label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2010. április 29.
Nem töltenek elég időt gyermekeikkel a szülők
Aggasztó adatok derültek ki a Romtelecom vezetékes telefonszolgáltató által a Gallup közvélemény-kutató intézettől megrendelt, tegnap közzétett felmérésből: a romániai kiskorúak 49 százaléka naponta legtöbb egy órát tölt el szüleivel. Ezért a szolgáltató tegnap – június 15-ig tartó – tájékoztató kampányt indított, hogy a szülőket rádöbbentse erre a tarthatatlan helyzetre, ugyanakkor elősegítse a kommunikációhiány feloldását a szülők és a gyerekek között. A Romtelecom azt követően rendelte meg a felmérést, majd kezdte el a kampányt, hogy tavaly megnőtt azon telefonhívások száma, amelyeket gyerekek kezdeményeztek pusztán azért, hogy szülői törődés hiányában valakivel beszélgethessenek. A szakemberek a helyzet súlyosságára figyelmeztetnek, kiemelve, hogy az utóbbi időben egyre általánosabbá vált a családon belüli elidegenedés, a gyerekek pedig egyre bizonytalanabbá válnak, és egyre nagyobb szükségük van ésszerű szabályokra.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Újra napirenden az átvilágítási törvény
Évekig tartó bizonytalanság és huzavona után a képviselőház jogi bizottsága elfogadta az átvilágítási törvénytervezetet. Máté András Levente jogász, RMDSZ-es parlamenti képviselő a Szabadságnak elmondta: a jogszabály legkésőbb jövő héten a plénum elé kerül. A törvény lényegi eleme, hogy mindazok a személyek, akik az 1947. december 30-a és 1989. december 22-e közötti időszakban a kommunista rezsim hatalmi köreinek, az elnyomást fenntartó apparátusnak a tagjai voltak, öt évig nem viselhetnek a demokratikus államhatalmi ágakban (törvényhozás, közigazgatás, igazságszolgáltatás) köztisztséget. Nem tölthetnek be vezető pozíciót a hadseregben, a közszolgálati médiában és a különféle állami igazgatóságokban sem. A jelöltek múltját a törvény gyakorlatba ültetéséért felelős bizottság ellenőrzi majd. Az átvizsgálási törvény alkalmazására már 1994-ben, majd 1997-ben is voltak kezdeményezések.

[Napirenden] Megszavazták az új ANI-törvényt
Kétszer is szavazniuk kellett a képviselőknek tegnap, hogy elfogadják az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) működéséről szóló új törvénytervezetet, amit a kormány terjesztett a törvényhozó testület elé. A szavazást azért kellett megismételni, mert először nem gyűlt össze elegendő támogató voks.

[Kult-Túra] Gondolatok a Tánc Világnapjára
Minden év április 29-én a tánc világnapját ünnepli a művelt világ. De mi is a tánc? – tehetjük fel a kérdést. Erre Krámer György koreográfus, a Miskolci Nemzeti Színház tánctagozata vezetőjének szavaival válaszolhatunk: „...valami, ami szavakkal nehezen megfogalmazható, valami, ami érzelmes és érzéki, közöl, noha nem beszél, kérdez, miközben szavai nincsenek. Néha megráz, felkavar, néha meghökkent, amikor a fizika törvényeit meghazudtolni látszik. Néha gyönyörködtet csupán. Anyaga az emberi test, de eredője mindig az emberi lélek, és mindig az emberi lélek felé irányul. … Minden ember életében jelen van a tánc, mindenki táncol valahogy. … A táncoló ember, amíg táncol, szabad, független, azonos önmagával...”

[Kult-Túra] Kolozsváron is megtekinthetők Deim Pál alkotásai
Első alkalommal szerveztek kiállítást Deim Pál szentendrei születésű, Munkácsy- és Kossuth-díjas képzőművész munkáiból Kolozsváron: a magyarországi Képzőművészeti Egyetem címzetes tanárának, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának grafikai alkotásai a Korunk Rákóczi/Eremia Grigorescu út 52. szám alatt március végén megnyitott stúdiógalériájában tekinthetők meg. A kedden délután tartott ünnepélyes megnyitón Heim András grafikus méltatta a tárlatot, Györgyjakab Enikő színművész Nagy László két versét olvasta fel, a rendezvény zenei aláfestéséről pedig Szép Bálint és Szőcs Márton gondoskodott.

[Kult-Túra] Emberszedők szabadsága
A könyvfesztiválra megyek s az ilyesmi mindig nagy kaland a számomra. Hosszú utazás, amely mindenképpen kifáraszt, bármennyire jó hangulatban telne, ahogy telik most, Hajdú Áronék barátságos, joviális, piknikus családja körében. Kilenctől négyig ülni egy kocsiban, ez nem mindig embernek való foglalkozás, még ha tartunk is egy ebédszünetet.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Az is kezdete már a jófajta eredetiségnek, hogy az ember nem akar más lenni, mint aki.

[Kult-Túra] Mai nap

[Kult-Túra] Május 7–9: rövidfilmek hétvégéje
Tehetséges alkotók jól sikerült produkcióival rajtol jövő pénteken, május 7-én a világ 80 városában, köztük Kolozsváron is a tizenkettedik Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválja (Festival International des Trés Courts). A tegnap délben tartott sajtótájékoztatón Raluca Ghervantól, a program romániai szervezéséből oroszlánrészt vállaló Francia Kulturális Központ munkatársától megtudtuk: az ország 20 városában (Gyulafehérvár, Bukarest, Székelyudvarhely, Temesvár, Nagyvárad, Arad, stb.) vetítik majd a párizsi szakmai zsűri által mintegy ezer nevezett film közül kiválasztott 51-et.

[Vélemény] „Általános” tanügyi sztrájk
Kíváncsian vártam, hogyan zajlik majd le az április 22-i. „általános” tanügyi sztrájk. Úgy vélem, az akciónak vannak olyan tanulságai, amelyeket nem ártana napvilágra hozni.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 739
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap