek a tetteid, nem pedig egy-egy cél elérésének puszta eszközei!

[Kult-Túra] Holnap,

[Kult-Túra] Mai nap

[Vélemény] „A ma emberének egyik legnagyobb próbatétele, hogy a másik embert elfogadja”
Assisi Szent Ferenc mondotta: „a kisebb testvérek regulája és élete ez: kövessék a mi Urunk Jézus Krisztus szent evangéliumát, és éljenek engedelmességben, tulajdon nélkül és tisztaságban”. Ezt a fajta szemléletet próbálja követni Pantea Tibor, a kolozsvári ferences templom igazgatója, akit Jakubinyi György érsek 2008. július 19-én szentelt pappá a csíksomlyói kegytemplomban. 2009-ig a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó Kaplonyban szolgált, tavaly augusztus óta tevékenykedik Kolozsváron, a helyi ferences rendtartomány tagjaként, időközben a templom igazgatói tisztségét is rábízták. A rendtartomány keretében különböző tevékenységeket szerveznek, a ferences lelkiséget alapul véve: hétfőnként, este 7 órától a fiatal házasok, 8-tól pedig az egyetemisták (Kpoverello) számára tartanak csoportos összejöveteleket, és van egy új egyetemista csoportjuk is, amelynek tagjai szerdán este 8 órakor találkoznak, csütörtök esténként pedig a fiúkat és a férfiakat várják. Az utóbbi összejövetel keretében barkácsolnak, csocsóznak, pingpongoznak, együtt étkeznek, és persze beszélgetnek, többek között arról, hogy a mai rohanó világban mit jelent férfinak lenni, a Szentírásból vett férfialakok életét szemlélve a bátorság és a becsületesség erényeit vizsgálják, és arra is választ keresnek, mit tanulhatnak ebből az erősebbik nem képviselői. Pénteken este ferences ifjúsági találkozóra kerül sor (a nagyobbak számára), havonta egy alkalommal ifjúsági szentségimádást és a ferences világi rend találkozóját is megtartják.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 385
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap