label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2010. március 12.
Lejárt gyerekkozmetikumok, nem megfelelő üzemanyag
Az utóbbi időszakban egyre több, úgynevezett tematikus ellenőrzést végzett a Kolozs Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal – tájékoztatta csütörtökön a sajtót Mircea Radu igazgató. Ez összefügg azzal is – mondta –, hogy március 15-e a Fogyasztóvédelem Nemzetközi Világnapja. Elmondása szerint az elmúlt hetekben több tevékenységi területet lefedő cégeket vettek górcső alá: egyeseket fogyasztói bejelentés alapján, másokat pedig hivatalból. Így derült fény például arra, hogy néhány üzlet lejárt szavatosságú gyerekkozmetikai cikket árult, vállalatok és magánszemélyek engedély nélkül forgalmaztak nemesfémeket tartalmazó márciuskákat, egyes bevásárlóközpontok lejárt szavatosságú élelmiszeripari termékeket forgalmaztak, az online árusítást végző egyes cégek a visszamondási lehetőségek feltételeinek feltüntetése nélkül bocsátottak árúba termékeket és szolgáltatásokat. A legnagyobb büntetést viszont egy mobiltelefon-társaság kapta.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Pályázatok határon túli önkormányzatok segítésére
A határon túli magyar önkormányzatok pályázatainak segítéséről tanácskozott tegnap a szlovéniai Lendván a Szülőföld Alap önkormányzati együttműködési és informatikai kollégiuma, egyúttal kiírta az első félévi pályázatokat. Gémesi Ferenc, az alapot felügyelő Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára az MTI-nek elmondta: a testület sajátos feladatköre, hogy „megfelelően célzott támogatásokkal hozzásegítse az önkormányzatokat és más szereplőket, hogy jól tudjanak pályázni, és elhozni uniós pénzeket”.

[Napirenden] Borbély az erdőkivágás ellen
Elsődleges fontosságú az illegális erdőkivágás megállítása: információim vannak arról, hogy a megyében szervezett bűnözés folyik. Fel fogom venni a kapcsolatot az illetékesekkel a belügyminisztériumból, és kérni fogom a segítségüket ez ügyben – jelentette be Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter tegnap, csíkszeredai sajtóértekezletén.

[Napirenden] BĂSESCU AZ AKADÉMIA TISZTELETBELI ELNÖKE LETT
A Romániai Tudósok Akadémiája tiszteletbeli elnöke lett Traian Băsescu államfő. Az erre vonatkozó javaslatot tegnap tették közzé az akadémia állandó közgyűlésén.

[Napirenden] Betegszabadságok: szigorúbb rendszer
Jövő hónaptól kezdődően az egészségügyi minisztérium változtat a betegszabadságok felírásának rendszerén. Az új szabályozás a hatékonyabb ellenőrzésre alapoz, ugyanakkor a jogtalanul adott betegszabadságok miatt kiszabott büntetéseket is a kétszeresére növelné. A minisztérium célja drasztikusan csökkenteni a visszaélések számát, hogy csak azok éljenek a lehetőséggel, akiknek valóban szüksége van ápolásra és orvosi ellátásra.

[Napirenden] Prostituáltakkal „dokumentálódott” Petre Călian?
Prostitúcióra kényszerített fiatal lányokkal folytatott szexuális kapcsolattal vádolják Petru Căliant, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) Kolozs megyei képviselőjét. Az exnagyromániás, exkonzervatív párti, jelenleg demokrata-liberális politikus azzal védekezik: esettanulmányhoz gyűjtött anyagot, amelyre a prostituáltakra vonatkozó törvény kezdeményezéséhez volt szüksége.

[Napirenden] Markó: Természetes és kötelező a magyar nyelvű megszólítás
„Számomra természetes, és tulajdonképpen kötelező, hogy magyar nyelven is megszólíthassuk a magyar nemzetiségű állampolgárokat” – válaszolt azon újságírói kérdésre, amely azt firtatta, hogy a magyar igazgatók és aligazgatók két héttel ezelőtti tanácskozására miért kaptak magyar nyelven is meghívást a résztvevők a miniszterelnök-helyettesi kabinetből. Markó Béla leszögezte: az említett dokumentumok románul és magyarul is eljutottak a címzettekhez.

[Napirenden] Sorozatos tisztújítás a szociáldemokratáknál
Adrian Năstase és Gheorghe Nichita jászvásári polgármester pályázta meg tegnap a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Tanácsának az elnöki tisztségét, amit eddig a PSD volt miniszterelnöke töltött be. Lapzártakor kiderült, hogy a megfigyelők által legesélyesebbnek tartott Năstase győzött ismét.

[Napirenden] Júniusban befagyasztanák a tanévet a pedagógusok
Februári bérüket kézhez kapva, több romániai megyében oktató pedagógusnak kellett szembesülnie azzal a ténnyel, hogy kevesebb fizetést kapott, mint eddig. Lucia Cojocaru, a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Föderációjának Kolozs megyei elnöke elmondta: a bércsökkenések, továbbá az egységes bérezési törvényben és a nyugdíjtörvényben foglaltak miatt a szakszervezet tiltakozó akciókat szervez.

[Napirenden] Magyarországi kárpótlást a vásárhelyi áldozatoknak!
Balog Zoltán szerint a mindenkori magyar kormánynak anyagi és erkölcsi kárpótlást kell nyújtania az 1990-ben Marosvásárhelyen elkövetett magyarellenes pogrom áldozatainak, bebörtönözötteinek vagy hozzátartozóiknak, akik között a magyarokért kiálló cigányok is voltak.

[Kult-Túra] Kiadói est a Korunk Akadémiánál
A budapesti Kossuth Kiadó és a Kossuth kiadói csoporthoz legutóbb csatlakozott Noran Libro vezetőivel szervezett találkozót a Korunk Akadémia Szerkesztői Esték programja keretében. A Kolozsvár Társaság főtéri székhelyén kedden délután megtartott rendezvényen Kántor Lajos, a társaság elnöke üdvözölte a vendégeket, valamint a csekély számú közönséget. Érdekes beszélgetésről és rendkívül kedvezményes vásárlási lehetőségről maradtak le a könyvek iránt érdeklők, ugyanakkor számos kiadvánnyal ismerkedhettünk meg Kocsis András, a Kossuth kiadó, valamint Kőrössi P. József, a Noran Libro vezetőjének segítségével.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1471
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap