label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2010. május 21.
Elhárultak az akadályok, folytatják a Mátyás-szobor restaurálását
A Szabadságnak adott tegnapi nyilatkozatában Kolozsvár alpolgármestere határozottan kijelentette: korántsem a pénzügyi források biztosítása, hanem inkább bizonyos munkafázisok elhúzódása, illetve egyesek hozzáállása hátráltatja a Mátyás-szobor restaurálását. A megrendelők – ebben az esetben a magyarországi Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, illetve a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal – bizonyos elvégzett munkálatok átvétele után utalják át azok ellenértékét, ami eddig rendben megtörtént. A tisztségviselő hangsúlyozta: nem a városháza, hanem esetleg a generálkivitelező okolható azért, ha a bronzrestaurátor vagy egyes munkatársai esetleg nem kapták meg a pénzt, ugyanis nekik a Concefa részvénytársasággal és nem a helyhatósággal van szerződésük. Közölte, hogy a napokban kimerítő megbeszélést folytattak a restaurálásban érintett felek, s valamennyi kérdés tisztázódott, így akadálymentesen haladhat tovább a munka.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Máté András tiltakozik a nyugdíjcsökkentés ellen
Teljes mértékben elutasítja a kormány nyugdíjcsökkentésre vonatkozó intézkedéseit Máté András parlamenti képviselő – derül ki a politikus szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből. „Azon túl, hogy a kisnyugdíjasok puszta létét fenyegeti a nyugdíjak csökkentése, Alkotmányellenes politikai lépésről van szó. Azzal, hogy hozzányúlnak a nyugdíjakhoz, egy megszerzett, Alkotmányos jogot akarnak csorbítani, és mint ilyen, nem kizárt, hogy perek sokaságát vonná maga után nálunk is a nyugdíjcsökkentést célzó intézkedés” – figyelmeztet a képviselő, aki ugyancsak elítéli a kismamáknak járó gyereknevelési pénz csökkentését célzó intézkedéseket is.

[Napirenden] Tőkés: véget vetni az etnikai gyűlöletnek!
A május 15-i, szombati kézdivásárhelyi magyarverés kapcsán Tőkés László EP-képviselő, közleményben szólította fel a kormányt, kiemelten Vasile Blaga belügyminisztert, hogy haladéktalanul vessen véget az etnikai gyűlöletnek az állami erőszakszervezetek körében. „A történelmi Székelyföld nem gyarmat és nem terroristafészek, hogy szükségesnek és indokoltnak lássék ilyen mértékű ellenséges érzület azok részéről, akik az állampolgárok védelmére és biztonságára esküdtek fel” – olvasható a közleményben.

[Napirenden] UNICEF-segítség a tuberkulózis elleni oltóanyag beszerzéséhez
Kormányhatározatot fogadott el szerdán a kormány a tuberkulózis elleni oltóanyag megvásárlására vonatkozóan. Cseke Attila egészségügyi miniszter javaslatára a tárca az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) Gyermekalapjától, az UNICEF-től szerezné be a szükséges adagokat.

[Napirenden] Államosított magánnyugdíjak
A csőd szélére sodorja a kormány a magánnyugdíj-biztosítók egy részét, ha csökkenti az állami nyugdíjpénztár által átutalt társadalombiztosítási részesedést, ami a mostani törvények szerint a magánbiztosítókat illeti meg. Egy ilyen intézkedés tovább késleltetné a hazai nyugdíjrendszer szerkezeti problémáinak a megoldását, és igazságtalanságot követ el a mai fiatal nemzedékekkel szemben, akik várhatóan 30 százalékkal kevesebb nyugdíjat kapnak majd, ha a kormány változtat a jelenlegi törvénykezésen. A biztosítók szerint ez az intézkedés konfliktust szít a nemzedékek között, hiszen a fiatalok majdani nyugdíjából a mostani nyugdíjasok öregségi járandóságait fizetik ki. A megszorító intézkedések között található, a magánbiztosítók és az ügyfeleik számára hátrányos döntést a szakszervezetek is támogatják. A magánnyugdíjak „államosítása” több mint ötmillió embert érint.

[Napirenden] Sztrájk a közszférában
Kudarccal zárult tegnap a kormány és a szakszervezetek közötti újabb egyeztetés. A kabinet kitart korábbi terve mellett, miszerint csökkentik a közalkalmazotti béreket és a nyugdíjakat, a szakszervezeteknek pedig eltökélt szándékuk, hogy május 31-én általános sztrájkot robbantanak ki. A munkabeszüntetés az állami hivatalok és intézmények megbénulásához vezet, mi több, tegnap a vasutasok bejelentették, hogy a vonatok is leállhatnak a hónap végén. A kormányválság lehetőségét sem lehet kizárni, hiszen a kormány felelősségvállalással terjeszti a parlament elé a megszorításokat tartalmazó törvénytervezetet.

[Kult-Túra] Kincskereső kisködmön
A kolozsvári Puck Bábszínház magyar társulata szombaton, május 22-én, 11 órakor új bemutatóval lepi meg közönségét Móra Ferenc közismert, szép kisregényének, a Kincskereső kisködmönnek a színpadra állításával, Varga Ibolya rendezésében.

[Kult-Túra] Pünkösdi hangversenysorozat
A Farkas utcai református templomban zajló Pünkösdi Hangversenysorozat második koncertjén, kedden két, kevésbé ismert erdélyi zeneszerző művei szerepeltek. Közreműködött Ursula Philippi (orgona), Ilse László-Herbert (gordonka), Béres Melinda (hegedű) és Cristian Hodrea (bariton).

[Kult-Túra] KISHÍREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Ha az ember biztos benne, hogy a barátja kéznél van, nem is töri magát, hogy felkeresse. De amikor elment, halálra gyötri a lelkiismeret, amiért nem beszélt vele eleget, amíg lehetett.

[Kult-Túra] MAINAP

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 348
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap