label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. augusztus 25.
Kossuth Lajos Kolozsvár díszpolgára – immár százhúsz éve
Kolozsvár kitesz magáért. Kossuth Lajos Kolozsvár díszpolgára! Emléklap gazdag tartalommal, hangverseny gyönyörű műsorral, bankett sok szónoklattal… és ez mind egy napon… Este az utcákat is kivilágítják, most már harmadikszor egymásután: Ferencz József, Szent István király, Kossuth Lajos… Írta mindezt a Kolozsvári Élet 1889. augusztusi lapszámában. Kossuth Lajos díszpolgárrá avatására külön rendező bizottságot hoztak létre, a város piros betűs napként ünnepelt augusztus 25-én. Korok változtak, rendszerek jöttek-mentek, néhány szakember kivételével ma már senki nem tudja, hogy Kossuth Lajos 120 éve Kolozsvár díszpolgára. Idős kolozsváriak még emlegetnek Kossuth utcát, hivatalosan ma már nincs ilyen utcanév. Kivételesen, jó egy évvel ezelőtt, Borháncs-telepi utcácska viselte rövid ideig Kossuth Lajos nevét, egyik városi tanácsüléstől a másikig, ám szociáldemokrata kezdeményezésre a városvezetők meggondolták magukat.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Elnökválasztás: november 22-én?
Lehet, hogy november 22-én tartják az elnökválasztás első fordulóját. Következésképpen a második fordulóra két hét múlva, azaz december 6-án kerülne sor. Demokrata-liberális párti források szerint az államfőválasztás végső időpontjáról valószínűleg szerdai ülésén dönt a kormány. A kiszivárgott hírek szerint eredetileg november 29-e is szóba került, de ebben az esetben a második fordulót december 13-ra kellene idézíteni, ami azonban közvetlenül megelőzné a karácsonyi ünnepeket.

[Napirenden] Mamutcsomagot készít a kormány
A kormány több válságellenes intézkedésért is felelősséget vállal szeptember elején a parlament előtt – jelentette be Adriean Videanu, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) alelnöke a kormánykoalíció tegnapi ülése után. Mint ismeretes, Emil Boc miniszterelnök korábban bejelentette, hogy a kormány négy törvénycsomagot terjeszt a parlament elé felelősségvállalással. Ezek között szerepel az egységes közalkalmazotti bérezést, az állami fizetés és a nyugdíj halmozásának tiltását, a kormányzati ügynökségek és egyéb hivatalok átalakítását szabályozó tervezet, valamint az oktatási törvénycsomag.

[Napirenden] Cserbenhagyta Băsescut a titkosszolgálatok egy része?
„Cserbenhagyta” a román védelmi minisztérium titkosszolgálata Traian Băsescu államfőt, akit nem tájékoztatott arról, hogy testvére egy fegyverkereskedelemben tevékenykedő tanácsadói cég részvényese – írta hétfőn több napilap.

[Napirenden] Nem zárja ki az újabb kormányzati felelősségvállalást az RMDSZ
Az RMDSZ nem zárja ki, hogy a szövetség ismét kormányzati felelősséget vállaljon az elnökválasztások előtt vagy után, de csakis bizonyos feltételek mellett. Ezt Markó Béla szövetségi elnök jelentette be Széken, a Szent Bertalan-nap alkalmával tartott megemlékezésen.

[Napirenden] Negyvenkét magyar akar rendőr lenni
Hatan jelentkeztek egy helyre a kolozsvári Septimiu Mureşan rendőriskolába a tegnap kezdődött beiratkozás alkalmával. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón kiderült: országos szinten, idén 1831-en szeretnének rendőrtanoncok lenni, közülük 1310 fiú és 521 lány. A jelentkezők nagy része, pontosabban 1781 fiatal román nemzetiségű, 42 magyar, 22 német, 8 roma és 1 szlovák. Az egészségügyi vizsgálatok és a fizikai próbák után a versenyben maradt jelentkezők írásbeli teszten és nyelvvizsgán vesznek részt. Az eredmények összesítése után az első 300 helyen végzett lesz ősztől a rendőriskola diákja. Ebben az évben 27 éves korig fogadták el a fiatalok jelentkezését, a fiúknak 1,70 az alsó magassághatár, a lányok esetében pedig 1,65 méter. Ez alkalommal a szülők elkísérhetik gyerekeiket a sport és az írásbeli próbára is – tudtuk meg Laurenţiu Stoica iskolaigazgatótól. Mostanában sokat hallani a rendőrség anyagi nehézségeiről, ezért az igazgatóhangsúlyozta: erre az évre biztosított az intézmény működéséhez szükséges költségvetés.

[Kult-Túra] Kishírek

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Kőből, fából házat, igékből Várat.

[Kult-Túra] Mainap

[Kult-Túra] Templomlátogatás Felvincen
Amint arról tegnapi lapszámunkban már olvashatták, az elmúlt hétvégén Felvincen jártunk, ahol immár negyedik alkalommal szervezték meg a Felvinc Napokat. Ígéretünkhöz híven mai lapszámunkban részletesen beszámolunk a református templomban látható, nagyszerűen restaurált freskókról, amelyeket 1996-ban fedeztek fel.

[Vélemény] Băsescu, a főterrorista
A Traian Băsescu politikai ellenfeleit nyíltan vagy kevésbé nyíltan támogató média legújabban terrorizmussal vádolja az államfőt. Sorin Roşca Stănescu újságíró azt állítja, hogy az államfő testvére, Mircea Băsescu törvénytelenül exportált Romániából öt hajónyi robbanóanyagot. A Băsescu-ellenességét nyíltan felvállaló Stănescu információi szerint a Thaiföldről érkező rakományt egy Vâlcea-i gyárban kellett volna megsemmisíteni, ehelyett az államfő testvérének irányítása alatt továbbszállították, és a feltételezések szerint terrorista csoportosulásokhoz jutott. Az exportot lebonyolító román vállalat egyik részvényese az a Bakri Imad Abdul Reda – állítja az újságíró –, aki az Interpol szerint a Hezbollah és más terrorista szervezetek fő fegyverellátója.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:555
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 623
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap