label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. szeptember 19.
Hamarosan újraindítják az éjszakai buszjáratokat Kolozsváron
Az utóbbi időben átfogó változásokat hajtott végre a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (RATUC) vezetősége: az iskolaév kezdetével és egyetemi év közeledtével növelte az autó- és trolibuszok, valamint a villamosok számát, illetve különjáratokat vezetett be a tanulók számára, a blattolás visszaszorítására pedig sokkal gyakoribb és szigorúbb jegyellenőrzéseket tervez. Lévén, hogy az elmúlt időszakban jelentősen nőtt a jegy, illetve bérlet nélkül utazók száma, a RATUC vezetősége úgy döntött: igénybe veszi a csendőrség és a közösségi rendőrség segítségét. Tervbe vették többek között azt is, hogy a munkanélküliek is ingyen utazhassanak, és arról is értesültünk, hogy a nyugdíjasok első félévi bérlete az év végéig érvényben marad. Másfelől a villamossín-hálózat teljes cseréje is időszerű lenne, ugyanakkor a következő egy-két hónapban tíz használt csuklós buszt várnak Párizsból.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Chiţac szabadlábon, Stănculescu börtönben
A katonai törvényszék pénteki ítélete értelmében Mihai Chiţacot egészségi okok miatt három hónapra szabadlábra helyezik, míg Victor Athanasie Stănculescut ismét börtönbe zárják. A törvényszék ítélete végleges.

[Napirenden] Hosszú távú fejlesztési stratégia szükséges
Romániának hosszú távú fejlesztési stratégiát kellene kidolgoznia – elsősorban a mezőgazdaság, az energia, az építőipar és az infrastruktúra területén –, ha a következő esztendőkben is számít a külföldi tőkére – mondta a Ziarul Financiarnak Doina Ciomag, a Külföldi Befektetők Romániai Tanácsának (CIS) vezérigazgatója.

[Napirenden] Markó: bárkivel kormányozna az RMDSZ
– Az RMDSZ elvileg elképzelhetőnek tartja a kormányzást bármelyik jelenlegi parlamenti párttal, ám csak olyan kormányt tartana támogathatónak, amely elkötelezi magát a reformok mellett nemcsak az országos ügyekben, hanem a kisebbségi jogok terén is – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök tegnap, Marosvásárhelyen tartott sajtóértekezletén. Az RMDSZ vezetője leszögezte: a szövetség nem hajlandó pusztán a kormányzás vagy bizonyos költségvetési források kedvéért kormányra lépni, ehhez több komoly feltételnek kell teljesülnie: a kisebbségi jogok kiterjesztése mellett többek között az infrastrukturális fejlesztések felgyorsítását, a gazdaság fellendítését, illetve egy megfelelő válságellenes intézkedéscsomag kidolgozását és végrehajtását említette.

[Napirenden] Konferencia az egyetemek versenyképességéről
A Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) szervezésében tegnap kezdődött az a háromnapos nemzetközi konferencia, amelynek témája a felsőoktatási intézmények kiértékelése, a nemzetközi rangsorolás jelentősége és hatása, új országos és nemzetközi rangsorolási rendszerek, valamint a nemzetközi együttműködés. A rendezvényen jelen volt és előadást tartott Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, valamint Orosz Magdolna, a Budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) rektorhelyettese. Előadása során Mészáros a magyarországi egyetemek versenyképességéről, míg Orosz az egyetemek nemzetközi rangsorolásának kritériumairól beszélt. A magyar szakemberek mellett német és lengyel oktatók is részt vettek a konferencián, amelyet a Szektoriális Operatív Program által meghirdetett Humánerőforrás fejlesztését célzó tengely keretében finanszíroztak. A rendezvény része a fent említett szervezet által meghirdetett, s az egyetemi oktatói programok minőségét biztosító projektnek.

[Napirenden] Mégis maradnak a tanintézet-vezetők?
Miután Ecaterina Andronescu szerdán rendeletet bocsátott ki arra vonatkozóan, hogy menesztik azokat a tanintézet-vezetőket, akik egyéves kihelyezéssel kerültek tisztségbe, Emil Boc kormányfő kilátásba helyezte, hogy eltávolítja a tárcavezetőt, ha életbe lépteti az intézkedést. A sajtóhírekből kiderül, hogy Andronescu ígéretet tett, hogy teljesíti a kormányfő kérését, és visszavonja a rendeletet. Közben Mircea Geoană, a Szociáldemokrata Párt elnöke kifejtette: a tanügyminiszter leváltására vonatkozó döntést a miniszterelnök nem hozhatja meg egyedül, az ügyet a koalíciónak meg kell tárgyalnia.

[Kult-Túra] Beszélgetés a múzeumok jelenéről és jövőjéről
Bukaresti, nagyszebeni, kolozsvári és szatmárnémeti múzeumok képviselői, egyetemi tanárok és a sajtó munkatársai beszélgettek csütörtökön délben a romániai múzeumok aktuális problémáiról és a fejlődés lehetőségeiről a főtéri Bánffy-palotában (Művészeti Múzeum). A rendezvényen jelen volt többek között Liviana Dan kurátor és műkritikus, a nagyszebeni Brukenthal Múzeum és Florenta Enache, a bukaresti Szépművészeti Múzeum munkatársa, Călin Stegerean, a kolozsvári Művészeti Múzeum igazgatója, Felicia Grigorescu, a szatmárnémeti múzeum szépművészeti részlegének vezetője, Bogdan Iacob és Maria Raţiu, a Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem tanára, illetve Németh Júlia műkritikus, a Szabadság munkatársa.

[Kult-Túra] Mivel foglalkozik mostanában...
Talán nem is kellene semmit sem írnom felvezetőként, hiszen Barkó György nevére minden színházba járó ember emlékszik. Nemcsak Kolozsváron, hanem egész Erdélyben. A hajdani, nagy színésznemzedék tagja ő, a közönség kedvence. Számtalan rajongója akadt, mostani szóhasználattal élve: abszolút sztár volt. Nagy komédiás. Nevettető, de sirattató is, ha úgy esett. Elég volt, ha csak megjelent a színpadon, s máris felhangzott a nevetés. Persze, a színházkedvelő fiatal generáció nem ismerheti, hiszen húsz évet hiányzott a kolozsvári színpadról. De semmi vész, pótolhatják a hiányosságot: Barkó György újra itt játszik Kolozsváron, tessék tehát „megismerkedni” vele. Kezdjük azzal, hogy elmeséli nekünk: mivel foglalkozik mostanában.

[Kult-Túra] KISHIREK

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
A madárnak szárnya van és szabadsága, az embernek pedig egyetlen szülőföldje és sok kötelessége.

[Kult-Túra] Mai nap

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 1049
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap