label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2010. március 29.
Tisztújító közgyűlés az Erdélyi Múzeum-Egyesületnél
Szombaton a hagyományoknak megfelelően a Protestáns Teológiai Intézet patinás dísztermében tartották meg az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) rendes évi közgyűlését, amelyen kiértékelték a 2009-es esztendő munkáját, vázolták az idei tennivalókat, és – az alapszabályzat értelmében – új elnökséget választottak, ugyanakkor lecserélték a választmány egyharmadát. A fennállásának százötvenedik évfordulóját tavaly megünnepelt intézmény a romániai magyar tudományos élet meghatározója kíván maradni, és ennek érdekében akar több hangsúlyt fektetni munkájában a fiatalok bevonására, a műszaki haladás elmélyítésére. A hazai és magyarországi felszólalók szerint folytatni kell a kiváló kutatási és képzési eredményeket, amelyben fontos szerepet játszanak a Magyar Tudományos Akadémiához fűződő kapcsolatok, de nem szabad elhanyagolni a román és a nemzetközi tudományossággal való együttműködést sem.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Nő a pedagógusok bére?
A kormány fenntartja azon álláspontját, hogy az érvényben levő törvényeknek megfelelően, a tanárok számára csak 17 százalékos fizetésemelést biztosítson, és átütemezi a bíróságon megnyert juttatások kifizetését, mert nem hajlandó veszélyeztetni a gazdasági stabilitást – mondta a kormányfő.

[Napirenden] Becali lóg a legtöbbet az Európai Parlamentből
Az európai parlamenti tagoknak az üléseken való jelenlétét vizsgáló VoteWatch.eu honlapon közzé tett jelentésből kiderül: a romániai európai parlamenti képviselők hiányoznak a legtöbbet a parlamenti ülésekről. Közülük is a függetlenként bejutó Gigi Becali az, aki csak az ülések 27 százalékán vett részt. Becalit C. V. Tudor (PRM) követi 40,54 százalékos jelenléttel. Hatvan és hetven százalékos jelenlétével a középmezőnyben található Traian Ungureanu (PD-L), Adina Vălean (PNL), Cristian Buşoi (PNL) és Norica Nicolai (PNL). Tőkés László az ülések 76 százalékán volt jelen. Minden ülésen jelen volt Sógor Csaba (RMDSZ), Oana Antonescu (PD-L), Iosif Matula (PD-L) és Cristian Preda (PD-L), illetve Sabin Cutaş (PC). Elena Băsescu az általa elkövetett nyelvhelyességi hibák és különböző nyilvános baklövései miatt vonta magára a figyelmet. Ami a jelenlétet illeti, a Băsescu-lány 83 százalékos jelenléttel „dicsekedhet”.

[Napirenden] A Föld Órája: gyertyafények a Főtéren
A hétvégén Kolozsvár, további huszonöt romániai várossal együtt, csatlakozott a Föld Órája elnevezésű világméretű környezetkímélő akcióhoz, amely a globális felmelegedésre és az azt kiváltó üvegházhatás veszélyeire hívta fel a figyelmet. A Zöld Erdély Egyesület (ZEE) és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) Biológia-Ökológia Szakosztálya, valamint Földrajz Köre közös szervezésében a Főtéren sorra kerülő szombat esti összejövetelen fél kilenctől fél tízig kikapcsolták a világítást, és gyertyafénybe öltözött a tér.

[Kult-Túra] Makovecz maradt a Magyar Művészeti Akadémia elnöke
Újabb három évre Makovecz Imre (képünkön) építészt választotta a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnökévé a szervezet közgyűlése szombaton Budapesten; az új ügyvezető elnök Fekete György belsőépítész lett, aki a tisztséget egyelőre egy évre vállalta el – közölte az MMA az MTI-vel.

[Kult-Túra] Vajda Mihály tiszteletére
Vajda Mihály magyarországi filozófus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagja és Filozófia Bizottságának elnöke, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) díszdoktora volt a vendége szombaton az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság, a Kolozsvári Akadémiai Bizottság Filozófiai Szakbizottsága és a Pro Philosophia Alapítvány által szervezett egész napos rendezvénynek. A professzor a BBTE főépületének François Chamoux termében Filozófia és önismeret címmel tartott előadást délelőtt 10 órától, ezt követően mutatták be az Idea Design & Print kiadó gondozásában idén megjelent Conversaţii pe malul râului Ilisos című kötetét.

[Kult-Túra] Hibajavítás
Tévesen jelöltük az MPP rendkívüli kongresszusának dátumát a szombati lapszám 5. oldalán megjelent cikk címében. A kongresszus időpontja április 10. Az olvasók és az érintettek elnézését kérjük.

[Kult-Túra] KISHÍREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Mindig kell valaki, aki megértse az utcalányt s a tébolyultakat.

[Kult-Túra] MAINAP

[Kult-Túra] Március 15-i kitüntetéseket adtak át Kolozsváron
Magyar állami kitüntetéseket adtak át pénteken délután Kolozsváron: a Sólyom László köztársasági elnök által március 15-én, a magyar forradalom és szabadságharc 162. évfordulója alkalmából adományozott elismeréseket a főkonzulátus által szervezett rendezvény keretében Szabó Vilmos, a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának államtitkára nyújtotta át az Agapé étterem Heltai Gáspár termében. – 1848. március 15-e jelentős mértékben meghatározta történelmünket. Ezen a napon, 162 év elteltével is együtt dobban a magyarok szíve, éljünk bárhol is, az anyaországban vagy azon kívül, közel vagy távol, de mindannyian a hazánkra, a szabadságunkra, a magyarságunkra gondolunk. Évről évre azokat a honfitársainkat tüntetjük ki, akik kiemelkedő tevékenységükért elismerésre méltóak – hangsúlyozta az államtitkár.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 735
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap