label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. augusztus 29.
Turisztikai látványosság lesz a kolozsvári Malomárok?
A Malomárok tele van szeméttel, fintorogva haladunk el mellette a többnyire elviselhetetlen bűz miatt, ezért is fogadjuk csodálkozva, hogy a vízben nagyon sok vadkacsa lubickol. A Kolozsváron áthaladó Szamos-ágnak több évszázados múltja van. A múlt század 90-es éveiben kizárták ugyan az ipari szennyezést, de a Malomárokba jutó háztartási és vegyi hulladék mennyisége, valamint a túl alacsony vízszint régóta megoldatlan problémája a városnak. A kacsák jelenléte örvendetes, az ornitológus szerint arra utal, hogy mégsem annyira szennyezett a víz, mint gondolnánk. A Malomárok tisztításáért a diákok, a Környezetvédelmi Ügynökséggel karöltve többször is tüntetést és szemétszedési akciót szerveztek. A városháza is elkészítette a rehabilitálás megvalósíthatósági tanulmányát, és a tisztítás, valamint a meder felújítása érdekében már szerződést is kötött egy céggel. A tervek szerint sétáló részt alakítanak ki a parton és megerősítik a betonoszlopokat.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Tiltakozik a Szabadelvű Kör

[Napirenden] Még mindig bizonytalan a román–magyar kormányülés helyszíne
A gazdasági világválság kezelése, az energetikai együttműködés, regionális uniós projektek, valamint környezetvédelmi, közlekedéssel kapcsolatos és kisebbségi kérdések kerülhetnek szóba az októberi román–magyar kormányülésen – közölte a magyar kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel.

[Napirenden] Băsescu bátorítja a pedagógusokat: ne féljenek a változástól
Közeledik a felelősségvállalás napja – közelednek egymáshoz az oktatási reformelképzelések is? A romániai és határon túli román pedagógusok tegnapi bukaresti konferenciáján Traian Băsescu azt hangoztatta: az oktatási reformcsomag kidolgozására létrehozott elnöki bizottság tervezete, a Miclea-változat és a szociáldemokrata tanügyminiszter, Ecaterina Andronescu változata közt sok az átfedés, az utóbbi több lényeges elemet vett át az előbbiből.

[Napirenden] Markó: a kormány nem tett eleget vállalásainak
Markó Béla RMDSZ-elnök a pénteken, Marosvásárhelyen tartott sajtótájékoztatón kijelentette: a jelenlegi kormány még nem teljesítette vállalt kötelességeit, s ő a maga részéről az utóbbi hónapokban csak tétovaságot tapasztalt a kormánypártoktól.

[Napirenden] Bevételi forrás: eladnák a telkeket
A kormány előkészített egy törvénytervezetet, mely szerint az 1995/112-es törvény alapján visszakapott vagy megvásárolt lakások esetében meg kell venni az ahhoz tartozó telket (földterületet, kertet, udvart) is, ami jelenleg a polgármesteri hivatal tulajdonában van. Ily módon négy milliárd lejes bevételre számítanak, amelyből – a honatyák reménye szerint – három milliárd már 2010-ben befolyna a költségvetésbe.

[Kult-Túra] Egy koncert anatómiája
Talán ez volt a legnagyobb dobás, amit a rendszerváltás óta Romániában egy nemzetközi popsztár elért. A szervezők hetvenezer nézővel számoltak, ám ha figyelembe vesszük a Casa Poporului-ra néző tömbházak és medikus bentlakások ablakainak, erkélyeinek ingyen panorámás, de zsebpénzért vesztegetett nézőközönségét, Bukarest minden bizonnyal hazai rekordot döntött. Madonna válság idején is megengedheti magának a luxust, hogy „telt ház” előtt lépjen fel, bár szlovéniai koncertjét éppen azért mondta le, mert az áruba bocsátott jegyeknek csupán a felét sikerült rajongókra váltani. Válság ide vagy oda, Bukarestben a legdrágább jegyek keltek el a leghamarabb. Sokkal többet azonban a VIP-szektor sem láthatott, mint az élelmes medikusok.

[Kult-Túra] Mivel foglalkozik mostanában?
Senki nem tud úgy beszélni a borról… és a nőkről, pontosabban fogalmazva: a kettőről együtt, mint Csávossy György. Az előző két fogalomhoz pedig Csávossynál szorosan hozzátartozik az irodalom is, hiszen egy-egy borkóstolás alkalmával úgy beszél nagy „szerelméről”, a borról, hogy az esemény felér egy irodalomórával is. „Szeresd a bort, benne rejlik a hosszú élet titka. Testnek és léleknek istenáldotta orvossága. Gyógyítja a bánatot, a keserű csalódások sebeit, de testet építő, vért és szívet frissítő, balzsam erejű táplálék is. Élet vize, az örök fiatalságé”, olvashatjuk a Magyarán a borról című kötetében. Hát lehet ehhez bármit is hozzáfűzni még? Talán annyit csupán: töltsenek egy finom pohár bort maguknak, és úgy olvassák el, hogy mivel is foglalkozik mostanában Csávossy György.

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem?

[Kult-Túra] MAINAP

[Kult-Túra] Augusztus 20-ai kitüntetéseket adtak át
Magyar állami kitüntetéseket adtak át tegnap Kolozsváron. Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Sólyom László köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket Szabó Vilmos, a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának államtitkára nyújtotta át. Elismerésben részesült: Gálfalvi Zsolt kritikus, szerkesztő, László János orvosprofesszor (Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje), Lászlóffy Csaba író, költő, Matekovits Mihály oktatásügyi szakember, Szép Gyula művelődésszervező, a Kolozsvári Magyar Opera aligazgatója, (Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje), Bocskai Vince szobrászművész (Pro Cultura Hungarica-díj) és Ionel Haiduc, a Román Akadémia elnöke (az MTA Doctor Honoris Causa-díja). A kolozsvári magyar főkonzulátus által az Agapé étteremben szervezett díjátadó ünnepségen jelen volt Füzes Oszkár, bukaresti nagykövet, Szilágyi Mátyás kolozsvári főkonzul, valamint számos meghívott.

  « Első oldal    1   2   3   4   5   6    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 493
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap