label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. augusztus 24.
„Egy közösség akkor erősödik, ha ismerjük az egymás felé vezető utat”
Ünnepelni gyűlt össze szombaton és vasárnap Felvinc magyar lakossága. A IV. alkalommal megtartott Felvinc Napokon a helybeliek együtt ünnepeltek a faluból elszármazottakkal és a meghívottakkal, fiatalok és idősebbek együtt örültek a találkozásnak. „Nagy öröm számunkra, hogy ma többen vagyunk, mint az elmúlt évben, és ha visszagondolunk az indulásra, valóban bebizonyosodik, hogy lépésről lépésre gazdagítjuk, erősítjük a közösséget. A Felvinc Napok célja ugyanis éppen ez: a közösségépítés, és egy közösség akkor épül és erősödik, ha ismerjük az egymás felé vezető utat”, mondta a szombat délutáni megnyitón Bárócz Huba, a felvinci református egyház lelkésze, a Felvinc Napok ötletgazdája. Az ünnepségen jelen volt Ion Dumitrel, a Fehér Megyei Tanács elnöke, Sorin Bumb alelnök, Alexandru Peres Fehér megyei szenátor, Aurel Nicoara Felvinc polgármestere, valamint a szervezésben szintén résztvevő RMDSZ-es alpolgármester, Vincze András.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Áramszünet
Az Electrica áramszolgáltató vállalat kolozsvári 1-es kirendeltsége értesíti az ügyfeleket, hogy javítási és korszerűsítési munkálatok miatt, augusztus 24-én, hétfőn 8–12 óra között szünetel az áramszolgáltatás a Mărgăritarilor és a Griviţei utcákban. Továbbá nem lesz villany hétfőn 8-9 óra között az Arad utcában, a Câmpul Pâinii (Kenyérmező) utca 13–49 szám alatti ingatlanokban, a Garoafelor utca 1–17 és 2–22 szám alatt, a Ghioceilor utca 21, 23 és 25 szám alatt, a Cosaşilor utca 2 és 5–7 szám alatt, a Fabricii (Gyár) utca 55–69, 56–70 szám alatt, a Bobâlnei utca 1–31 és 4–38 szám alatt, a Bulgarilor utcában, valamint a Câmpina utca 10A szám alatt. Délben, 12–14,30 óra között a Teilor utcában szünetel az áramszolgáltatás.

[Napirenden] Kós Károly-emléklap és jelvény
A Kós Károly teljesítménytúrák esetében a rendezők nem ütköznek nehézségbe akkor, amikor az útvonalat meg kell határozni, hiszen a hely, Sztána egyedi szépségű és vadregényes környéke tele van a Varjú nemzetség írójának nevéhez fűződő emlékekkel: Kós Károly – mondjuk, és Kalotaszeg képe merül fel bennünk. Ezért nincs szükség arra, hogy az író valamely művéhez kötődő helyek felkereséséhez, vagy valamely látogatásának útvonalához kössük a túrát. Hiszen minden Kós-túra az ő egyedi, Kalotaszeghez való kötődését is jelenti. Ő volt Kalotaszeg szellemi mindenese, mondhatni reneszánsz ezermestere – a wilsoni ígéretekben bízó, Kalotaszegi Köztársaságot megálmodó közéleti ember –, aki szerkesztőként, íróként, grafikusként és építészként belülről megközelítve tette közkinccsé az egész tájegység kultúráját. Úgy, ahogy azt a körülmények engedték és – vallja szerényen – ahogy tudta. Hiszen egész tevékenységére érvényes, hogy „ami igazság volt, az nem hal meg bizonyára”.

[Napirenden] Tőkés az EP elé vinné Sólyom László meghiúsult szlovákiai utazásának ügyét
Tőkés László európai parlamenti képviselő az európai törvényhozói testület elé kívánja vinni Sólyom László magyar köztársasági elnök szlovákiai meghiúsult utazásának az ügyét.

[Napirenden] Oszlopnak ütközött a Malév budapesti járata
Oszlopnak ütközött még a gurulás megkezdése előtt egy Budapestre tartó Malév-gép szombaton délután a bukaresti Henri Coanda repülőtéren. A felszálláshoz készülő Boeing 737-es típusú repülőgép száz utassal a fedélzetén a kifutópályán jobboldali szárnyával nekiütközött egy oszlopnak. Az ütközés következtében a repülő szárnya megsérült, a gép nem szállhatott fel. Sérültek nem voltak, a Malév közlése szerint az anyagi kár nem jelentős.

[Napirenden] Egyre több román hal meg magyar közutakon
A román külügyminisztérium aggodalmát fejezte ki egy vasárnap kiadott közleményében amiatt, hogy egyre több olyan közúti baleset történik Magyarországon, amelyekben román állampolgárok érintettek.

[Napirenden] Bechtel-pénzen folytatnák az autópályát

[Napirenden] Katonai összeférhetetlenségi botrány: menesztették Cazacut
„Áldozatot szedett” az államfő körül kirobbant magas rangú katonai összeférhetetlenségi botrány: Aurel Cazacunak le kellett mondania a gazdasági minisztériumban betöltött posztjáról. Cazacu a szaktárca katonai kérdésekkel foglalkozó igazgatóságát vezette. Az ő esetében azért merült fel az összeférhetetlenség kérdése, mert lánya részvényese volt egy olyan cégnek, amely a román hadsereg felszerelésére kiírt közbeszerzéseken vehetett volna részt. Cazacu lemondatásában azonban talán többet nyomott a latban, hogy a Bursa című gazdasági napilapnak leplezetlenül elismerte: Mircea Băsescut, az államfő testvérét azért vonták be a részvényesi körbe, mert rajta keresztül „bejárást” biztosíthattak a Cotroceni-palotába.

[Napirenden] „Bantusztánban” a Hargita megyei prefektus
A Hargita megyei prefektus visszahívását kéri az RMDSZ két törvényhozója a miniszterelnöktől, szerintük ugyanis a kormány képviselője megsértette a helyi magyar közösséget. Kelemen Hunor képviselő és Gyerkó László szenátor egy szombaton kiadott közleményben úgy véli, hogy Constantin Strujan „konfliktust szító” kijelentéseket tett egy román napilapban, amikor úgy fogalmazott: a székelyföldi magyarok nem csak a romákat, de a románokat sem tűrik meg maguk körül, általában az idegeneket, és kulturális rendezvények álcája alatt Magyarországon betiltott jobboldali szélsőséges szervezeteket támogatnak.

[Napirenden] Preda kirúgná a kormányból a PSD-t
– A Szociáldemokrata Pártot (PSD) ki kellene rúgni a kormányból – jelentette ki vasárnap Cezar Preda, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) alelnöke, aki szerint a szociáldemokratákat csakis „a pénz és a hatalom vonzza”. A politikusnak az a meggyőződése, hogy a PSD nem fog önként távozni a kabinetből, hiszen ha ez előnyös lett volna számára az év végi elnökválasztás szempontjából, akkor már rég megtette volna a lépést. Preda hozzátette: már többször is javasolta pártja vezetőségének, hogy zárják ki a kormányból a PSD-t, de ezt az ötletet eddig még minden alkalommal elutasították. A PD-L alelnöke szerint a PSD-sek saját oktatási miniszterük hitelét is csorbították, hiszen – mint mondta – az oktatás reformja kapcsán Andronescu eredetileg helyes elképzeléseit eltérítették a jó útról a PSD felső szintjén született politikai döntések.

[Napirenden] Bérükért aggódnak az orvosok

  « Első oldal    1   2   3   4    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:553
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4095.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 606
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap