label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Archívum

Cikkek [Újság]| Cikkek [Web]| Gyorshírek| Az Ön híre| 2007. november 5. előtt| Digitalizált archívum

« vissza

Főcikkek
2009. július 17.
Csökkenhet a valutaváltáskor elkövetett csalások száma
Országszerte, így Kolozsváron és a megyében is évek óta visszatérő panaszáradatot váltott ki az az eljárás, ahogyan egyes valutaváltók kihasználták az ügyfelek tájékozatlanságát, illetve figyelmetlenségét. Az utcán elhelyezett táblákon ugyanis a valuta vásárlási ára előtt vagy után az utazási csekk kifejezés volt olvasható. Amikor a tapasztalatlan ügyfél a kinti árfolyamot kedvezőnek ítélve, beváltotta valutáját, akkor meglepődve tapasztalta, hogy jóval kevesebb pénzt kapott kézhez, mint amennyire a kinti táblán szereplő ár alapján számított. Az ehhez hasonló esetek elkerülése végett az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) július elején kibocsátotta a 448-as számú határozatot, amely egységesíti a valutaváltó irodák előtti árfolyamjelző táblák kinézetét. A Területi Fogyasztóvédelmi Biztosi Hivatal szakemberei a július 14-i életbeléptetés utáni napon már ellenőrizték a valutaváltókat, s szükség esetén kihágási jegyzőkönyvet vettek fel.

Cikkek [Újság]
[Napirenden] Pénzbírság stresszpótlék megvonása miatt
A Bukaresti Táblabíróság tegnapi döntése értelmében Gheorghe Pogea pénzügyminiszternek a bruttó minimálbér 20 százalékát kell büntetésként kifizetnie minden egyes nap a legfelsőbb bíróság bíráinak 50 százalékos stresszpótlékjának megvonása miatt.

[Napirenden] Röviden

[Napirenden] Minden gyermek után jár támogatás
A Legfelső Ítélő- és Semmítőszék jogerős ítéletet hozott csütörtökön egy hármas ikreket szülő anya javára, aki peres úton követelte, hogy mindhárom gyermeke után kapjon gyermeknevelési támogatást. A nagyenyedi Ionela Danciu a gyermeknevelési támogatásról szóló sürgősségi rendelet alkalmazási szabályait jóváhagyó 2006/10-es kormányhatározat harmadik szakasza egyik bekezdésének a törvénytelenségére hivatkozott. A nő 2006-ban indított pert a Fehér Megyei Munkaügyi Igazgatóság ellen, mivel csak az egyik gyermeke után kapott gyermeknevelési támogatást.

[Napirenden] Spórol a kormány
Emil Boc miniszterelnök „fogyókúrára” fogta saját kormányát, valamint a helyi magas rangú választott és kinevezett tisztségviselőket. A kormányfő elhatározta, hogy karcsúsít, de nem úgy, hogy minisztériumot szüntet meg, hanem a minisztereket, az államtitkárokat, a megyei tanácselnököket és a polgármestereket kényszeríti: kisebb létszámú kabinettel dolgozzanak.

[Napirenden] Tőkésnek Vadim, Winklernek Becali „jutott”
Tegnap megszavazták az Európai Parlamentben (EP) a szakbizottságok összetételét. Két erdélyi EP-képviselő is a Nagy-Románia Párt (PRM) színeiben mandátumot szerzett Corneliu Vadim Tudorral és Gigi Becalival került egy szakbizottságba. Így Tőkés László nem csak az európai törvényhozó testületben lesz kollégája Corneliu Vadim Tudornak, hanem az Oktatási és Kulturális Bizottságban is. Winkler Gyula a Nemzetközi kereskedelem szakbizottságban kapott helyet, ahol többek között Gigi Becali is tevékenykedni fog.

[Napirenden] Tusványosról – húsz év távlatából
Az elmúlt tizenkilenc év Bálványosi Nyári Szabadegyetemek legemlékezetesebb pillanatait elevenítették fel egykori és jelenlegi szervezői a huszadik tábor harmadik napján, csütörtökön délelőtt Bálványoson. A Húsz év múlva – D’Artagnan tényleg mindenre tud megoldást? És rövidnadrágban? című előadáson a bálványosi folyamat kulcsfiguráitól (Török Sándor, Gazda Zoltán, Tárnok Mária, Bencze Tibor, Németh Zsolt, Ilyés Szabolcs, Toró T. Tibor, Sándor Krisztina) értesülhettünk az első táborok megszervezésének nehézségeiről, valamint a Bálványosról Tusnádfürdőre való „átköltözés” körülményeiről. – Ha a szervezők nem végezték volna olyan lelkiismeretesen a munkájukat, mint ahogy végezték, ez a folyamat nem járt volna sikerrel. Becsüljük hát meg a rendszerváltás szemléleteit, értékeit és embereit, hisz ezek jelentik az iránytűt, akihez/amihez viszonyulni tudunk, és akihez/amihez képest elhelyezhetjük magunkat a világban – mondta Németh Zsolt, az alapítóatyák egyike. A bálványosi táborok mintájára idén tizenhetedik alkalommal szerveznek tábort Kárpátalján. – Ezek a rendezvények hozzájárultak a határon túli politika alakulásához, közben pedig erős emberi kapcsolatok is kialakultak.

[Kult-Túra] A barokktól a kortárs zenéig
Talán nem véletlen, hogy a Farkas utcai templomban szerda este megtartott hangversenyre ilyen nagyszámú közönség volt kiváncsi. Erre a legkézenfekvőbb magyarázat az, hogy fiatal kora ellenére Diana Dava-Barb neve már ismerősen cseng a kolozsvári komolyzene-rajongók körében. Dava fellépése tehát olyan esemény, amelyet kár kihagyni. Műsorán ez alkalommal J. S. Bach-, F. Mendelssohn-Bartholdy-, Liszt-, J. Cage-, T. Herdlicska- és E. Satie-művek szerepeltek.

[Kult-Túra] Szerepek, arcok, írások
A Kiss Manyi ismeretlen arcai című kiállítás után újabb színészportrét mutatott be a sepsiszentgyörgyi (és nemcsak) közönségnek a budapesti székhelyű Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI), valamint a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum. Ezúttal Ignácz Rózsa, a méltatlanul elfeledett színész-írónő portréjával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

[Kult-Túra] Lapszemle

[Kult-Túra] A NAP IDÉZETE
Legvégül senki, / Nevenincs leszek: / ezer szemem sír, / ezer meg nevet.

  « Első oldal    1   2   3   4   5    Utolsó oldal »  Az Ön híre
Mihálik András könyvbemutatója
...
Hír feltöltéséhez kérjük, jelentkezzen be itt.
 Az összes ÖN híre  Legutóbbi hozzászólások
A legutóbbi öt hozzászólás.
  • Arnika: YESSS!
  • arnika: Eso utan koponyeg... negy ev alatt nem volt ido lepni? Szep lassan, egyenkent ki...
  • Bela: Szuper az ujsag cikk.En a Tokoz negyedben szulettem es csak a nagy szuloktol hal...
  • Iczig: nem igazan erdekel....
  • B.Gy: ezt érdemes minden kolozsvárinak elolvasnia:
    Jeszenszky Géza...

Kommentálható tartalmak
A legutóbbi öt kommentálható tartalom.
Te is tudod a helyes válaszokat! Vagy vannak fejtörő kérdéseid?
Ingyenes, magyar nyelvű kvízverseny a Bulgakovban
VIDEÓ - Kolozsváron tartottak bemutatót a Sztánai Lovasok
FOTÓRIPORT - Ismét kvízverseny a Bulgakovban, ismét agymozgató kérdések…
VIDEÓINTERJÚ - 27. Tusványos: Melyik mértékű bérszakadék esetében már nem kecseg...
VIDEÓRIPORT - Lóháton, nomád stílusban Porolissum meghódítására
 Az összes kommentálható tartalom  

Szavazógép
Önt zavarta az Untold feszivál zaja?
Ittam két sört, betettem a füldögót, aludtam
Igen, nagyon hangos volt a zene
Nem zavart
Eddigi szavazatok száma:559
Korábbiak  

Legolvasottabb tartalom
Az elmúlt 3 nap legolvasottabb tartalmai.Üzenőfal
Üzenetének elküldésére kérjük, jelentkezzen be.

Reklámajánlat
Apróhirdetési díjszabások (letöltés)
Tarife pentru marea reclama (în varianta tipărită a ziarului) (letöltés)
Reklámdíjszabás - a nyomtatott újságban (letöltés)
Tarife la mica publicitate (varianta tiparita) (letöltés)
Politikai reklámdíjszabás (letöltés)
Reclama politica (letöltés)
Advertising prices (letöltés)

Legutóbb regisztráltak
Üdvözöljük legutóbb regisztrált tagjainkat: ssandorr, kiseniko, Kszaniszlo, Cosmetic Plant, 64petrik.
Regisztrált tagok száma: 4094.
 Regisztráció  

On-line felhasználók
Regisztrált: 0
Vendég: 136
Bejelentkezett felhasználók:
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap