label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. szeptember 16.
Felelősséget vállalt a kormány három törvénytervezetért
Eleget tesz az RMDSZ a Nemzeti Liberális Párt (PNL) felkérésének, hogy közösen nyújtsanak be bizalmatlansági indítványt a kormány ellen, de csak a közalkalmazottak egységes bérezését szabályozó törvényre vonatkozóan. A szövetség álláspontja szerint az oktatási törvény több szempontból is előrelépést jelent. Az RMDSZ értékeli, hogy a kormány elfogadott néhányat a szövetség által benyújtott módosító indítványok közül, ennek ellenére a tanügyi törvény tervezetének végső változata továbbra is kívánnivalót hagy maga után. Tegnap a kormány felelősséget vállalt az oktatási törvény reformjáról, a közalkalmazotti bérezés egységes rendszeréről, valamint a kormány hatáskörébe tartozó ügynökségek átszervezéséről szóló tervezetekért. A parlament két házának együttes üléséről testületileg hiányzott a liberálisok képviselőházi és szenátusi frakciója, és a szociáldemokraták egy csoportja is távolmaradásával tüntetett. A parlament előtt több mint ezer közalkalmazott tiltakozott.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Orban: Garantálni kell az alapvető jogokat
Leonard Orban szerint minden jogi eszközzel garantálni kell az alapvető jogokat, beleértve a nemzeti kisebbségekhez tartozók alapvető jogait, és tevékenyen fel kell lépni a diszkrimináció bármilyen formája ellen – olvasható az EU többnyelvűségi biztosának keddi közleményében.

[Napirenden] Kolozsváron is tiltakoztak a bérezési törvény ellen
Több mint hatvan kolozsvári tanár tartott sztrájkőrséget tegnap reggel a prefektúra előtt. Az állami alkalmazottak egységes bérezési törvényével elégedetlen szakszervezeti föderációk a közszférát átfogó egynapos munkabeszüntetést terveznek arra az esetre, ha a megmozdulásukra nem kapnak kedvező választ.

[Napirenden] Biztos a biztosi poszt?
Az uniós országok nagy része, beleértve Franciaországot is, támogatja Romániát az európai mezőgazdasági biztosi poszt megszerzésére irányuló törekvésében – jelentette ki Cristian Diaconescu román külügyminiszter. Románia jelöltje a liberális párti Dacian Cioloş, akiről a România Liberă tudni véli: nem feltétlenül szakmai képességei miatt van esélye a tisztségre, hanem pusztán azért, mert felesége francia. A lap azt a feltevést is megkockáztatta, hogy Párizs cserébe azt várja: a majdani mezőgazdasági biztos a lehető legtöbb francia polgárt nevezze majd ki a hatáskörébe tartozó posztokra.

[Kult-Túra] Lux-díj 2009
Nem jutott magyar vonatkozású film az Európai Parlament harmadízben odaítélt filmdíjának döntőjébe – miután a Velencei Filmfesztiválon felfedték annak a három filmnek a nevét, amely az idén versenghet a 87 ezer euróval járó elismerésért. Az EP-Lux-díj győztesét november 25-én Strasbourgban hirdetik majd ki.

[Kult-Túra] Meghalt Patrick Swayze színész
Patrick Swayze amerikai színész, a Dirty Dancing sztárja hétfőn, 57 éves korában Los Angelesben meghalt – közölte sajtóügynöke. Mint mondta: Swayze „békésen távozott”, s családja mellette volt az utolsó pillanatig.

[Kult-Túra] Zenei üzenet a 20. századból
A napokban zajló George Enescu Nemzetközi Fesztivál és a bukaresti Artexim közreműködésével szeptember 13-án a Gh. Dima Zeneakadémia stúdiótermében Remus Azoiţei (hegedű) és Eduard Stan (zongora) kamaraestjén vehettünk részt. A két művész a hazai és európai hangversenytermek egyik igen elismert párosa. Legnagyobb sikerüket a Hännsler Classic által kibocsájtott CD-vel aratták, amelyen George Enescu hegedűre és zongorára írt összkiadását játszották. Előadásukat a Frankfurter Allgemeine Zeitung „fenomenális felvételként”, a Grammophone „elsőrangú kollekcióként” emlegette. Vasárnap esti műsoruk egyfajta zenei üzenet volt a 20. századból, ugyanis hangversenyükön kizárólag múlt századi zeneszerzők műveit szólaltatták meg.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
A professzor a szó értelménél fogva az, ki nyíltan tesz hitvallást a maga legbensőbb meggyőződéséről, aki keresi az igazságokat, és ha azokat megtalálta, félelem nélkül tesz róluk tanúbizonyságot.

[Kult-Túra] Mainap

[Vélemény] Stílromantika, avagy birminghami Bükk
Néhány hónappal ezelőtt, ha jól emlékszem a Főtér-rendezés első szakaszában röppent fel a hír, hogy az európai uniós követelmények teljesítése érdekében parkosítani fogják a Kolozsvár környéki erdőket. Ezzel ugyanis megoldódna az egy főre eső kötelező zöldterület. A belvárosi betonrengeteget ez nem érintené ugyan, az itt lakók továbbra is ugyanannyi kipufogó gázt szívnának, mint amennyit az elvégzett vagy csupán kilátásba helyezett fátlanítás nyomán, a hivatalos kimutatásokban viszont meglenne a kért arány. Sőt, akár túl is lehetne teljesíteni a normát. Korántsem új praktika ez, aki megérte és megélte a húsz évvel ezelőtti aranykort, még emlékezhet az akkori statisztikákra, az állandóan növekedő termelékenységre, a hatalmas tervtúlteljesítésekre, a virágzó mezőgazdasági termelésről szóló kimutatásokra, miközben az élelmiszerboltokban egy-két csomag kekszen és néhány halkonzerven kívül csupán az elárusító volt látható, s a hentesüzletekben is mindössze a mészároson volt hús. Papíron azonban kitűnően mutatott minden.

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 620
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap