label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. október 28.
Fűtéssegély: marad a korábbi, magasabb jövedelemhatár
Tegnap a szenátus egyhangúlag megszavazta a téli fűtéssegély odaítélésekor az egy személyre eső havi nettó jövedelemnek 425 lejről 615 lejre való emelését. A döntési jog a képviselőházé, ám biztosra vehető, hogy a szenátus által elfogadott sürgősségi rendeletet ez a testület is megszavazza. Fekete-Szabó András RMDSZ-es szenátor szerint nagyon fontos az, hogy az érintettek minél hamarabb értesüljenek az új jövedelemszintről, és az önkormányzatok iktassák azoknak az igénylőknek a kérését, akik eddig a kormány által megszabott 425 lejes személyenkénti havi nettó jövedelemszint miatt nem igényelhették a téli fűtéssegélyt. A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal sajtóosztályától azt a választ kaptuk: az önkormányzat eddig is elfogadta azoknak a családoknak a fűtésigénylését, ahol a személyenkénti havi nettó jövedelem nem haladta meg a 615 lejt.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Ismét egyidőben a parlamenti és elnökválasztások ?
Visszaállítaná a parlamenti választások és az elnökválasztások egykori rendjét Traian Băsescu. Az államfő a Társadalmi Párbeszéd Csoport (GDS) tegnapi kerekasztal-beszélgetésén azt fejtegette: jó lenne, ha ismét egyidőben kerülne sor a két választásra. Véleménye szerint vagy a parlamenti képviselők négy éves mandátumát kellene meghosszabbítani egy évvel, vagy az öt évre választott elnökét megrövidíteni, a lényeg az, hogy a két megmérettetés egybeessen. Ezért – állította – akár arra is hajlandó lenne, hogy lemondjon egy évi elnökségről, természetesen, amennyiben novemberben újraválasztják.

[Napirenden] Nyilvánosságra hozzák az atomerőmű helyszínét?
Fellebbezett a gazdasági minisztérium a bíróság döntése ellen, amely arra kötelezi a szaktárcát, hogy hozza nyilvánosságra az Erdélybe tervezett atomerőmű lehetséges helyszíneinek a listáját. A fellebbezés tényét tegnap a minisztérium közleményben erősítette meg.

[Napirenden] Boc visszatérne Kolozsvárra oktatni
Emil Boc ügyvivő miniszterelnök tegnapi kolozsvári látogatása alkalmával kitérő választ adott azokra az újságírói kérdésekre, amelyek azt feszegették, mihez kezd akkor, amikor majd lekerül a válláról az ország terhe. Többen arra kíváncsiak, hogy az egykori kolozsvári polgármester, aki Bukarestért hagyta el városvezetői tisztségét, visszakívánkozik-e ebbe a tisztségbe. Boc csak annyit mondott: bármikor szívesen tér vissza Kolozsvárra, hiszen itt van a családja, és tanári katedra is várja a BBTE jogi karán. Azt már utódja, Sorin Apostu polgármester korábban leszögezte, nem fog visszalépni egykori főnöke javára, nem lesznek újabb választások Kolozsváron, hogy a hazatérő Boc visszaszerezhesse a 2008-ban fölényes győzelemmel megszerzett tisztségét.

[Napirenden] Könyörületességből vizsgáztatja Románia az IMF-et
Traian Băsescu államfő szerint Románia az év végéig nem tudja teljesíteni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött készenléti hitelegyezménybe foglalt egyes kötelezettségeit. Az államfő szerint ezért felül kell vizsgálni a megállapodást, amelynek új változatát az IMF decemberben hagyhatná jóvá.

[Kult-Túra] Utazás Labyrinthiában
Krétán, azaz Candia szigetén a 450 évig tartó velencei uralom annyira sajátos nyomokat hagyott, hogy a legnagyobb krétai települések, Chania vagy Rethymnon óvárosaiban sétálgató turistának olykor lagúnás hangulata támad, és már-már hibádzik a sikátoros barangoláshoz egy kis gondolázás. A kereskedelmi kapcsolatai révén igazi tengeri nagyhatalommá fejlődő középkori Velencének piszkos anyagi megfontolásból fájt a foga Candiára, mégis otthonosan rendezkedett be a szigeten. Otthonosságában nyilván a krétai környezet is szerepet játszott, hiszen a horizonton kirajzolódó hegyvidéket leszámítva sokban emlékeztet Veneto lagúnáira a mediterrán éghajlatú, néhol erősen tagolt északi partvidék. Öbleit is mintha kikötésre formázta volna Poszeidón, a (Földközi-)tenger istene.

[Kult-Túra] KISHÍREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
A színház olyan, mint a katonaság, aki megszegi a szabályokat, másokat sodor veszélybe.

[Kult-Túra] MAINAP

[Kult-Túra] Rendkívüli bemutató a Román Színházban
A New York-i La MaMa E.T.C. (Experimental Theatre Club), Amerika egyik legismertebb kísérleti jellegű színházában volt az ősbemutatója 2008-ban annak a darabnak, amelynek bemutatására október 29-én, csütörtökön este 7 órakor kerül sor a kolozsvári Román Színházban. A Cseresznyéskert – Egy folytatás című darab szerzője a román származású, Amerikában élő Nic Ularu díszlettervezőként, rendezőként és drámaíróként egyaránt ismert, a kolozsvári előadást rendezőként is jegyzi. A Dél-Karolina-i Egyetem Színház és Tánc Tanszékének tanára első ízben vendégeskedik Kolozsváron, a nemzetközi hírű színházi- és képzőművészeti szakembert 2003-ban OBIE-díjjal tüntették ki az Off-Broadway Színház 2002/2003-as szezonjában nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

[Vélemény] Szépen, helyesen!
Minden embernek jólesik, ha környezete szépen és helyesen használja azt a nevet, amellyel szülei ajándékozták meg világrajövetele pillanatában. Különösen tájainkon volt érezhető, illetve érezhető mind a mai napig, hogy mit jelent az, ha ez nem így van, hiszen szinte mindenki számtalanszor szembesülhetett az évek során olyan helyzetekkel, amikor saját vagy közvetlen hozzátartozói család- és személynevét nevetségesen rossz kiejtéssel, sokszor már-már sértő módon mondták ki, vagy írták le más nemzetiségű honfitársai. Nem beszélve arról, hogy az elmúlt évtizedekben hány és hány esetben okozott jogi bonyodalmat, kellemetlenséget és bosszúságot a család- és személynevek helytelen és pontatlan használata, avagy leírása hivatalos dokumentumokban, amelynek egyik legnyilvánvalóbb példája a személyazonossági igazolványokban történő szándékos vagy véletlenszerű névelírás volt.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 349
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap